IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Τα νέα μοντέλα Datsun θα μοιράζονται την πλατφόρμα με τα Lada


Τα νέα αυτοκίνητα χαμηλού κόστους υπό το σήμα Datsun της Nissan θα βασίζονται σ’ ένα Lada, δήλωσε ο κ. Colin Dodge, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της εταιρίας. «Τα Datsun θα κατασκευαστούν από τη νέα πλατφόρμα Lada Kalina», δήλωσε ο κ. Dodge, κορυφαίο στέλεχος της Nissan για την Ευρώπη, στην Automotive News Europe. Τα αυτοκίνητα θα χρησιμοποιούν μια σπονδυλωτή πλατφόρμα με κοινά στοιχεία όπως το σύστημα πέδησης και καυσίμων, καθώς και μηχανικά μέρη όπως το σύστημα διεύθυνσης, δήλωσε ο κ. Dodge. Ωστόσο, τόνισε ότι τα Datsun θα διαφέρουν οπτικά από τα Ρωσικά μοντέλα. «Το πάνω μέρος του αμαξώματος και το εσωτερικό θα είναι εντελώς διαφορετικό, δεν θα μπορείτε να το χαρακτηρίσετε ως Lada», δήλωσε ο κ. Dodge, ο οποίος θα παραχωρήσει την ευθύνη της νέας μάρκας για την Αφρική, τη Μέση Ανατολή, την Ινδία και την περιοχή της Ευρώπης στον κ. Trevor Mann από 1η Ιανουαρίου 2013.
 
Η Nissan θα πουλήσει τα Datsun σε Ρωσία, Ινδία και Ινδονησία από το 2014. Η Ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία θεωρεί την Datsun κλειδί για την επέκτασή της σε αναδυόμενες αγορές. Ο επικεφαλής της Datsun, κ. Vincent Cobee, είπε στην Automotive News Europe ότι η μάρκα θα δρομολογήσει δύο μοντέλα το 1ο έτος με ένα 3ο το 2015. Τα πρώτα αυτοκίνητα θα πρέπει να τα δείξει προς το τέλος του 2013. Ο κ. Cobee αρνήθηκε να αποκαλύψει τη μορφή του αμαξώματος για το αυτοκίνητο, αλλά τα Datsun είναι πιθανό να ακολουθήσουν ό,τι κάνει η Lada με το Kalina, όπου προσφέρεται ως sedan και hatchback. Νωρίτερα μέσα στο Δεκέμβριο (2012), η εφημερίδα Wall Street Journal, αναφερόμενη σε πηγές, συμπεριλαμβανομένου και του διευθύνοντα συμβούλου της Nissan, κ. Carlos Ghosn, λέει ότι ο στόχος για την τιμή εκκίνησης των Datsun είναι στα 3.000 δολάρια (2.300 ευρώ), η οποία θα καταστήσει την μάρκα ανταγωνιστική και πάλι στα χαμηλού κόστους Κινέζικα αυτοκίνητα.
 
Για τη Ρωσία, τα Datsun θα κατασκευάζονται παράλληλα με τα Lada και το νέο sedan Nissan Almera, ένα μοντέλο μόνο για την αγορά της Ρωσίας, στο εργοστάσιο της Avtovaz στο Τολιάτι, περίπου 800 χλμ. νοτιοανατολικά της Μόσχας. Νωρίτερα μέσα στο 2012, η Nissan και η Γαλλική εταίρα της Renault, ανακοίνωσαν ότι σχεδιάζουν να επενδύσουν περίπου 750.000.000 δολάρια (567.375.000 ευρώ) για να πάρουν το 67% των μετοχών σε μια νέα κοινοπραξία που θα κατέχει μερίδιο 74,5% στην Avtovaz. Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ρωσίας παράγει τα Lada, τα οποία αντιπροσωπεύουν περίπου το 20% του συνόλου των πωλήσεων αυτοκινήτων στη χώρα. Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το 2014.

Η Nissan σχεδιάζει να υπερδιπλασιάσει τις πωλήσεις στη Ρωσία από περίπου 170.000 το 2012 σε περίπου 400.000 μέχρι το 2016. «Η Ρωσία είναι πολύ σημαντική για μας», είπε ο κ. Dodge. «Το νόμισμα είναι τόσο ισχυρό αυτή τη στιγμή, που θα μπορούσε να είναι μια πολύ προσοδοφόρα αγορά». Τα Datsun που θα πωλούνται σε Ινδία και Ινδονησία αναμένεται να κατασκευαστούν σε τοπικό επίπεδο σ’ αυτές τις αγορές. Νωρίτερα μέσα στο 2012, οι Renault και Nissan επέκτειναν το κοινό τους εργοστάσιο στο Chennai της Νότιας Ινδίας, για την αύξηση της δυναμικότητας σε 400.000 μονάδες. Το εργοστάσιο παράγει ήδη το Nissan Micra για την Ευρώπη. Τον Μάρτιο (2012), η Nissan ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει την παραγωγή του εργοστασίου της στην Cikampek της Ινδονησίας, κοντά στην Τζακάρτα, σε 250.000 μονάδες ετησίως μέχρι το 2014.
 
(Το θέμα αυτό αναρτήθηκε την 29/12/2012, 02:05 πμ.) 
Σας Προτείνουμε
Στον Νομό ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ

Εμπόριο Λιπαντικών & Ειδών Αυτοκινήτου (Χονδρική Πώληση)
Ασπρόχωμα Καλαμάτας, 241 00 Καλαμάτα
Τηλ.: +302721063520, E-mail: vag_zaxarakis@yahoo.gr

 
Χρήσιμα