IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
HX Auto Noble - «Λιλιπούτειος Κινέζος»
Το Noble είναι το πρώτο αυτοκίνητο πόλης στα 3 μέτρα με 4 θέσεις. Μπορεί με άνεση να μεταφέρει μια ολόκληρη παρέα ή μια οικογένεια με 2 παιδιά στα ειδικά καθισματάκια τους στις πίσω θέσεις.
 
Στην πληθώρα αναγκών που μπορεί να καλύψει το Noble, έχει σύμμαχό του τον ζωηρό κινητήρα του και το εύχρηστο κιβώτιο ταχυτήτων. Με πρώτη μέριμνα την μικρή κατανάλωση στην πόλη (μόλις 4,5 λίτρα / 100 χλμ.), ο 4κύλινδρος βενζινοκινητήρας των 1.1 λίτρων με 71 ίππους, χαρίζει στο Noble σπιρτάδα και ζωντάνια, ενώ διαθέτει ισχύ που το κινεί το ίδιο δυναμικά με 1 ή 4 επιβάτες, με ή χωρίς αποσκευές, στην πόλη ή το ταξίδι.
Έξυπνη και λειτουργική σχεδίαση
Το Noble είναι σχεδιασμένο ενσωματώνοντας τις σύγχρονες στιλιστικές τάσεις, κάνοντας τη μέγιστη δυνατή χρήση του μεταξονίου του προς εξασφάλιση χώρων, με τους ελάχιστους δυνατούς προβόλους για διατήρηση των συμπαγών διαστάσεών του. Έτσι τόσο εμπρός όσο και πίσω ακολουθεί τη σχεδιαστική σχολή που ενοποιεί τους θόλους των τροχών με τον προφυλακτήρα, ενώ στο προφίλ επιδεικνύει την ευρύχωρη καμπίνα του με το πίσω κάθετο παρμπρίζ. Η έξυπνη σχεδίασή του, με τον κινητήρα και όλα τα μηχανικά μέρη εμπρός, αφήνει ανέπαφη την καμπίνα για πλήρη εκμετάλλευση και μεγιστοποίηση των χώρων. Εξασφαλίζει έτσι χώρους, για ανθρώπους που κινούνται κυρίως μέσα στην πόλη, αρκετούς για να καλύψει κάθε ανάγκη και κάθε επιθυμία μετακίνησης με την έξυπνη σειρά πίσω καθισμάτων που μπορεί εναλλακτικά να μετατραπεί σε ένα τεράστιο χώρο αποσκευών. Κι όλα αυτά σε διαστάσεις ιδιαίτερα μικρές που ευνοούν το παρκάρισμα, εκεί που ελάχιστα μοντέλα του ανταγωνισμού χωρούν, ακόμη και κάθετα. Η ευκολία στη χρήση του Noble είναι ο πρώτος στόχος και προς αυτή την κατεύθυνση συντελούν η εξαιρετική ορατότητα, η πανοραμική θέση οδήγησης και το αυξημένο ύψος του αμαξώματος από το έδαφος, προς αποφυγή κάθε εμποδίου.
Αισθητική και χρώμα στο εσωτερικό
Στο εσωτερικό έχουν προτιμηθεί απλές γραμμές με κύριο γνώμονα τη χρηστικότητα, την εργονομία και την ευχάριστη ατμόσφαιρα. Έτσι η διχρωμία με φωτεινά χρώματα συμπληρώνει τη νεανική εικόνα του ταμπλό, που ενσωματώνει αποθηκευτικούς χώρους για μικρά ή μεγάλα καθημερινά αξεσουάρ. Τα εμπρός καθίσματα του Noble είναι σπορ σχεδίασης, ιδιαίτερα κομψά και προσφέρουν άριστη στήριξη κάθε σωματότυπου χάρη στην πολλαπλή τους ρύθμιση, με 6 διαφορετικούς τρόπους. Φέρνουν τον οδηγό στην ιδανική θέση οδήγησης και εξασφαλίζουν άνετο και απροβλημάτιστο χειρισμό του αυτοκινήτου, ενώ συγχρόνως παρέχουν εκπληκτική άνεση, κάτι το οποίο θα εκτιμήσει ιδιαίτερα ο συνοδηγός, για τον οποίο παρέχεται άπλετος χώρος για τα πόδια και το κεφάλι. Στη 2η σειρά τα καθίσματα έχουν σχεδιαστεί ώστε από τη μία να παρέχουν άνεση για 2 ενήλικες, με ικανό χώρο για τα γόνατά τους, αλλά και να μην κλέβουν καθόλου χώρο όταν αναδιπλώνονται για να αφήσουν πίσω τους ένα μεγάλο πορτμπαγκάζ. Ο έξυπνος μηχανισμός του, κάνει τη μετατροπή αυτή παιχνίδι. Η πρόσβαση στον χώρο αυτό γίνεται πανεύκολα χάρη στο διπλό άνοιγμα της πίσω πόρτας. Έτσι, διαλέγοντας ανάμεσα στην ταχύτητα φόρτωσης ή την προσβασιμότητα, ανοίγει γρήγορα μόνο το γυάλινο τμήμα της πόρτας ή και το κάτω τμήμα αποκαλύπτοντας ένα πραγματικά τεράστιο άνοιγμα.
