IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Η Mercedes ξεκινάει την παραγωγή της νέας CLA στην Ουγγαρία


Η Daimler έχει ξεκινήσει την παραγωγή του νέου 4-θυρου συμπαγούς coupe Mercedes CLA σε ένα εργοστάσιο στην Ουγγαρία, ένα από τα 3 νέα μικρά μοντέλα που ξεκινάει στην προσπάθειά της να γίνει η 1η premium κατασκευάστρια στον κόσμο. Η Daimler τρέξει 3 νέα compact μοντέλα μέχρι το 2015 στην κορυφή της γκάμας των Α-class και Β-class, ως μέρος των προσπαθειών της να κερδίσει τις BMW και Audi και να ανακτήσει την 1η θέση στην κατηγορία των premium αυτοκινήτων μέχρι το τέλος της δεκαετίας. Το νέο CLA, που έκανε πρεμιέρα στο διεθνές σαλόνι αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ στα μέσα Ιανουαρίου (2013), θα κατασκευαστεί για τις παγκόσμιες αγορές σε ένα εργοστάσιο στην Ουγγρική πόλη της Kecskemet. Πρόκειται για το 2ο μοντέλο Mercedes που θα παραχθεί στη χώρα, μετά το Β-class.
 
Οι πωλήσεις του CLA στην Ευρώπη θα ξεκινήσουν τον Απρίλιο (2013) και μετά 5 μήνες στις ΗΠΑ (Σεπτέμβριος 2013). «Έχει σχεδόν 10 μήνες από τότε που ανοίξαμε το εργοστάσιο και τότε είπαμε ότι το πρώτο CLA θα βγει από τη γραμμή συναρμολόγησης, η πάπρικα δεν θα είναι πλέον το πιο εξαγωγικό προϊόν της Ουγγαρίας», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου (2013) ο διευθύνων σύμβουλος της Daimler, κ. Dieter Zetsche. «Το CLA μπορεί να βοηθήσει την Mercedes γίνει ο Νο1 παίκτης στην κατηγορία των premium το αργότερο μέχρι το 2020, με ένα ισχυρό εργοστάσιο στο Kecskemet», είπε. Ο κ. Zetsche έφτασε στην συνέντευξη Τύπου με τον Ούγγρο πρωθυπουργό κ. Viktor Orban μέσα σ’ ένα CLA. Η τελετή πρόσφερε στον κ. Orban μια σπάνια ευκαιρία να γιορτάσει σε μια κατά τα άλλα ζοφερή οικονομία, η οποία αγωνίζεται να βγει από τη 2η ύφεση σε 4 χρόνια. Τα δεδομένα έδειξαν νωρίτερα την Παρασκευή (25 Ιανουαρίου 2013) ότι οι λιανικές πωλήσεις μειώθηκαν 4% το Νοέμβριο του 2012.


 
«Όταν ήμουν παιδί, υπήρχαν Trabant, Skoda, Wartburg και Moskvitch αυτοκίνητα στους δρόμους κι έμαθα να οδηγώ σε ένα Polski Fiat», δήλωσε ο κ. Orban, παραθέτοντας τα αυτοκίνητα με την υπογραφή του πρώην κομμουνιστικού μπλοκ. «Αν κάποιοι μου είχαν πει τότε ότι μια μέρα θα πρέπει να κάνουμε αυτοκίνητα της Mercedes στην Ουγγαρία, θα είχα σκεφτεί ότι είχαν χαλαρή μια βίδα», είπε, αναφέροντας το εργοστάσιο ως απόδειξη ότι η Ουγγαρία ήταν σε θέση για την επιτυχία, ακόμη και σε περιόδους οικονομικής δυσχέρειας. Η Mercedes ξεκίνησε τη μαζική παραγωγή της Β-class στην Kecskemet to 2012, μετά από μια επένδυση 800.000.000 ευρώ, ένα από τα μεγαλύτερα του είδους του στην Ουγγαρία τα τελευταία χρόνια. Η Mercedes έχει κατασκευάσει πάνω από 40.000 οχήματα Β-class από το 1ο της εργοστάσιο στην περιοχή το 2012, δίνοντας ώθηση 100 δις ευρώ στην οικονομία της Ουγγαρίας.

Η αυτοκινητοβιομηχανία έχει προσθέσει 500 νέες θέσεις εργασίας στο εργοστάσιο, ανεβάζοντας το συνολικό εργατικό δυναμικό της σε πάνω από 3.000 άτομα, για να φιλοξενήσει το νέο CLA. Η κυβέρνηση του κ. Orban εναποθέτει τις ελπίδες της για ανάκαμψη στους κατασκευαστές αυτοκινήτων όπως οι Mercedes και Audi, με ενίσχυση της παραγωγής στις Ουγγρικές τους εγκαταστάσεις καθώς η εγχώρια ζήτηση θα καταπνιγεί από τα μέτρα λιτότητας για να κρατήσει το έλλειμμα υπό έλεγχο. Ο κ. Frank Klein, επικεφαλής των αυτοκινήτων Mercedes στη χώρα, δήλωσε ότι η συνεργασία μεταξύ Daimler και Ουγγρικής κυβέρνησης θα αυξηθεί περαιτέρω, λέγοντας ότι αναμένεται να παρουσιάσει θετικές ειδήσεις τους επόμενους μήνες, χωρίς να επεκταθεί.
 
(Το θέμα αυτό αναρτήθηκε την 25/01/2013, 05:30 μμ.) 
Σας Προτείνουμε
Στον Νομό ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
Σ. ΚΑΠΕΤΑΝΟΠΟΥΛΟΣ & ΣΙΑ ΟΕ

 Γενικό Συνεργείο Αυτοκινήτων
1ο χλμ. Άργους-Τριπόλεως, 212 00 Άργος
Τηλ.: +302751024569, Fax: +302751023768

 
Χρήσιμα