IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Πισωκίνητα τα από κοινού νέα Smart ForFour και Renault Twingo


Το νέο Smart Forfour, θα μοιράζεται μία πισωκίνητη πλατφόρμα με το επόμενης γενιάς Renault Twingo, είπαν στελέχη της Smart στην Automotive News Europe, ως μέρος της εμβάθυνσης της συμμαχίας μεταξύ της μητρικής της Smart, Daimler και της συμμαχίας Renault-Nissan. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες, που αναζητούν τρόπους για να μειώσουν το κόστος με την από κοινού ανάπτυξη και παραγωγή επερχόμενων μίνι μοντέλων τους, τόσο η κα. Annette Winkler, διευθύντρια της Smart και ο διευθυντής της μάρκας στη Γαλλία, κ. Joachim Betker, επιβεβαίωσαν τα σχέδια επιμερισμού της πλατφόρμας στην Automotive News Europe. Σύμφωνα με τους όρους της σχεδόν 3-ετούς συμμαχίας μεταξύ Daimler και Renault-Nissan, η Γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία θα παράγει εκδόσεις βενζίνης και EV του 4-θυρου Smart Forfour στο Novo Mesto της Σλοβενίας, παράλληλα με το νέο Twingo. Η κα. Winkler δήλωσε ότι οι Smart και Renault προγραμματίζουν να ξεκινήσουν τα νέα Forfour και Twingo το 2014, έναν χρόνο αργότερα απ’ ό,τι προηγουμένως είχε κοινοποιηθεί από τις εταιρίες. Καμιά τους αυτοκινητοβιομηχανία δεν ανέφερε το λόγο της καθυστέρησης.
 
Ο κ. Ian Fletcher, αναλυτής της IHS Automotive, ανέφερε ότι η αλλαγή του Twingo από προσθιοκίνητο σε πισωκίνητο, είναι μέρος ενός πακέτου χαρακτηριστικών που η Renault θα προσθέσει στο μοντέλο. «Η κίνηση στους πίσω τροχούς προσθέτει αξιοπιστία στο μοντέλο και θα βοηθήσει το Twingo να γίνει κάτι διαφορετικό στην αγορά», δήλωσε ο κ. Fletcher. «Αυτό είναι σημαντικό, δεδομένου ότι το τρέχον Twingo ήταν μια απογοήτευση». Οι Ευρωπαϊκές πωλήσεις του Twingo έπεσαν 31% το 2012 στις 92.569, ρίχνοντας το αυτοκίνητο στην 4η θέση των μίνι, πίσω από το 1ο Fiat Panda, το 2ο Fiat 500 και το 3ο VW Up, σύμφωνα με στοιχεία της JATO Dynamics. Ο ανταγωνισμός στον τομέα θα είναι πιο σκληρός το 2013 με την άφιξη του νέου Opel Adam. Τέλος Γενάρη (2013), η Opel ανακοίνωσε ότι είχε λάβει πάνω από 20.000 παραγγελίες για το Adam από τον Οκτώβριο (2012). Ο κ. Fletcher είπε ότι με το νέο Twingo η Renault θα προσπαθήσει να κερδίσει πελάτες, οι οποίοι μπορεί να αγοράσουν ένα 500 ή το υπερτροφοδοτούμενο Adam.


 
Η Smart «σκότωσε» το 1ης γενιάς ForFour μετά από μόλις 2 χρόνια, λόγω των αδύναμων πωλήσεων. Το ForFour βασίστηκε στο Mitsubishi Colt και παραγόταν στο εργοστάσιο NedCar της Mitsubishi στην Ολλανδία. Η παραγωγή του Smart Roadster, επίσης σταμάτησε, για να μειωθούν οι απώλειες της εταιρίας, η οποία σήμερα προσφέρει μόνο τα αυστηρώς διθέσια ForTwo. Ο κ. Fletcher είπε ότι η Renault θα χρησιμεύσει ως καλύτερος εταίρος από την Mitsubishi, επειδή η Γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία μπορεί να προσφέρει ένα ευρύτερο φάσμα υπηρεσιών παραγωγής και εισαγωγής τεχνολογίας. «Η Daimler ελπίζει να αξιοποιήσει τη σχέση της με τη Renault με τρόπο που δεν μπορούσε να κάνει με την προηγούμενη συμμαχία της για το ForFour», είπε ο κ. Fletcher. Η Smart θα επιδιώξει να κερδίσει νέους πελάτες στη μάρκα με το ForFour, το οποίο θα έχει στόχο τα premium και σχεδόν premium μοντέλα, όπως τα Audi A1, Citroen DS3 και το Mini της BMW.

Μέχρι να αφιχθεί το ForFour, η Smart θα πρέπει να βασιστεί στις ειδικές εκδόσεις του ForTwo, καθώς και το πρόσφατα αφιχθέν fortwo electric drive. Η κα. Winkler αρνήθηκε να αποκαλύψει τις προσδοκίες πωλήσεων του ηλεκτρικού ForTwo. «Η ζήτηση είναι ισχυρή, αλλά δεν έχω μια κρυστάλλινη σφαίρα για το 2013», δήλωσε η κα. Winkler σε μια εκδήλωση στο εργοστάσιο της Smart στη Hambach της Γαλλίας. «Θα δούμε σίγουρα έναν πολύ καλό 4-ψήφιο όγκο πωλήσεων», είπε. Ένας εκπρόσωπος της Smart είπε ότι το ηλεκτρικό ForTwo αναμένεται να αντιπροσωπεύει κοντά το 10% των συνολικών πωλήσεων της μάρκας το 2013. Το 2012 οι παγκόσμιες πωλήσεις Smart αυξήθηκαν 2% σε 103.738 οχήματα. Από την έναρξή του το καλοκαίρι του 2012, η Smart έχει αρχίσει τις παραδόσεις του ηλεκτρικού ForTwo σε Γερμανία, Βέλγιο, Γαλλία, Ελβετία, Ιταλία, και Πορτογαλία και σχεδιάζει να το λανσάρει σε άλλες 30 αγορές, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και της Κίνας, αλλά και της Ελλάδας.
 
(Το θέμα αυτό αναρτήθηκε την 10/02/2013, 07:14 μμ.)


Smart ForFour MY2004
Smart ForFour MY2004
Renault Twingo MY2012
Renault Twingo MY2012

 
Σας Προτείνουμε
Στον Νομό ΑΤΤΙΚΗΣ
AUTO GAS LINES - ΑΦΟΙ ΑΓΓΕΛΗ - Ν. ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΟΕ

Τοποθετήσεις Συστημάτων Υγραερίου & Φυσικού Αερίου (Dilorenzo-Stefanelli)
Συνεργείο Αυτοκινήτων (εξειδίκευση Ford)
Λεωφ. Αθηνών 179, 124 61 Χαϊδάρι
Τηλ. & Fax: +302105822253, Website: www.autogaslines.gr

 

 
Χρήσιμα