Ειδικά μελετημένο αμάξωμα
Κάτω από την έξυπνη σχεδίασή του, το Noble κρύβει μηχανικά μέρη μεγαλύτερου αυτοκινήτου. Διαθέτει ένα άκαμπτο αυτοφερόμενο αμάξωμα από χάλυβα υψηλής αντοχής, σχεδιασμένο ώστε να φιλοξενεί τον κινητήρα και την κίνηση εμπρός. Αυτό, του παρέχει κανονικές ζώνες παραμόρφωσης, ενώ έχει γίνει μέριμνα ώστε τα μηχανικά να κινηθούν προς το κάτω μέρος του πατώματος σε περίπτωση σύγκρουσης. Η εμπρός ανάρτηση αποτελείται από γόνατα McPherson με ψαλίδια βάσης και αντιστρεπτική δοκό με στήριξη απευθείας στο αμορτισέρ, εξασφαλίζοντας έτσι μεγάλη σταθερότητα στις υψηλές ταχύτητες, αντίστοιχες μεγαλύτερου αυτοκινήτου. Πίσω ένας ελαφρωμένος ημιάκαμπτος άξονας επιτρέπει στην καμπίνα τη μέγιστη εκμετάλλευση των χώρων, παρέχοντας άριστο έλεγχο των πίσω τροχών στις στροφές, και άνεση στους επιβάτες ασχέτως ποιότητας της ασφάλτου. Η άνεση είναι εξάλλου το πρώτο κριτήριο για τη ρύθμιση της ανάρτησης του Noble, κάτι που ταιριάζει απόλυτα με τον προορισμό του μέσα στην πόλη, ή το άνετο ταξίδι στον ανοιχτό δρόμο.
Μονάδα ισχύος Ιαπωνικής τεχνολογίας
Κάτω από το καπό βρίσκεται σε εγκάρσια θέση ο 4κύλινδρος αλουμινένιος 16βάλβιδος κινητήρας των 1.1 λίτρων. Με προηγμένο ηλεκτρονικό ψεκασμό Bosch και σύστημα ελέγχου Siemens, ο κινητήρας αυτός που προέρχεται από τη Suzuki, αποδίδει 71 ίππους στις 5.800 σ.α.λ. και 88 Νm στις 3.500-4.500 σ.α.λ. Χάρη στην τεχνολογία ανακύκλωσης των καυσαερίων, επιτυγχάνει ιδιαίτερα χαμηλούς ρύπους (CO2 στα 156 γραμμ./χλμ.). Προς αυτή την κατεύθυνση συνδράμει και η χαμηλή κατανάλωση (4,5 λ./100 χλμ.). Ο κινητήρας συνδυάζεται με ένα 5άρι μηχανικό κιβώτιο, για εύκολη χρήση και μέγιστη οικονομία, ενώ θα υπάρξει και έκδοση με σειριακό κιβώτιο για ακόμη μεγαλύτερη άνεση στην κίνηση στην πόλη.
