IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Η Mitsubishi ανακαλεί παγκοσμίως 14.700 ηλεκτρικά οχήματα


Η Mitsubishi ανακοίνωσε ότι θα ανακαλέσει περίπου 14.700 ηλεκτρικά οχήματα σε παγκόσμιο επίπεδο για πρόβλημα που οφείλεται στα φρένα. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες ανακλήσεις που αφορούν ηλεκτρικά οχήματα με χρήση μπαταριών σε παγκόσμιο επίπεδο. Εκτός Ιαπωνίας, η Mitsubishi είπε ότι ανακαλεί περίπου 8.900 i-MiEV οχήματα, τα περισσότερα στην Ευρώπη. Μερικά από αυτά πωλούνται ως μοντέλα του ομίλου PSA/Peugeot-Citroen (Peugeot iOn και Citroen C-Zero), αν και η Mitsubishi αρνήθηκε να πει πόσα. Η αυτοκινητοβιομηχανία είπε ότι στην Ιαπωνία θα ήθελε να ανακαλέσει σχεδόν 3.400 i-MiEV, καθώς πάνω από 2.400 είναι μικρά ταξί οχήματα (Minicab-MiEV). Η ανάκληση των ηλεκτρικών οχημάτων Mitsubishi είναι μικρός, σε σύγκριση με τα ανακαλούμενα βενζινοκίνητα οχήματα που αριθμούν εκατομμύρια, αν και αντιπροσωπεύει σχεδόν το μισό των συνολικών i-MiEV και των Minicab-MiEV παραγωγής.
 
Τα ανακαλούμενα οχήματα μπορεί να φέρουν μία σωστά διαμορφωμένη ή κατεστραμμένη ηλεκτρική αντλία, η οποία στέλνει αέρα στο σεβρό των φρένων, είπε η Ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία. Το σεβρόφρενο πολλαπλασιάζει τις δυνάμεις που εφαρμόζονται από το πόδι και καθιστά ευκολότερη την πέδηση. Μια προβληματική αντλία μπορεί να προκαλέσει στο όχημα να διαγράψει μεγαλύτερη απόσταση φρεναρίσματος από πριν, όταν πρόκειται για μια πλήρη διακοπή, είπε ένας εκπρόσωπος. Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή θάνατοι και δεν υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς, πρόσθεσε. Ο ίδιος αρνήθηκε να σχολιάσει το κόστος της ανάκλησης. Η αντλία θα πρέπει να αντικαθίσταται και η διαδικασία θα διαρκέσει περίπου μισή ώρα (30’), δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρίας ο οποίος αρνήθηκε να κατονομαστεί. Η εν λόγω αντλία δεν χρησιμοποιείται στα συμβατικά αυτοκίνητα.
 
Η ανάκληση είναι μία από τις μεγαλύτερες που αφορούν ηλεκτρικά οχήματα. Τον Αύγουστο του 2012 η Καλιφορνέζικη εταιρία παραγωγής πολυτελών ηλεκτρικών οχημάτων Fisker Automotive, ανακάλεσε 2.400 υβριδικά οχήματα Karma plug-in για επισκευή ενός ελαττωματικού ανεμιστήρα στη μονάδα ψύξης, που ήταν η αιτία για πυρκαγιά του οχήματος. Το Ιανουάριο του 2012 η ​​General Motors προσφέρθηκε να φτιάξει την μπαταρία σε 8.000 plug-in υβριδικά οχήματα Volt, για την εξάλειψη του κινδύνου πυρκαγιάς, λίγες ημέρες μετά αφότου προκάλεσε ένα ατύχημα. Τα ηλεκτρικά οχήματα μάχονται για πρόοδο στον τομέα των αυτοκινήτων, παρά τη μεγάλη ώθηση από την κυβέρνηση Ομπάμα στις ΗΠΑ για να αυξήσει τις πωλήσεις, όμως τα «πράσινα» αυτοκίνητα συχνά δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες των καταναλωτών, ιδίως στην αυτονομία.

«Αυτό είναι ένα θέμα για μία έκδοση και πάει πολύ να πούμε ότι υπάρχει κάτι λάθος με (όλα) τα ηλεκτρικά οχήματα», δήλωσε ο κ. Tatsuo Yoshida, ανώτερος αναλυτής της Mitsubishi UFJ Morgan Stanley Securities στο Τόκιο. «Η αιτία του προβλήματος εντοπίζεται και δεν υπήρξαν ατυχήματα. Ωστόσο, το προβληματικό μέρος είναι το φρένο, ένα σημαντικό μέρος για την ασφάλεια, κι αυτό σημαίνει ότι η ποιότητα διαδικασία ελέγχου της Mitsubishi είναι πολύ αδύναμη». Οι πωλήσεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων αποτελούν ένα μικρό ποσοστό της συνολικής παγκόσμιας αγοράς. Το 2012 η ​​Nissan πούλησε στις ΗΠΑ 9.819 του πιο εμπορικού μοντέλου στην κατηγορία των ηλεκτρικών οχημάτων, του Leaf, σε μία συνολική αγορά 14.500.000 αυτοκινήτων. Η Mitsubishi έχει πουλήσει ή εξάγει συνολικά περίπου 27.200 i-MiEV, από τότε που άρχισε τις πωλήσεις του, τον Ιούλιο του 2009. Στην Ελλάδα δεν γνωρίζουμε αν και πόσα Mitsubishi i-MiEV έχουν πουληθεί και κυκλοφορούν, καθώς δεν γίνει ακόμη κάποια ανακοίνωση από την εταιρία Αφοί Σαρακάκη ΑΕΒΜΕ, που αντιπροσωπεύει τη μάρκα στη χώρα.
 
(Το θέμα αυτό αναρτήθηκε την 25/01/2013, 01:29 πμ.) 
Σας Προτείνουμε
Στον Νομό ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
SINIOROS - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Γενικό Συνεργείο Αυτοκινήτων, Ευθυγραμμίσεις
(Τοποθετήσεις Συστημάτων Υγραερίου, Βελτιώσεις Chip Tuning by Overload)
Α' πάροδος Γιαννιτσών, 241 00 Καλαμάτα
Τηλ. & Fax: +302721069026, E-mail: mrsinioros@gmail.com

 
Χρήσιμα