IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Qoros GQ3: Το Κινέζικο σμόκιν της αυτοκινητοβιομηχανίας
Στο παρελθόν αρκετές προτάσεις της Κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας χτύπησαν την πόρτα της Ευρώπης χωρίς αντίκρισμα. Η Qoros επέλεξε την πλέον κατάλληλη φινέτσα και ποιότητα κι έρχεται «καλοντυμένη» στη Γηραιά ήπειρο.
Του Δημήτρη Σπυράκη
Από τα μέσα του φθινοπώρου του 2012 η Qoros άρχισε να προαναγγέλλει επίσημα την άφιξή της στο χώρο της παγκόσμιας βιομηχανίας αυτοκινήτου. Πριν το τέλος του έτους, έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες του μοντέλου της GQ3, ενός συμπαγούς sedan της μικρομεσαίας κατηγορίας (C-segment), με σχεδιαστικά χαρακτηριστικά και ποιοτικά κριτήρια που να ανταποκρίνονται πλήρως στις απαιτήσεις του αγοραστικού κοινού της Ευρώπης.
 
Επιβλητικό και κομψό αμάξωμα
Το στιλ του GQ3 εισάγει μία ταυτότητα της μάρκας που θα κάνει κάθε μελλοντικό μοντέλο Qoros άμεσα αναγνωρίσιμο. Υπό την ηγεσία του εκτελεστικού διευθυντή σχεδιασμού, κ. Gert Hildebrand Volker, μια ομάδα σχεδιαστών στο Μόναχο και τη Σαγκάη έχουν δημιουργήσει ένα ξεχωριστό φορμάρισμα, με βάση το σύγχρονο Ευρωπαϊκό σχεδιασμό. Το GQ3 έχει ένα σπορ, κομψό προφίλ, μακρύ μεταξόνιο, κοντούς προβόλους, μία τύπου coupe σιλουέτα και οροφή που ρέει ομαλά μέχρι το πίσω μέρος. Οι οριζόντιες γραμμές τονίζουν εντυπωσιακά το ανάστημα του αυτοκινήτου. Με 1,839 μέτρα πλάτος, είναι από τα μεγαλύτερα αυτοκίνητα στην κατηγορία του. Μια εντυπωσιακή γραμμή ανεβαίνει δυναμικά από τους προβολείς και μέσω των λαβών των θυρών καταλήγει στα πίσω φώτα.
 
Μία ταινία ματ αλουμίνιο πάνω από κάθε μαρσπιέ προσθέτει οπτικά στο προφίλ. Οι μυώδεις θόλοι φιλοξενούν ζάντες αλουμινίου μέχρι 19 ιντσών και το φαρδύ μετατρόχιο ενισχύσει σκόπιμα το ανάστημα του αυτοκινήτου. Το πρόσωπο του GQ3 θέτει το πρότυπο για την οικογένεια μοντέλων Qoros, με διευρυμένους προβολείς που εκτείνονται μέσα στα πλευρά του αυτοκινήτου και πλαισιώνουν την κεντρική άνω γρίλια στο ίδιο ύψος. Οριζόντιες LED μπάρες προσθέτουν στο άνω άκρο των προβολέων και τα διακριτικά πίσω φωτιστικά σώματα. Οι ζάντες ελαφρού κράματος διαθέτουν τριπλά split 8 ακτινών, που θα γίνει άλλο ένα στοιχείο του σχεδιασμού με την υπογραφή της Qoros.
 
Άνεση και εξοπλισμός στο εσωτερικό
Το GQ3 θα προσφέρει ευρύχωρο εσωτερικό. Ένα οριζόντια διατεταγμένο «πλωτό» ταμπλό θα ενισχύσει περαιτέρω την εντύπωση του χώρου στην καμπίνα. Στην εργονομία και την ποιότητα, το Qoros GQ3 θέτει νέα πρότυπα για τα αυτοκίνητα που παράγονται στην Κίνα και θα είναι συγκρίσιμη με τις μεγαλύτερες σε πωλήσεις μάρκες αυτοκινήτων στην Ευρώπη. Περίοπτη θέση καταλαμβάνει η κεντρική κονσόλα του GQ3, με την καινοτόμο 8 ιντσών οθόνη αφής για το σύστημα ψυχαγωγίας και διασκέδασης που αντιπροσωπεύει μια πρώτης ταχύτητας αυτοκινητοβιομηχανία. Το προηγμένο λογισμικό, η τεχνολογία και τα γραφικά, που έχουν σχεδιαστεί και αναπτυχθεί εντός της εταιρίας, διαχειρίζεται με ασφάλεια τις οθόνες πληροφοριών για ελάχιστη διάσπαση της προσοχής του οδηγού και βελτιστοποιεί την ευκολία στη χρήση εν κινήσει. Το έξυπνο και ισχυρό πακέτο δημιουργήθηκε ειδικά με τους νέους, φιλόδοξους πελάτες της Qoros, που είναι πάντα συνδεδεμένοι.
 
