IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Jeep στην Ιταλία θα κατασκευάζει η Fiat


Η Fiat θα επενδύσει περισσότερα από 1 δις ευρώ για την κατασκευή SUV για τις μάρκες Fiat και Jeep στην Ιταλία. Η κίνηση αυτή είναι το κλειδί για την αυτοκινητοβιομηχανία για την ενίσχυση της παραγωγικής ικανότητας και το τέλος των ζημιών χρήσης στην Ευρώπη, με γνώμονα τα υψηλού περιθωρίου κέρδους αυτοκίνητα. «Αποφασίσαμε να στραφούμε μακριά από τα μοντέλα μαζικής παραγωγής και να ανταγωνιστούμε σε μεγαλύτερες κατηγορίες της αγοράς», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Fiat, κ. Sergio Marchionne, την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου (2012) στο εργοστάσιο στο Melfi της Νότιας Ιταλίας, όπου θα συναρμολογηθούν τα αναμενόμενα μοντέλα. «Αυτό θα είναι το μοναδικό εργοστάσιο στον κόσμο που θα παράγει ένα νέο μικρό SUV για την Jeep», πρόσθεσε ο κ. Marchionne, ο οποίος σχεδιάζει αύξηση πωλήσεων στα πιο ακριβά μοντέλα για να αναβιώσει τις Ευρωπαϊκές δραστηριότητες της Fiat, η οποία αναμένεται να χάσει 700.000.000 ευρώ το 2012.
 
Η αυτοκινητοβιομηχανία είναι, επίσης, κάτω από πολιτική εσωτερική πίεση, λόγω της κριτικής ότι το Ευρωπαϊκό σκέλος αγωνίζεται τώρα, γιατί αφιέρωσε πάρα πολύ χρόνο διαχείρισης για την εξαγορά του Αμερικανικού ομίλου Chrysler. Ο πρόεδρος της Fiat, κ. John Elkann, έχει μια διαφορετική άποψη. «Πολλοί λένε ότι η συμμαχία με την Chrysler πήρε κάτι μακριά από την Ιταλία. Σήμερα δείχνει το αντίθετο. Χωρίς αυτή τη συμμαχία, η επένδυση στο Melfi δεν θα ήταν δυνατό», είπε σε μία δήλωσή του ο κ. Elkann. Η Fiat σκοπεύει να εισαγάγει 19 Ιταλικής παραγωγής μοντέλα ως το 2016, 9 εκ των οποίων Alfa Romeo και 6 Maserati. Η αυτοκινητοβιομηχανία σχεδιάζει να αυξήσει την παραγωγή Fiat και Chrysler στην Ευρώπη σε 2.000.000 αυτοκίνητα το χρόνο το 2016 από 1.250.000 το 2012.
 
Ο κ. Marchionne πιστεύει ότι χρησιμοποιώντας η Fiat τα Ιταλικά εργοστάσιά της για να εξάγει αυτοκίνητα σε όλο τον κόσμο, οι Ευρωπαϊκές επιχειρήσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας θα επιστρέψουν σε «νεκρό σημείο» μεταξύ 2015-2106. Τα προβλήματα στην Ευρώπη οδήγησαν την εταιρία να μειώσει 31% τον εμπορικό της στόχο του 2014  σε 5,2 δις ευρώ. Το πανευρωπαϊκό σχέδιο, το οποίο θα χρησιμοποιεί 15% της παραγωγικότητας της Fiat στις Ιταλία, Πολωνία, Τουρκία και Σερβία για τις εξαγωγές, μπορεί να κοστίσει περίπου 3 δις ευρώ ετησίως σε επενδύσεις ως το 2014, σύμφωνα με ένα γράφημα σε μία παρουσίαση της αυτοκινητοβιομηχανίας στην ιστοσελίδα της στις 7 Δεκεμβρίου (2012).

Αντιστρέφοντας μια προηγούμενη ανακοίνωση, η Fiat δήλωσε την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου (2012) ότι η παραγωγή του μικρού SUV της Jeep θα προχωρήσει και ως μοντέλο της Fiat. Και τα δύο θα πρέπει να υποστηρίζονται από το Small Wide αρχιτεκτονική που έκανε ντεμπούτο το 2012 στο 500L. Το μοντέλο Jeep θα κάνει ντεμπούτο αρχές του 2014, γνωστό εσωτερικά ως Β-SUV, θα προσφέρεται μόνο ως 4-κίνητο μοντέλο και θα πωλείται σε Ευρώπη, Βόρεια Αμερική και Ασία. Το νέο SUV της Fiat θα αποκαλείται 500X, ακολουθώντας το ταχέως αναπτυσσόμενο χαρτοφυλάκιο του μοντέλου 500, όπου παρουσιάστηκε για πρώτη φορά σε μία εκδήλωση της Fiat τον Ιούλιο (2012). Με περίπου 4,2 μέτρα, θα είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από το 500L. Η Fiat θα προσφέρει το 500X είτε με κίνηση στους εμπρός τροχούς ή στους 4 τροχούς. Η παραγωγή του αυτοκινήτου αναμένεται να ξεκινήσει το 2ο 6μηνο του 2014 με τις παραδόσεις να πηγαίνουν προς την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική. Το νέο SUV θα αντικαταστήσει το μοντέλο Sedici, που η Suzuki παράγει για τη Fiat στην Ουγγαρία.
 
(Το θέμα αυτό αναρτήθηκε την 22/12/2012, 01:17 πμ.) 
Σας Προτείνουμε
Στον Νομό ΑΤΤΙΚΗΣ
ΣΑΡΑΝΤΟΣ ΛΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

Συνεργείο & Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων (Audi, VW, Seat, Skoda) & Παντός Τύπου
Μικράς Ασίας 42, 165 62 Γλυφάδα
Τηλ. & Fax: +302109631480, E-mail: saradoslalogiannis@gmail.com
Ακολουθήστε μας στο Ubiz. Κατεβάστε δωρεάν την εφαρμογή.
 
Χρήσιμα