IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Pirelli P Zero για τη νέα Lamborghini Aventador Roadster


Η συνεργασία Pirelli και Lamborghini ενισχύεται ακόμη περισσότερο. Η Μιλανέζικη εταιρία δημιούργησε ελαστικά P Zero για το νέο Aventador LP 700-4 Roadster. Η γκάμα P Zero αποτελείται από ελαστικά υπερυψηλών επιδόσεων, για τις ανάγκες των ισχυρότερων αυτοκινήτων στον κόσμο. Το νέο Roadster με ελαστικά Pirelli παρουσιάστηκε πρόσφατα στο διεθνή Τύπο  στην πίστα του Homestead και σε δημόσιους δρόμους στη Φλόριντα των ΗΠΑ. Για την περίσταση, το νέο Ιταλικό υπεραυτοκίνητο χρησιμοποίησε τις νέες διαστάσεις, με ελαστικά 255/30ZR20 μπροστά και 355/25ZR21 πίσω.
 
Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, οι δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν το νέο αυτοκίνητο στα όριά του, χρησιμοποιώντας P Zero Corsa και P Zero. Το P Zero Corsa ανήκει στη γκάμα ελαστικών UHP της Pirelli προοριζόμενα για αγωνιστικές πίστες, υπογραμμίζοντας την ισχύ και τις επιδόσεις του νέου Roadster. Τα P Zero για το τελευταίο μοντέλο της Lamborghini, είναι το αποτέλεσμα στενής συνεργασίας των μηχανικών της Pirelli και της Lamborghini. Αυτοί επινόησαν μία καινοτόμο λύση η οποία εγγυάται άριστη ευστάθεια, άνεση και οδική συμπεριφορά σε ένα αυτοκίνητο με επιτάχυνση 0-100 χ.α.ώ. σε μόλις 3’’ και τελική ταχύτητα 350 χ.α.ώ.
 
Οι εργασίες των μηχανικών της Pirelli επικεντρώθηκαν κυρίως στην περιφέρεια κύλισης των ελαστικών. Για να ανταποκρίνονται άριστα στις ανάγκες του συστήματος 4-κίνησης της Lamborghini, χρησιμοποιήθηκαν δομές από ειδικά υλικά και πιο σταθερές γόμες, που μειώνουν την παραμόρφωση του ελαστικού και διατηρούν τις υψηλές επιδόσεις και τα χαρακτηριστικά κύλισης σε όλες τις συνθήκες χρήσης. Τα νέα P Zero σχεδιάστηκαν για να παρέχουν μέγιστη πρόσφυση και να αντιδρούν γρήγορα στις αλλαγές ταχύτητας σε όλη την κλίμακα στροφών, προκειμένου να μεταφέρεται όλη η ισχύς του αυτοκινήτου χωρίς απώλειες στο δρόμο.
 
Τα ελαστικά κατασκευάζονται στις προηγμένες εγκαταστάσεις της Pirelli στο Settimo Torinese, κοντά στο Τορίνο, όπου υιοθετείται η τεχνολογία Next Mirs της Pirelli, αντιπροσωπεύοντας την τελευταία εξέλιξη της πλήρως αυτοματοποιημένης διαδικασίας παραγωγής ελαστικών Pirelli. Οι γόμεςδιαμορφώνονται με ακρίβεια χάρη στο CCM (Continuous Compound Mixing), την πιο προηγμένη διαδικασία μίξης γομών στη βιομηχανία, γνωστή και από τους αγώνες.Για τηδημιουργία της πιο εξελιγμένης έκδοσης P Zero, οι μηχανικοί της Pirelli αξιοποίησαν την εμπειρία που απέκτησαν από την ενασχόλησή τους με τους αγώνες, χρησιμοποιώντας προηγμένα προγράμματα μοντελοποίησης για να συγκεντρώσουν στοιχεία και να δοκιμάσουν τα ελαστικά σε εικονικό περιβάλλον, σε ποικίλες συνθήκες χρήσης και κάτω από διαφορετικά φορτία.

Η γκάμα P Zero λανσαρίστηκε το 2007 ως ελαστικό υπερυψηλών επιδόσεων. Κύρια χαρακτηριστικά του είναι τα υψηλά πρότυπα ασφάλειας, το βελτιωμένο κράτημα και η άνεση, σε συνδυασμό με τις μειωμένες αποστάσεις φρεναρίσματος. Ειδικά πρόσθετα (νανο-υλικά) στις γόμες του πέλματος και στη έδραση επιτρέπουν οδηγική άνεση και σπορ επιδόσεις. Οι βαθιές διαμήκεις αυλακώσεις στο σχέδιο του πέλματος διασφαλίζουν μέγιστη πρόσφυση σε υγρές επιφάνειες και ακουστική άνεση. Ο σκελετός ελαχιστοποιεί τις όποιες παραμορφώσεις στο προφίλ μέχρι 370 χ.α.ώ. Το P Zero διατίθεται σε 130 εκδόσεις, με προφίλ 50 έως 25 και τροχούς 17-21 ίντσες.
 
(Το θέμα αυτό αναρτήθηκε την 08/02/2013, 11:57 πμ.) 
Σας Προτείνουμε
Στον Νομό ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
CAR CENTRE ΚΑΨΑΛΑΣ SERVICE

Γενικό Συνεργείο Αυτοκινήτων
Ασπρόχωμα, Νέα Είσοδος Καλαμάτας
Τηλ.: +302721093530, E-mail: kapsalas.g@hotmail.com
 
Χρήσιμα