IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Επένδυση της GM σε νέες εγκαταστάσεις δοκιμών στην Ευρώπη


Η GM ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να επενδύσει 230.000.000 ευρώ σε νέες εγκαταστάσεις δοκιμών στο Ευρωπαϊκό κέντρο προϊοντικής εξέλιξης στην έδρα της Opel στο Ruesselsheim και στην πίστα δοκιμών του Dudenhofen. Η επένδυση θα υλοποιηθεί μέσα στην επόμενη 4ετία. Η ανακοίνωση γίνεται μόλις 2 εβδομάδες μετά την επίσκεψη του διοικητικού συμβουλίου της GM στην έδρα Ευρωπαϊκών δραστηριοτήτων της Opel/Vauxhall και την ανάληψη δέσμευσης για επένδυση 4 δις ευρώ σε μελλοντικά προϊόντα το χρονικό διάστημα 2013-2016. Η ανακοίνωση αποτελεί ένα ακόμα βήμα στην προσπάθεια της GM να ενισχύσει την Opel/Vauxhall και ταυτόχρονα τους παγκόσμιους πόρους προϊοντικής ανάπτυξης της GM αυξάνοντας τη συνολική ευελιξία, ταχύτητα και απόδοση της εταιρίας και επενδύοντας σε παγκόσμια κοινά εργαλεία και εξοπλισμό.
 
Επιπλέον, η επένδυση θα παίξει καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία της επόμενης γενιάς κινητήρων Opel/Vauxhall, η οποία θα πρέπει να πληροί τις Ευρωπαϊκές και παγκόσμιες προδιαγραφές ρύπων. Η επένδυση περιλαμβάνει επίσης νέο σταθμό καυσίμου, εργαστήριο ακουστικής και κτίριο ανάλυσης ασφάλειας. «Η σημαντική επένδυση θα διαρκέσει αρκετές δεκαετίες και θα διασφαλίσει το μέλλον του Ευρωπαϊκού προϊοντικού κέντρου εξέλιξης», δήλωσε ο Δρ. Karl-Thomas Neumann, διευθύνων σύμβουλος της Opel και πρόεδρος της GM Europe. «Το πρόγραμμα εξέλιξης του Ruesselsheim περιλαμβάνει κινητήρες και κιβώτια για την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο. Αυτή η πρωτοβουλία μας δίνει παγκόσμιο ρόλο στη δημιουργία κινητήρων», πρόσθεσε ο Δρ. Neumann.
 
Νέα δυναμόμετρα θα αντικαταστήσουν παλαιότερο εξοπλισμό και θα συμβάλλουν στην εξέλιξη της επόμενης γενιάς κινητήρων για το 2020 και ακόμα παραπέρα. Επιπρόσθετα, θα χρησιμοποιηθούν ευέλικτες κυψέλες δοκιμών για να βελτιωθεί η λειτουργική απόδοση. Το προηγμένο εργαστήριο θα συνδεθεί στη συνέχεια με τα κέντρα κινητήρων της GM στο Πόντιακ και το Τορίνο. Στο πλαίσιο της επένδυσης, η πίστα δοκιμών του Dudenhofen θα αποκτήσει νέες δυνατότητες με νέα εργαστήρια, με ειδικό τομέα εμποτισμού οχημάτων και δυναμόμετρα όπου θα ελέγχονται σχολαστικά οι εκπομπές ρύπων. Χάρη στη χρήση κοινού εξοπλισμού της GM, θα μπορούν να εφαρμόζονται παρόμοιες διαδικασίες δοκιμών και να προκύπτουν συγκρίσιμα δεδομένα.

Επιπλέον αυτών, το διοικητικό συμβούλιο και το συμβούλιο εργαζομένων στις αρχές της εβδομάδας συμφώνησαν σε πιο ευέλικτες συνθήκες εργασίας στο Ευρωπαϊκό κέντρο προϊοντικής εξέλιξης του Ruesselsheim όπου απασχολούνται πάνω από 6.000 εργαζόμενοι με υψηλή κατάρτιση. Η πρωτοβουλία εντάσσεται στη βασική συμφωνία της 28ης Μαρτίου (2013). Η επένδυση στη σχεδίαση, τη μηχανολογία οχημάτων, στις δραστηριότητες κινητήρων και στο ανθρώπινο δυναμικό της Opel, αποδεικνύει για μία ακόμα φορά τη δέσμευση της GM στην ενίσχυση της Opel/Vauxhall στην Ευρωπαϊκή αγορά με σκοπό τη μακροπρόθεσμη ανταγωνιστικότητα και επιτυχία. Με πρόσθετους τεχνικούς πόρους και βελτιώσεις, οι μάρκες Opel και Vauxhall θα εξακολουθήσουν να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη σχεδίαση, μηχανολογία και κατασκευή νέων οχημάτων και κινητήρων για τις ίδιες, καθώς και άλλους παίκτες στην προϊοντική γκάμα της GM. Η επένδυση υπόκειται στην έγκριση του εποπτικού συμβουλίου της Opel.
 
(Το θέμα αυτό αναρτήθηκε την 26/04/2013, 00:03 πμ.) 
Σας Προτείνουμε
Στον Νομό ΑΤΤΙΚΗΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΡΚΑΣ

Συνεργείο & Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων (Audi, VW, Seat, Skoda)
Αετοφωλιάς & Πρεμένης 20, 111 47 Αθήνα (Πανόραμα Γαλατσίου)
Τηλ.: +302102913987, Fax: +302102130018
E-mail: opel.mparkas@gmail.com
Ακολουθήστε μας στο Ubiz. Κατεβάστε δωρεάν την εφαρμογή.
 
Χρήσιμα