IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Καθυστερεί αρκετά η άφιξη των Κινεζικών Great Wall στην Ελλάδα


Μεγάλη καθυστέρηση καταγράφεται στην άφιξη των μοντέλων της Κινεζικής Great Wall στην Ελλάδα, μετά την αρχική επίσημη τοποθέτηση της Agripan SA, 20 Νοεμβρίου 2012, όπου είχε παρουσιάσει στατικά τη γκάμα της Κινεζικής μάρκας στο Ναυτικό Όμιλο Πειραιά. Σύμφωνα με τις τότε εξαγγελίες του κ. Δημήτρη Παντελεημονίτη, προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της εταιρίας, τέλος Ιανουαρίου 2013 θα έκλεινε οριστικά ο κύκλος της Daihatsu στην Ευρώπη και μοιραία στην Ελλάδα. Τότε, υπολόγιζε η εταιρία να ξεκινούσε με την Great Wall, μέσα από το μέχρι πριν λίγο καιρό δίκτυό της για την Daihatsu, που θα αποτελούσε και τον κορμό του νέου δικτύου της Κινεζικής μάρκας στην Ελλάδα.
 
Αφού πέρασαν αρκετές ημέρες κι από τον Φεβρουάριο του 2013 χωρίς το αναμενόμενο αποτέλεσμα, επικοινωνήσαμε με την εταιρία αναζητώντας κάποιες τυχόν εξελίξεις που προκαλούσαν την όποια καθυστέρηση στο λανσάρισμα της Great Wall στην Ελλάδα. Όπως δήλωσε στο ixauto.gr η εκπρόσωπος της εταιρίας, κα. Γεωργία Σπόζιτο, το εμπορικό λανσάρισμα της Κινεζικής μάρκας αυτοκινήτων θα καθυστερούσε. Δεν μας έδωσε μια ξεκάθαρη εικόνα για το μέγεθος της καθυστέρησης αλλά το προσέγγισε σε τουλάχιστο 4-5 μήνες πίσω, δηλαδή στις αρχές του καλοκαιριού. Αιτία, πάντα σύμφωνα με τα λεγόμενα της εκπροσώπου, είναι η μεγάλη καθυστέρηση στην παράδοση των επιβατικών μοντέλων από το Βουλγαρικό εργοστάσιο που έχει αναλάβει την παραγωγή των Great Wall για την Ευρώπη.
 
«Μας παραχωρούσαν μόνο το pick-up μοντέλο τώρα και μερικούς μήνες αργότερα τα επιβατικά μοντέλα, κι εμείς δεν θέλαμε να μπούμε στην αγορά μόνο με ένα μοντέλο κι εκείνο επαγγελματικό», είπε η εκπρόσωπος. Φήμες αναφέρουν ότι υπάρχει μεγάλο παρασκήνιο και πιέσεις από άλλες εισαγωγικές εταιρίες για την εκπροσώπηση της μάρκας με συμφωνία απευθείας από την Κίνα κι όχι από το Βουλγαρικό εργοστάσιο που διαχειρίζεται την Ευρωπαϊκή παραγωγή και διάθεση των Great Wall, όπως έχει πράξει η Agripan. Το δίκτυο της εταιρίας που αφορούσε τη μάρκα Daihatsu και που μεγάλο μέρος αυτού ήλπιζε στην άμεση μετάβαση των εμπορικών τους δραστηριοτήτων από την Ιαπωνική μάρκα στην Κινεζική, βλέπουν τώρα να δημιουργείται χρονικά ένα μεγάλο κενό, προκαλώντας τους απογοήτευση, σε μία αγορά που τον Ιανουάριο (2013) κινήθηκε πτωτικά 34,5% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2012.
 
«Από τον Φεβρουάριο θα ξεκινούσαμε με τη νέα μάρκα. Σε μία αγορά που μας έχει οδηγήσει κυριολεκτικά σε απόγνωση, το γεγονός αυτό θα αποτελούσε για μας μία μικρή έστω τονωτική ένεση, μετά το τέλος της Daihatsu, που συνεχίζουμε να την υποστηρίζουμε μόνο στις τεχνικές υπηρεσίες κι όχι στην πώληση. Η καθυστέρηση των μοντέλων Great Wall για μας είναι πλέον επώδυνη, καθώς μένουμε ουσιαστικά χωρίς εμπορική δραστηριότητα μέχρι νεωτέρας», μας είπε ένας από τους μέχρι χθες επίσημους εμπόρους της Agripan για τη μάρκα Daihatsu κι ένας εκ των νέων dealers της αναμενόμενης Great Wall, που για ευνόητους λόγους, θέλησε να τηρήσει την ανωνυμία του.

Στο παρελθόν, είχαν ανακοινωθεί ανεπίσημα ή επίσημα αντιπροσωπεύσεις σε πανελλαδικό επίπεδο Κινεζικών εταιριών αυτοκινήτων, αλλά μέχρι σήμερα, τα μόνα επιβατικά αυτοκίνητα από την Κίνα που πουλήθηκαν στην Ελλάδα ήταν τα Landwind και Noble από τις επιχειρήσεις Γιαννόπουλου, τα οποία όμως δεν εισάγονται πλέον. Πριν πολλά χρόνια, φήμες μιλούσαν για την Geely υπό τον όμιλο Συγγελίδη, κάτι που ποτέ δεν επισημοποιήθηκε από την εν λόγω εταιρία. Πιο μετά, ο όμιλος Βασιλάκη, μέσω δελτίων Τύπου, γνωστοποιούσε την εκπροσώπηση της BYD (Build Your Dreams), αλλά, αν και ποτέ δεν επιβεβαιώθηκε η διακοπή συνεργασίας της εταιρίας με την Κινεζική εταιρία κατασκευής αυτοκινήτων, δεν εισήχθη και δεν πουλήθηκε κανένα μοντέλο της BYD μέχρι σήμερα. Πριν χρόνια, οι όμιλοι αυτοκινήτων Κορτέση και Πετρόπουλου, μετά από μία μεγάλη συνέντευξη Τύπου που είχαν δώσει σε ξενοδοχειακό συγκρότημα στη Νότια Αττική, ανακοίνωσαν μία από κοινού εταιρία για την εισαγωγή και διάθεση των Κινεζικών αυτοκινήτων Brilliance στην Ελλάδα, χωρίς τελικά να γίνει εμπορικό λανσάρισμα της μάρκας.
 
(Το θέμα αυτό αναρτήθηκε την 14/02/2013, 02:35 πμ.) 
Σας Προτείνουμε
Στον Νομό ΗΛΕΙΑΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΝΤΕΣΗΣ

Ζάντες, Ελαστικά, Αξεσουάρ, Αναρτήσεις, Αγωνιστικός Εξοπλισμός (Ζυγοστάθμιση/Ευθυγράμμιση, Αμορτισερόμετρο/Φρενόμετρο)
1ο χλμ. Ε.Ο. Ζαχάρως-Κυπαρισσίας, 270 54 Ζαχάρω Ηλείας
Τηλ.: +302625034355, Fax: +302625034456
E-mail: chris323@otenet.gr

 
Χρήσιμα