Αντικαθιστώντας τη συστοιχία των διακοπτών και κουμπιών που καταστρέφουν πολλούς μοντέρνους εσωτερικούς χώρους, η οθόνη αφής επιτρέπει στους χρήστες να διαχειρίζονται την ψυχαγωγία, την πλοήγηση, τη συνδεσιμότητα και τις λειτουργίες δικτύωσης στο αυτοκίνητο με κτύπημα του δακτύλου στην οθόνη, εύκολο για όσους είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία των smartphones. Το σύστημα επιτρέπει στους οδηγούς να κλείνουν ραντεβού για service στο αυτοκίνητό τους, διαθέτει μια αυτόματη ειδοποίηση των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση ατυχήματος και υποστηρίζει τη χρήση υπηρεσιών ασφάλισης αυτοκινήτων. Το σύστημα πλοήγησης περιλαμβάνει τις καλύτερες στην κατηγορία του πληροφορίες για την κυκλοφορία κι έναν προηγμένο τρόπο αναζήτησης. Η ολοκληρωμένη κοινωνική δικτύωση επιτρέπει στους οδηγούς να μοιραστούν τις οδηγικές τους εμπειρίες, σημεία ενδιαφέροντος, αγαπημένα ταξίδια και φωτογραφίες μέσω των social media μέσα από το διαισθητικό interface. Το εξαιρετικά πλήρως εξοπλισμένο σύστημα πληροφοριών θα τοποθετείτε προαιρετικά σε όλη την γκάμα του GQ3.
 
Υψηλά επίπεδα παθητικής ασφάλειας
Το Qoros GQ3 έχει σχεδιαστεί για να πετύχει τη μέγιστη δυνατή Ευρωπαϊκή και Κινεζική επίδοση στις αξιολογήσεις των δοκιμών στην προηγμένη τεχνολογία ασφαλείας. Η δομική αρχιτεκτονική του αυτοκινήτου ενσωματώνει τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της ασφάλειας σύγκρουσης. Η ακριβής διάταξη των υποστηρικτικών δομών, καθώς και μεγάλης κλίμακας ζώνες παραμόρφωσης, προλαμβάνουν την εισβολών στην καμπίνα των επιβατών κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων. Επιπλέον, οι επιβάτες προστατεύονται από ένα ολοκληρωμένο πακέτο μέτρων ασφαλείας, όπως οι εμπρόσθιοι, οι πλευρικοί και οι τύπου κουρτίνας αερόσακοι, καθώς και τα άκρως αποδοτικά συστήματα συγκράτησης της ζώνης ασφαλείας.
 
Μελετημένη ταυτότητα και ονομασία
Καθώς η Qoros σχεδιάζει την εισαγωγή μιας μεγάλης οικογένειας αυτοκινήτων, η τριψήφια ονομασία των μοντέλων έχει εξεταστεί προσεκτικά. Το 1ο γράμμα καθορίζει το στιλ του αμαξώματος sedan, όπου όλα θα φέρουν ως 1ο γράμμα το G. Όλα τα μοντέλα θα διαθέτουν το αρχίγραμμα της μάρκας ως το 2ο γράμμα (Q), μια ολοφάνερη αναφορά στο σήμα Qoros. Το 3ο ψηφίο θα είναι πάντα ένας αριθμός και θα δείχνει το τμήμα στο οποίο τοποθετείται η σειρά μοντέλων. Ο αριθμός 3 υποδηλώνει ότι το μοντέλο ανήκει στην μικρομεσαία κατηγορία (C-segment). Μετά την παγκόσμια πρεμιέρα του GQ3 στο διεθνές σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης τον Μάρτιο του 2013, το μοντέλο θα εκτεθεί στο αντίστοιχο σαλόνι της Σαγκάης στην Κίνα έναν μήνα μετά, τον Απρίλιο του 2013.
 
(Το θέμα αυτό αναρτήθηκε την 22/12/2012, 09:57 μμ.) 
Σας Προτείνουμε
Αν ενδιαφέρεστε για Seat
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Μ. ΤΖΕΦΕΡΑΚΟΣ

Συνεργείο - Φανοποιείο/Βαφείο - Ανταλλακτικά/Αξεσουάρ (Πωλήσεις Αυτοκινήτων)
Αμαρουσίου Χαλανδρίου 12, 151 25 Μαρούσι
Τηλ.: +302106180529, +302106196297, Τηλ. & Fax: +302106196328
Δείτε μας στο παγκόσμιο χρυσό οδηγό AiYellow.
Ακολουθήστε μας στο Ubiz. Κατεβάστε δωρεάν την εφαρμογή.

 

 
Χρήσιμα