IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρώπη με κουπόνια της Groupon


Καθώς οι πωλήσεις αυτοκινήτων υποχώρησαν σε όλη την Ευρώπη τα τελευταία χρόνια, οι αυτοκινητοβιομηχανίες θα μπορούσαν να υπολογίζουν στη Γερμανία για την αγορά νέων οχημάτων χωρίς υψηλές εκπτώσεις. Η Γερμανική αγορά είναι σε ελεύθερη πτώση και τουλάχιστον ένας έμπορος καταφεύγει σε κουπόνια Groupon για να αυξήσει τις πωλήσεις. Ένας αντιπρόσωπος στην Κολωνία (AK Autoport Koeln) προσφέρει ένα κουπόνι Groupon 99 ευρώ για δικαίωμα αγοράς με μια έκπτωση 5.450 ευρώ για ένα Ford Fiesta, μία μείωση τιμής κατά 32%. Οι εκπτώσεις αυτοκινήτων στη Γερμανία, η οποία αντιπροσωπεύει πάνω από το 20% των πωλήσεων αυτοκινήτων στην Ευρώπη, αναρριχήθηκε στο υψηλότερο επίπεδο 7ετίας τον Απρίλιο, υπονομεύοντας τα περιθώρια κέρδους για τους κατασκευαστές, σύμφωνα με ένα μηνιαίο δείκτη από το Κέντρο Ερευνών για την αυτοκινητοβιομηχανία στο Πανεπιστήμιο του Duisburg-Essen. «Αυτή τη στιγμή, τα σημεία τίποτα στη χαλάρωση της κατάστασης έκπτωση», δήλωσε ο κ. Ferdinand Dudenhoeffer, διευθυντής του κέντρου. «Τα αυτοκίνητα που δεν θα μπορούσαν να πουληθούν στη Νότια Ευρώπη, ωθούνται στη Γερμανία».
 
Την Τετάρτη 24 Απριλίου (2103), η VW ανακοίνωσε πτώση 26% το 1ο 3μηνο στα λειτουργικά της κέρδη. Την ίδια ημέρα, η Daimler δήλωσε ασθενέστερα αποτελέσματα της Mercedes με τα κέρδη προ φόρων και τόκων να πέφτουν 56%. Οι μειώσεις δείχνουν ότι οι επιπτώσεις της κρίσης χρέους της Ευρώπης έχουν εξαπλωθεί πέρα ​​από την πίεση των χωρών με μέτρα λιτότητας. «Δεν είμαστε έξω από την κρίση στην Ευρώπη», δήλωσε στους δημοσιογράφους την Τετάρτη 24 Απριλίου ο κ. Bodo Uebber, διευθύνων σύμβουλος της Daimler. «Αυτό βαραίνει τις επενδύσεις και τη συμπεριφορά των καταναλωτών», λέει. Οι Γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες ήταν σε μεγάλο βαθμό απομονωμένες από την ύφεση της Ευρώπης από μια σταθερή εγχώρια αγορά και τις ισχυρές πωλήσεις σε ΗΠΑ και Κίνα. Οι άμυνες αποδυναμώθηκαν με τις Γερμανικές πωλήσεις αυτοκινήτων μειωμένες 13% το 1ο 3μηνο του 2013.


 
«Οι αγορές ήταν υποτονικές, ειδικά στην Ευρώπη και όχι μόνο στη Γερμανία», κατά τη διάρκεια του 3μήνου, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της VW, κ. Martin Winterkorn, την Τετάρτη 24 Απριλίου (2013). Οι ζημιές της Ford προ φόρων στην Ευρώπη υπερτριπλασιάστηκαν και ανήλθαν σε 462.000.000 ευρώ το 1ο 3μηνο, καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία κινείται προς την εξάλειψη 6.200 θέσεων εργασίας και στο να κλείσει 3 μονάδες παραγωγής στην περιοχή. Οι περικοπές της Ford είναι μέρος των επιχειρηματικών της σχεδίων για να κλείσει 5 εργοστάσια. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες θα βασιστούν πιθανότατα σε 18.700.000 αυτοκίνητα στην Ευρώπη το 2013, ενώ τα εργοστάσια στην περιοχή είναι σε θέση να παράγουν 26.100.000, σύμφωνα με την IHS Automotive (εταιρία έρευνας). Ο κίνδυνος είναι ότι οι κατασκευαστές θα συνεχίσουν να παράγουν για να κρατήσουν τον εξοπλισμό και το προσωπικό απασχολημένο. Το να απαλλαγούν από τα οχήματα αυτά μπορεί να συνεπάγεται μεγάλες εκπτώσεις.
 
«Οι τιμολόγηση στην Ευρώπη είναι ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους», δήλωσε ο κ. Frank Biller, αναλυτής της LBBW στη Στουτγάρδη της Γερμανίας. «Αν η αγορά εξακολουθεί να είναι δύσκολη και μια εταιρία ξεκινάει την περαιτέρω μείωση των τιμών, οι ανταγωνιστές θα πρέπει να ακολουθήσουν», είπε. Σε μια ένδειξη της έντασης στη βιομηχανία, αρκετά οχήματα της αστυνομίας περιέβαλλαν την κύρια πύλη του αρχηγείου του ομίλου PSA/Peugeot-Citroen στο Παρίσι, κατά την ετήσια συνεδρίασή του την Τετάρτη 24 Απριλίου (2013) και οι μέτοχοι έπρεπε να χρησιμοποιήσουν μια πλαϊνή είσοδο.
 
