IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Πρώην σχεδιαστή της Porsche προσέλαβε η Κινεζική Chery


Η Chery Automobile βασίζεται στον πρώην σχεδιαστή της Porsche, κ. Hakan Saracoglu για να βελτιώσει το στιλ της Κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Ο 47χρονος κ. Saracoglu, ο οποίος έχει επίσης εργαστεί στη Ford Ευρώπης, ηγείται μιας ομάδας 30 ατόμων στο κέντρο σχεδιασμού της Chery στη Σαγκάη, για να καταλήξουν σε νέες ιδέες για SUV και sedan μοντέλα. Η Chery είναι περισσότερο γνωστή από το χαμηλού κόστους μίνι QQ, αλλά ο κ. Saracoglu είπε: «Η Chery δεν είναι μόνο το QQ, θα το αλλάξουμε αυτό. Η εταιρία είναι σε επαναπροσδιορισμό. Η Chery είναι υποψήφια για την τιμή, για το σχεδιασμό και κερδίζει την εμπιστοσύνη του πελάτη. Εκεί θέλουμε να πάμε». Η Chery έχει μια 50-50 κοινοπραξία για την παραγωγή μοντέλων των Jaguar Land Rover της Tata Motors στην Κίνα. Είναι επίσης συνιδιοκτήτης της νέας αυτοκινητοβιομηχανίας Qoros Auto Co. με την εταιρία Israel Corporation.
 
Ο κ. Saracoglu ξεκίνησε την καριέρα του στη Ford Motor Co. στα γραφεία της εταιρίας στην Κολωνία, ως μέρος της ομάδας που εργάστηκε για μοντέλα όπως τα Focus και Mondeo. Ο γεννημένος στην Τουρκία Γερμανός υπήκοος εργάστηκε για 15 χρόνια στην Porsche, όπου βοήθησε στο εξωτερικό σχεδιασμό των μοντέλων, συμπεριλαμβανομένων των 918 Spyder, Boxster και Cayman. Εργάζεται ως διευθυντής σχεδιασμού στην Chery από τον Οκτώβριο του 2012. Η Chery είναι η τελευταία μεταξύ των Κινεζικών αυτοκινητοβιομηχανιών που προσλαμβάνει ξένους σχεδιαστές για να βοηθήσουν στην ώθηση της εικόνας της μάρκας τους και να αντιστρέψουν την απώλεια μεριδίου αγοράς από τις υπερπόντιες αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως οι GM και VW.
 
Η Beijing Automotive Group προσέλαβε το 2012 τον σχεδιαστή της Ferrari Daytona, κ. Leonardo Fioravanti, ως επικεφαλής σχεδιασμού. Ο πρώην επικεφαλής σχεδιαστής της Volvo Car, κ. Peter Horbury, εντάχθηκε στην Zhejiang Geely Holding Group Co. το 2011, ως ανώτερος αντιπρόεδρος αρμόδιος για το σχεδιασμό. Η Great Wall Motor Co., η μεγαλύτερη εταιρία κατασκευής SUV της Κίνας, διόρισε τον πρώην σχεδιαστή της Mercedes, κ. Andreas Deufel, ως διευθυντή σχεδιασμού το 2011. Ο κ. Bill Russo, πρόεδρος της εταιρίας συμβούλων αυτοκίνησης Synergistic με έδρα το Πεκίνο, δήλωσε: «Έχοντας κάποιον με ένα γνωστό προφίλ σου δίνει μεγαλύτερη αξιοπιστία, όμως, πρόκειται να πάρει πολύ χρόνο για να ενσωματώσεις πραγματικά αυτές τις δυνατότητες».

Οι μισθοί για τους ξένους μηχανικούς αυτοκινήτων στην Κίνα είναι έως και 3 φορές μεγαλύτεροι από τους αντίστοιχους σε ΗΠΑ και Ευρώπη, σύμφωνα με την Sanford C. Bernstein & Co. Ερωτηθείς κατά πόσο του προσφέρθηκε μια αύξηση του μισθού του για να εγκαταλείψει την Porsche, ο κ. Saracoglu είπε: «Δεν μπορώ να σχολιάσω. Ας πούμε ότι δεν είμαι δυστυχισμένος». Ο κ. Saracoglu, ο οποίος έχει πτυχίο στο σχεδιασμό μεταφορικών μέσων από το Art Center College of Design στην Pasadena της Καλιφόρνια των ΗΠΑ, είπε ότι ποτέ δεν είχε επισκεφθεί την Κίνα πριν από τη στιγμή που τον πλησίασε η Chery.
 
(Το θέμα αυτό αναρτήθηκε την 26/02/2013, 03:29 πμ.) 
Σας Προτείνουμε
Αν ενδιαφέρεστε για Skoda
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Μ. ΤΖΕΦΕΡΑΚΟΣ

Συνεργείο - Φανοποιείο/Βαφείο - Ανταλλακτικά/Αξεσουάρ (Πωλήσεις Αυτοκινήτων)
Αμαρουσίου Χαλανδρίου 12, 151 25 Μαρούσι
Τηλ.: +302106180529, +302106196297, Τηλ. & Fax: +302106196328
E-mail: georgejeferakos@gmail.com
Δείτε μας στο παγκόσμιο χρυσό οδηγό AiYellow.
Ακολουθήστε μας στο Ubiz. Κατεβάστε δωρεάν την εφαρμογή.
 
 
Χρήσιμα