IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Η VW θα παράγει το Golf στο εργοστάσιο της Puebla στο Μεξικό


Η VW σχεδιάζει να παράγει το Golf στο Μεξικό, για να ωθήσει το μερίδιό της στην αγορά της Βορείου Αμερικής. Η εταιρία θα κατασκευάσει το πιο εμπορικό της μοντέλο στο εργοστάσιό της στην Puebla ξεκινώντας το 1ο 3μηνο του 2014, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου (2013). Τα αυτοκίνητα που θα παραχθούν εκεί θα πουληθούν στη Βόρεια και τη Νότια Αμερική και η παραγωγή θα συμπληρώσει την παραγωγή του μοντέλου στην έδρα της VW στο Wolfsburg και στο Zwickau στην Ανατολική Γερμανία, δήλωσε ο κ. Christoph Adomat, ένας εκπρόσωπος της εταιρίας. Η παραγωγή του Golf στην Puebla επιτρέπει στην VW περαιτέρω βήματα προς το στόχο της παραγωγής περισσότερο από το 75% των αυτοκινήτων της VW Αμερικής να πωλούνται στη Βόρεια Αμερική, είπε σε μια δήλωση ο κ. Jonathan Browning, επικεφαλής της NW στη Βόρεια Αμερική.
 
Η κίνηση για την κατασκευή του Golf στο Μεξικό είναι μέρος ενός σχεδίου δαπάνης 5 δις ευρώ για τα επόμενα 3 χρόνια στη Βόρεια Αμερική. Η ανάπτυξη είναι μια κρίσιμη στρατηγική του διευθύνοντα συμβούλου της εταιρίας, κ. Martin Winterkorn, να γίνει η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο από το 2018. Με τη μετατόπιση της παραγωγής του Golf στο Μεξικό, η VW σχεδιάζει να επωφεληθεί από το χαμηλότερο κόστος εργασίας για να αντισταθμίσει δυσμενείς διακυμάνσεις των συναλλαγματικών ισοτιμιών μεταξύ του δολαρίου και του ευρώ.
 
«Με την υπάρχουσα υποδομή της, ανταγωνιστική διάρθρωση του κόστους και συμφωνίες ελεύθερων συναλλαγών, το Μεξικό είναι η ιδανική τοποθεσία για την παραγωγή του Golf για την Αμερικανική αγορά», δήλωσε ο κ. Hubert Waltl, ο επικεφαλής παραγωγής επιβατικών αυτοκινήτων της μάρκας. Ο κ. Daniel Schwarz, ένας αναλυτής της Commerzbank στη Φρανκφούρτη, δήλωσε: «Η VW έχει φιλόδοξα σχέδια ανάπτυξης και η τοπική παραγωγή είναι ζωτικής σημασίας για τα σχέδια αυτά για να αποδώσουν. Δεν μπορείς να είσαι επιτυχής στη μαζική αγορά αν μόνο εισάγεις τα αυτοκίνητα». Υπογραμμίζοντας την ανάγκη για την ανάπτυξη στην εκτός της έδρας της αγορά, οι πωλήσεις της VW στην Ευρώπη υποχώρησαν 15% το Δεκέμβριο του 2012, με αποτέλεσμα 1,1% την πτώση το 2012. Η Ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτων προβλέπεται να υποχωρήσει για 6η συνεχόμενη χρονιά το 2013, λόγω των επιπτώσεων της κρίσης χρέους.


 
Η VW, η οποία αύξησε τις πωλήσεις σε αγορές όπως η Κίνα, η Βραζιλία και η Ρωσία τα τελευταία χρόνια για να κερδίσει μερίδιο αγοράς στην Ευρώπη, υστερεί σε σχέση με τις General Motors και Toyota στις ΗΠΑ. Για να καλύψει τη διαφορά, νωρίτερα μέσα στον Ιανουάριο (2013) άνοιξε ένα εργοστάσιο κινητήρων στο Silao του Μεξικού δαπανώντας 550.000.000 δολάρια (408.705.000 ευρώ), για την προμήθεια δύο εργοστασίων συναρμολόγησης στη Βόρεια Αμερική. Λόγω ζήτησης στις ΗΠΑ για το Passat, οι πωλήσεις Audi και VW στις ΗΠΑ αυξήθηκαν 31% σε 580.200 οχήματα το 2012, ξεπερνώντας το προηγούμενο υψηλό του 1970, όταν τα Beetle και Microbus την βοήθησαν να καθορίσει την Αμερικανική κουλτούρα. Το 2013 η VW έχει στόχο να αποφέρει κέρδος στην αγορά των ΗΠΑ, για πρώτη φορά μετά το 2002.

Το Golf είναι η ραχοκοκαλιά της πλατφόρμας MQB της VW, η οποία θα χρησιμεύσει ως υπόβαθρο για τα Audi, Skoda και Seat οχήματα. Η στρατηγική επιδιώκει να μειώσει το κόστος παραγωγής 20%, καθώς συγκεντρώνει τα αυτοκίνητα πιο γρήγορα και με λιγότερα εξαρτήματα. Στο εργοστάσιο της VW στην Puebla βασίζεται ήδη το Beetle, το Jetta sedan και station wagon και το Golf. Η VW σχεδιάζει πρόσθετες βάρδιες στο Wolfsburg για να καλύψει τη ζήτηση για το Golf, με παραγγελίες άνω των 100.000, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου (2013). Η 7η γενιά του Golf παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο διεθνές σαλόνι αυτοκινήτου του Παρισιού το Σεπτέμβριο του 2012 και μπήκε στην αγορά της Ευρώπη λίγο αργότερα.
 
(Το θέμα αυτό αναρτήθηκε την 25/01/2013, 10:40 μμ.) 
Σας Προτείνουμε
Στον Νομό ΑΤΤΙΚΗΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Φανοποιείο/Βαφείο
Δαρδανελίων 72, 165 62 Γλυφάδα
Τηλ.: +302109616318, Fax: +302109645849
Ακολουθήστε μας στο Ubiz. Κατεβάστε δωρεάν την εφαρμογή.
 
Χρήσιμα