IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Βραβείο σχεδίασης για την BMW Σειρά 3 CabrioΥψηλή αεροδυναμική, δυναμική κομψότητα, συναρπαστική τεχνική τελειότητα: αυτές είναι οι αρετές που έπεισαν και την επιτροπή να αποδώσει το διεθνούς κύρους βραβείο των iF Product Design Awards στη BMW Σειρά 3 Cabrio. Στις 4 Μαρτίου 2008, την ημέρα έναρξης της έκθεσης τεχνολογίας CeBit, η πρώτη BMW Cabrio με πλήρως αναδιπλούμενη μεταλλική οροφή ανακηρύσσεται νικήτρια του iF Gold Award. Αυτή η διάκριση είναι το μεγαλύτερο βραβείο που θα απονείμει το Industrie Forum Design. Η BMW Σειρά 3 Cabrio είναι ένας από τους 50 νικητές ενός Χρυσού Βραβείου (Gold Award), που επιλέχθηκαν από ένα σύνολο 821 νικητών iF Labels 2008. Αυτό το πιο πρόσφατο βραβείο για τη BMW Σειρά 3 Cabrio αποτελεί ένα ακόμα ορόσημο στην ιστορία επιτυχίας της BMW στο θεσμό iF Product Design Awards. Πέρσι, η BMW Σειρά 3 Coupe κέρδισε επίσης ένα Gold Award. Το 2001, η προηγούμενη γενιά της BMW Σειρά 3 Cabrio κατέκτησε το αποκλειστικό τρόπαιο.

Η τελευταία διάκριση αποδεικνύει ότι η Ομάδα Σχεδίασης της BMW ανέδειξε για μία ακόμα φορά ένα νικητή. Με αναδιπλωμένη ή κλειστή οροφή, μακρύ μεταξόνιο, οριζόντια μεσαία γραμμή και επίπεδο πίσω άκρο, η BMW Σειρά 3 Cabrio είναι πραγματικά εντυπωσιακή. Με τη συνολική του διάταξη και σχεδιαστική ροή, το 4θέσιο επιτυγχάνει έναν έξοχο συνδυασμό τεχνολογίας και αισθητικής, όπως αρμόζει σε μία BMW. Οι αναλογίες της εκφράζουν σπορ κομψότητα, ενώ η επίπεδη μεσαία γραμμή, η ειδική θέση των καθισμάτων και το κοντό παρμπρίζ υπόσχονται μία οδηγική εμπειρία υψηλών προδιαγραφών, σήμα κατατεθέν των BMW 3 Cabrio. Χάρη στην έξυπνη χωροταξική λύση για την αποθήκευση των τριών τμημάτων της οροφής, η χαμηλή μεσαία γραμμή εκτείνεται με μία συνεχή, αρμονική ροή και στο πίσω τμήμα. Φέροντας για πρώτη φορά αναδιπλούμενη μεταλλική οροφή, η BMW Σειρά 3 Cabrio διατηρεί το ταμπεραμέντο, την αισθητική και την οδηγική εμπειρία ενός μοντέλου που υπερβαίνει τις 4 γενιές.

«Για τους σχεδιαστές μας, η παράδοση της μάρκας BMW είναι μία από τις σημαντικότερες πηγές έμπνευσης», εξηγεί ο Adrian van Hooydonk, επικεφαλής του τμήματος BMW Design. «Παρόλα αυτά, κάθε νέα σχεδιαστική πρόταση αμφισβητεί τα παραδοσιακά στοιχεία της μάρκας. Όλα τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα και οι λεπτομέρειες εξετάζονται προσεκτικά πριν αποφασιστεί εάν πρέπει να διατηρηθούν, να τροποποιηθούν ή να καταργηθούν και να αντικατασταθούν από κάτι νέο. Παράλληλα, οι προηγμένες τεχνολογίες είναι πάντα πηγή έμπνευσης». Και δεν είναι μόνον η ηλεκτροϋδραυλική, αναδιπλούμενη, ελαφριά ατσάλινη οροφή που ενσωματώνεται άριστα στη συνολική σχεδίαση της νέας BMW Σειράς 3 Cabrio, αλλά και η μέγιστη άνεση ελέγχου και ο ελάχιστος θόρυβος που χαρακτηρίζουν το αυτοκίνητο. Η σχεδίαση εσωτερικού συνδέεται με την αεροδυναμική του αμαξώματος. Ταμπλό, επενδύσεις θυρών και πίσω υποβραχιόνια είναι οπτικά ενιαία και αρμονικά συνδεδεμένα. Η πρωτότυπη κεντρική κονσόλα φτάνει μέχρι πίσω.

Η ευέλικτη φιλοσοφία αποθήκευσης, που επιτυγχάνει μία εντυπωσιακή χωρητικότητα 350 λίτρων, υπογραμμίζει την τεχνογνωσία της Ομάδας Σχεδίασης της BMW στη δημιουργία ελκυστικών και λειτουργικών λύσεων. Με επικεφαλής τον Christopher E. Bangle, το τμήμα Σχεδίασης του BMW Group έχει εδραιώσει τη θέση του στην παγκόσμια ελίτ των σχεδιαστών εδώ και χρόνια. Ο Bangle είναι υπέρμαχος της καινοτομίας. Τα οχήματα που δημιουργούνται καταλαμβάνουν δικαιωματικά τη θέση ανάμεσα στα αριστουργήματα της αυτοκινητιστικής σχεδίασης, όπως αποδεικνύουν τα περίοπτα βραβεία που έχουν κατακτήσει πολλά σημερινά μοντέλα της γκάμας BMW. Ένα από τα επιτεύγματα της BMW Design Team είναι το γεγονός ότι κάθε νέο μοντέλο δηλώνει πάθος για τεχνολογία και αισθητική. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας σχεδίασης, η πρόοδος και η βιωσιμότητα βρίσκονται πάντα σε μία δυναμική ισορροπία. «Σαν σχεδιαστές, θέλουμε να προάγουμε την ιδιοκτησία μιας BMW σε πραγματική εμπειρία. Στόχος μας είναι να δημιουργούμε μία σχέση ανάμεσα στον πελάτη και το προϊόν που γίνεται όλο και πιο στενή με τον καιρό», εξηγεί ο Hooydonk.
 
Σας Προτείνουμε
Αν ενδιαφέρεστε για Ford
ΑΦΟΙ ΑΓΓΕΛΗ ΟΕ

Συνεργείο & Γνήσια Ανταλλακτικά (& Αμορτισέρ KYB Bilstein)
Λεωφ. Αθηνών 179 (πρώην Καβάλας), 124 61 Χαϊδάρι
Τηλ.: +302105820467, +302105821699, Fax: +302105321893
 
Χρήσιμα