IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Επένδυση πάνω από 5,5 δις ευρώ της GM στη Νότια Κορέα


Η General Motors ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει 7,3 δις δολάρια (5,532 δις ευρώ) στη μονάδα της στη Νότια Κορέα για τα επόμενα 5 χρόνια, ποσό που πιθανότατα θα ανακουφίσει τις ανησυχίες ότι η αυτοκινητοβιομηχανία των ΗΠΑ ορίστηκε να μειώσει την παρουσία της στη χώρα. Φόβοι για μείωση παραγωγής και απολύσεις είχαν αναπτυχθεί όταν η GM είπε ότι ενδιαφερόταν να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο της GM Κορέας, αγοράζοντας ένα 17% των μετοχών από την 2η μεγαλύτερη μέτοχος της μονάδας, Korea Development Bank, μια κίνηση που θεωρήθηκε ότι πιθανώς ανοίγει το δρόμο για μέτρα αναδιάρθρωσης. Η GM κατέχει κοντά στο 77% της GM Κορέας, αλλά η συμμετοχή της KDB δίνει στην κρατική τράπεζα το δικαίωμα να ασκήσει βέτο σε αποφάσεις που λαμβάνονται από την μητρική αυτοκινητοβιομηχανία.
 
Οι ανησυχίες εντάθηκαν όταν η GM Κορέας δήλωσε τέλη του 2012 ότι δεν θα παράγει την επόμενη γενιά του Chevrolet Cruze στη Νότια Κορέα, αυξάνοντας την πιθανότητα ότι θα μπορούσε να μεταφερθεί η συναρμολόγησή του στην Ευρώπη, για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της μονάδα της GM στην περιοχή, Opel, η οποία έχει οικονομικές απώλειες. Το νέο μοντέλο αναμένεται το 3ο 3μηνο. Ο διευθύνων σύμβουλος της GM, κ. Dan Akerson, έχει αφήσει στο παρελθόν να πλανάται η ιδέα ότι οι περισσότερες περικοπές δαπανών της Opel στη Γερμανία, θα μπορούσαν να συνοδεύονται από την μετατόπιση της παραγωγής στην περιοχή από την Ασία, για να γίνουν τα Ευρωπαϊκά εργοστάσια πιο αποτελεσματικά.
 
Η GM δήλωσε 8 τρις γουόν (5,584 δις ευρώ) επένδυση για τη βελτίωση της δυνατότητας παραγωγής και μηχανικής, υπογραμμίζοντας τη σημασία της Νότιας Κορέας ως βασική παραγωγή και την ανάπτυξη βάσεων, ακόμη κι αν η εγχώρια αγορά είναι σχετικά μικρή. «Η GM Κορέας θα συνεχίσει να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στα σχέδια της παγκόσμιας ανάπτυξής μας», είπε σε μια δήλωση ο κ. Tim Lee, επικεφαλής των διεθνών δραστηριοτήτων της GM. Η GM Κορέας, η οποία έχει 5 εγκαταστάσεις παραγωγής στη Νότια Κορέα, ανακοίνωσε ότι θα παράγει 6 αναβαθμισμένες εκδόσεις των μοντέλων της GM, συμπεριλαμβανομένων των παγκόσμιων μίνι, μικρών και μεσαίου μεγέθους αυτοκινήτων. Επανέλαβε ότι θα κατασκευάσει και το πρώτο παγκοσμίως πλήρες ηλεκτρικό όχημα μπαταρίας της GM.

Η Νότια Κορέα εξάγει Chevrolet αυτοκίνητα για την Ευρώπη κι άλλες περιοχές και αντιπροσωπεύει περίπου το 25% της παραγωγής της GM σε παγκόσμιο επίπεδο για τη μάρκα. Έχει επίσης κέντρα σχεδιασμού και μηχανικής στη Νότια Κορέα που έχουν αναπτύξει τα μοντέλα Spark και Aveo, καθώς και το SUV Trax. Η GM Κορέας επανέλαβε ένα σχέδιο για να διπλασιάσει το μέγεθος του κέντρου σχεδίασής της στην έδρα της στο Incheon ως το τέλος του 2013, καθιστώντας την ως την 3η μεγαλύτερη GM μετά τις ΗΠΑ και Βραζιλία. Η GM, η οποία είναι το 3η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Νότιας Κορέας μετά την Hyundai. και την θυγατρική της, Kia, έχει στόχο να διπλασιάσει της Νότιας Κορέας το μερίδιο αγοράς της στο 20% μεσομακροπρόθεσμα.
 
(Το θέμα αυτό αναρτήθηκε την 24/02/2013, 03:53 πμ.) 
Σας Προτείνουμε
Στον Νομό ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ Η. ΕΥΤΥΧΙΑΚΟΣ

Ανταλλακτικά/Αξεσουάρ Παντός Τύπου (Φανοποιΐας/Αναλώσιμα) & Μάρκας
Αθηνών 105, 241 00 Καλαμάτα
Τηλ.: +302721020401, Τηλ. & Fax: +302721092221
E-mail: info@eftihiakos.gr, Website: www.eftihiakos.gr

 
Χρήσιμα