Ενεργητική και παθητική ασφάλεια
Με δισκόφρενα εμπρός και πίσω, στάνταρ 4κάναλο ABS τελευταίας γενιάς με EBD και διπλό διαγώνιο υδραυλικό κύκλωμα και με κύριο όπλο του το χαμηλό του βάρος (μόλις 850 κιλά) το Noble παρέχει μεγάλα περιθώρια ενεργητικής ασφάλειας χάρη όχι μόνο στην ικανότητα επιτάχυνσης που του προσφέρει ο κινητήρας του, αλλά και επιβράδυνσης που καταφέρνει το σύστημα πέδησης. Εκτός από την ενεργητική ασφάλεια το Noble είναι αξιοσημείωτο και για τα χαρακτηριστικά του στις δοκιμές πρόσκρουσης. Έχει αποσπάσει 4 αστέρια (με μέγιστο τα 5) στη δοκιμασία του κινεζικού οργανισμού δοκιμής νέων αυτοκινήτων C-NCAP με το νέο σύστημα με το οποίο λειτουργεί από το 2006 και είναι πλήρως εναρμονισμένο και συμβατό με τις προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η παθητική ασφάλεια του Noble είναι αποτέλεσμα της σχεδίασης του αμαξώματός του, που διαθέτει ζώνες παραμόρφωσης εμπρός, ενώ στο πλάι εξοπλίζεται με ράβδους χάλυβα υπερυψηλής αντοχής για προστασία από πλευρικά χτυπήματα. Στον εξοπλισμό του υπάρχουν στάνταρ αερόσακος οδηγού και συνοδηγού, ενώ φυσικά παρέχονται ζώνες ασφαλείας στις εμπρός και πίσω θέσεις, προσκέφαλα εμπρός για στήριξη του αυχένα, και ενισχυμένη οροφή για προστασία σε περίπτωση ανατροπής. Ο εξοπλισμός του Noble είναι πλούσιος και στον τομέα της άνεσης, αφού ακόμη και στη βασική έκδοση διαθέτει τα πάντα, τόσο που σε αυτόν τον τομέα ανταγωνίζεται αυτοκίνητα μεγαλύτερων κατηγοριών και ακριβότερων εκδόσεων. Το πακέτο ηλεκτρικών ευκολιών περιλαμβάνει ηλεκτρικά παράθυρα και καθρέφτες και ηχοσύστημα με 4 ηχεία και θύρα USB. Στάνταρ είναι φυσικά το υποβοηθούμενο τιμόνι (υδραυλικό), ενώ χωρίς επιπλέον χρέωση παρέχεται και ο κλιματισμός. Από εκεί και πέρα ο εξοπλισμός του Noble μπορεί να γίνει προσωπική υπόθεση του καθενός, που μπορεί να του προσθέσει μεγάλη γυάλινη πανοραμική οροφή, σειριακό κιβώτιο ταχυτήτων, σύστημα αναπαραγωγής αρχείων MP4 με μεγάλη ευρεία οθόνη και άλλα.
Ανταγωνιστικό στην κατηγορία του
Με τέτοια χαρακτηριστικά το Noble έρχεται έτοιμο απέναντι στον ανταγωνισμό, ο οποίος, σύμφωνα με τα λεγόμενα των ανθρώπων της Ελληνικής αντιπροσωπείας του αυτοκινήτου (China Motors Hellas, μέλος του ομίλου Dealmar) είναι όλα τα μίνι αυτοκίνητα πόλης, και ειδικά (συμπληρώνουμε εμείς) το smart fortwo, στο οποίο, σχεδιαστικά, το Noble φέρει αρκετά. Δεν είναι τυχαία άλλωστε η επιλογή του σλόγκαν προβολής και προώθησης του μοντέλου διεθνώς («smarter... than the rest»). Πέραν αυτών και πιο σημαντικά, έχει να προτάξει τη μοναδικότητα της πρότασής του, όντας μικρότερο σε διαστάσεις από τα παραδοσιακά 4θέσια μίνι και σημαντικά πιο ευρύχωρο και πιο πρακτικό αλλά όχι κατά