Ο όμιλος PSA ανέφερε ότι το 1ο 3μηνο οι πωλήσεις μειώθηκαν 6,5% σε 13 δις ευρώ. Η εταιρία θέλει να κόψει 11.200 θέσεις εργασίας στη Γαλλία και να κλείσει ένα εργοστάσιο κοντά στο Παρίσι όπου οι εργαζόμενοι έχουν πραγματοποιήσει απεργίες κατά τη διάρκεια των σχεδίων αναδιάρθρωσης. Ο οικονομικός διευθυντής κ. Jean-Baptiste de Chatillon, δήλωσε ότι ο όμιλος PSA έχει καταφέρει να μετριάσει την πίεση για μείωση των τιμών μέσω της μείωσης αποθεμάτων. Ο Γαλλικός όμιλος παραγωγής αυτοκινήτων καθώς και οι αντιπρόσωποί του είχαν 414.000 αυτοκίνητα σε απόθεμα στο τέλος του 1ου 3μήνου (2013), ισοδύναμο με 58 ημέρες προσφοράς, σε σύγκριση με τα 548.000 (70 ημέρες προσφοράς), πριν από έναν χρόνο.


 
Ακόμα, ο όμιλος PSA και η Renault είχαν τα υψηλότερα κίνητρα στη Γερμανία τον Μάρτιο (2013), με εκπτώσεις στους αντιπροσώπους κατά μέσο όρο στο 15,1% από την τιμή καταλόγου, σύμφωνα με την εφημερίδα της αγοράς Autohaus PulsSchlag. Τα κίνητρα της βιομηχανίας αυτοκινήτων στη Γερμανία αυξήθηκαν τον Μάρτιο σε ένα μέσο όρο 12% από 11,1% πριν από έναν χρόνο, σύμφωνα με την PulsSchlag. Η κατάσταση είναι παρόμοια στη Γαλλία, όπου οι πωλήσεις υποχώρησαν 15% το 1ο 3μηνο, σύμφωνα με την ACEA, την Ευρωπαϊκή ένωση της αυτοκινητοβιομηχανίας. «Οι πελάτες χρειάζονται πλέον 2 εβδομάδες από την αντανάκλαση και να προσπαθήσουν να διαπραγματευτούν την τιμή 3 φορές, πριν τη λήψη της απόφασής τους», δήλωσε ο κ. Ayache Faycal, ένας πωλητής σε μια αντιπροσωπεία της VW βόρεια του Παρισιού. Στην κορυφή των σκληρών διαπραγματεύσεων, «έχουμε πολύ λιγότερους ανθρώπους που έρχονται στο κατάστημα», λέει.

Στην Ιταλία, όπου οι πωλήσεις αυτοκινήτων το 2013 μπορεί να πέσουν στα χαμηλότερα επίπεδα από το 1996, η Fiat προσφέρει την ανοιχτή έκδοση του 500 στην ίδια τιμή με το στάνταρ μοντέλο, ισοδύναμο με έκπτωση 3.500 ευρώ. Και η Opel βρίσκεται στην κορυφή με άλλες τρέχουσες προσφορές με μια επιταγή έκπτωσης 1.000 ευρώ. Στη Γερμανία, η Autoport Koeln, η οποία πουλάει αυτοκίνητα από διάφορες μάρκες που εισάγει με μια έκπτωση από αντιπροσώπους σε άλλες χώρες, στράφηκε προς την Groupon για να διευρύνει την πελατειακή της βάση και να πουλήσει μερικά από τα Ford Fiesta που έχει σε στοκ. Με πάνω από μια ημέρα να απομένει για τη συμφωνία της Groupon την Τετάρτη 24 Απριλίου (2013), είχε πουλήσει 11 από τα αυτοκίνητα. «Οι πελάτες σίγουρα ψάχνουν την τιμή», δήλωσε ο κ. Fabian Schmidt, διευθυντής πωλήσεων στην αντιπροσωπεία. «Αλλά μπορείς να πουλάς αυτοκίνητα σ’ αυτή την αγορά, αν προσφέρεις τις κατάλληλες ευκαιρίες».
 
(Το θέμα αυτό αναρτήθηκε την 29/04/2013, 11:58 μμ.) 
Σας Προτείνουμε
Αν ενδιαφέρεστε για Mitsubishi
Κ. ΓΚΑΡΤΖΟΝΙΚΑΣ ΑΕΒΕ

Έκθεση - Συνεργείο - Φανοποιείο/Βαφείο - Ανταλλακτικά/Αξεσουάρ
9ο χλμ. Ε.Ο. Ιωαννίνων-Αθηνών, 455 00 Ιωάννινα
Τηλ.: +302651085204, +302651085205, Fax: +302651090098

 

 
Χρήσιμα