πολύ μεγαλύτερο από το αποκλειστικά 2θέσιο μοντέλο (καταλάβατε περί ποίου πιστεύουμε). Το Noble διατίθεται σε 3 επίπεδα εξοπλισμού. Όλες οι εκδόσεις περιλαμβάνουν υδραυλικό τιμόνι, ABS με EBD, προεγκατάσταση παιδικού καθίσματος, immobilizer και ρεζέρβα κανονικών διαστάσεων. Από εκεί και πέρα η εισαγωγική έκδοση flirt διαθέτει πλούσιο εξοπλισμό με air-condition, ηλεκτρικά παράθυρα και καθρέφτες, ηλεκτρομαγνητικές κλειδαριές με τηλεχειρισμό, ηχοσύστημα MP3 με θύρα USB, σπορ καθίσματα εμπρός, κάθισμα οδηγού με 6 ρυθμίσεις, φώτα ομίχλης εμπρός και πίσω και άλλα. Η μεγαλύτερη έκδοση (smile) διαθέτει επιπλέον ζάντες ελαφρού κράματος αλουμινίου και ηχοσύστημα MP4 με ευρεία οθόνη. Τέλος, η πιο πλούσια έκδοση (plus) διαθέτει δισκόφρενα και πίσω, ενώ περιλαμβάνει γυάλινη πανοραμική οροφή και έχει δυνατότητα εξοπλισμού αυτόματου σειριακού κιβωτίου ταχυτήτων. Όλες οι εκδόσεις του Noble υποστηρίζονται με εγγύηση 3 χρόνια για τα μηχανικά μέρη, το χρώμα και το αμάξωμα και δωρεάν service για το ίδιο χρονικό διάστημα (3 έτη). Και κλείνουμε με τις τιμές. Γνωρίζοντας τη χώρα προέλευσης του μοντέλου, ο απλός καταναλωτής περιμένει τιμές πολύ πιο κάτω, τουλάχιστο από το smart. Το πόσο ικανοποιητικές είναι τελικά (9.880 για το flirt, 10.880 για το smile και 11.880 ευρώ για το plus), αυτό θα το κρίνουν οι ίδιοι οι καταναλωτές, κάτι που θα φανεί από τα νούμερα της αγοράς στο τέλος του έτους. Η ίδια η China Motors Hellas πάντως ανακοίνωσε έναν στόχο πωλήσεων για το 2008 κοντά στα 300 κομμάτια. Αυτοί ξέρουν. Εμείς δεν μπορούμε να πάρουμε θέση εδώ, γιατί είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε ένα τέτοιο αυτοκίνητο από τον «Κόκκινο Γίγαντα» και δεν μπορούμε να προβλέψουμε με ακρίβεια την τάση που θα δημιουργηθεί γύρω απ’ αυτό το μοντέλο. Ίδωμεν...
 
τεχνικά χαρακτηριστικά - επιδόσεις
Μήκος
3,01 μέτρα
Πλάτος
1,605 μέτρα
Ύψος
1,60 μέτρα
Μεταξόνιο
2,025 μέτρα
Μετατρόχια Ε/Π
1,39/1,39 μέτρα
Απόσταση από το έδαφος
170 χλστ.
Χώρος αποσκευών
75-335 λίτρα
Γωνία προσέγγισης
38˚ (μοίρες)
Γωνία αποχώρησης
42˚ (μοίρες)
Τροχοί
195/50R15 6J
Βάρος
875 κιλά
Κυβισμός
1.075 κ.εκ.
Διάμετρος x διαδρομή
68 x 74 χλστ.
Σχέση συμπίεσης
9,7:1
Ισχύς (ίπποι/σ.α.λ.)
71/6.000
Ροπή (Nm/σ.α.λ.)
88/3.500-4.500
0-100 χ.α.ώ.
14,2’’
Τελική ταχύτητα
170 χ.α.ώ.
Μικτή κατανάλωση
3,9 λ./100 χλμ.
Κατανάλωση στην πόλη
4,5 λ./100 χλμ.
Ρεζερβουάρ
38 λίτρα
Εκπομπές ρύπων (CO2)
156 γραμμ./χλμ.
  
Σας Προτείνουμε
Στον Νομό ΑΤΤΙΚΗΣ
Ζ. & Γ. ΧΑΛΙΔΑΣ

Χρώματα Αυτοκινήτων, Σκαφών, Κτιρίων
Μυστρά 25, 165 61 Γλυφάδα Αττικής
Τηλ.: +302109631114, +302109623199, E-mail: halidaszg@gmail.com
Ακολουθήστε μας στο Ubiz. Κατεβάστε δωρεάν την εφαρμογή.
 
Χρήσιμα