IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Η Caterham λανσάρει το Seven 485 με εκρηκτικές επιδόσεις


Η Caterham λανσάρει το πιο ισχυρό, συμβατό με τις προδιαγραφές ρύπων EU5, Seven μέχρι σήμερα, με την άφιξη του Caterham Seven 485. Η υψηλή απόδοση και το εύρος παραλλαγής του ιστορικού σπορ αυτοκινήτου, απεικονίζονται στο πιο πρόσφατο μοντέλο που διατίθεται στην ηπειρωτική Ευρώπη και πέρα ​​απ’ αυτή, που προσφέρει εξαιρετικές επιδόσεις και τεχνικές βελτιώσεις, οδηγώντας τη μινιμαλιστική φιλοσοφία του χαμηλού βάρους σε ένα νέο επίπεδο. Διοχετεύοντας τη φιλοσοφία της μάρκας Caterham «προσιτή διασκέδαση», το νέο 2.0 λίτρων Seven ακολουθεί τα υπάρχοντα μοντέλα της 1.6 και 2.0 λίτρων, συμβατά με τις προδιαγραφές EU5. Το αυτοκίνητο θα κοστίζει 43.495 ευρώ (εκτός από τους τοπικούς φόρους) και η παραγωγή θα αρχίσει τον Ιούλιο (2013), ενώ οι πρώτες παραδόσεις αναμένονται το καλοκαίρι.
 
Σχεδιασμένο για να προσφέρει μια νέα μεγάλη συγκριτική αξιολόγηση των επιδόσεων, ο 2.0 λίτρων Ford Duratec κινητήρας με μια σειρά προνομίων της Caterham, έχει αναπτυχθεί εκ νέου ώστε το Seven να είναι πιο ισχυρό, αλλά να εξακολουθεί να είναι συμβατό με τις προδιαγραφές ρύπων EU5, σε συνδυασμό με την παροχή τεχνικών συμβουλών του ομίλου Caterham και τις CTI (Caterham Technology & Innovation). Εκτεταμένες εργασίες ανάπτυξης της CTI είχαν ως αποτέλεσμα επιπλέον 65 ίππους, από τα πιο ισχυρά υφιστάμενα προδιαγραφών EU5 Caterham που είναι διαθέσιμα σε όλη την Ευρώπη, την Ιαπωνία και πολλές άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο, παρέχοντας τεράστια, υψηλής αδρεναλίνης, απόδοση. Ο νέος κινητήρας αποδίδει τη μέγιστη ισχύ του στις 8.500 σ.α.λ., με αποτέλεσμα έναν απ’ τους πιο υψηλόστροφους κινητήρες του κόσμου συμβατούς με προδιαγραφές EU5, διαθέτοντας επίσης μία απίστευτη αναλογία ειδικής ισχύος, 120 ίππων/λίτρο χωρητικότητας.
 
 
«Για χρόνια, η ηπειρωτική Ευρώπη και άλλες βασικές αγορές λαχταρούσαν για ένα Seven με πραγματικά εκπληκτική απόδοση, όπως το ειδικά για το Ηνωμένο Βασίλειο, Superlight R500. Το νέο μοντέλο προσφέρει παρόμοιο ενθουσιασμό, είτε στο δρόμο είτε στην πίστα», λέει ο κ. Graham Macdonald, διευθύνων σύμβουλος της Caterham Cars. «Δουλεύοντας με την CTI, ο στόχος ήταν να ικανοποιήσουμε τις εξαγωγικές αγορές που ήθελαν το κάτι παραπάνω και να φέρουμε την ηπειρωτική περιοχή περισσότερο σύμφωνη με την προσφορά του Ηνωμένου Βασιλείου», είπε και συμπλήρωσε: «Έχουμε καταφέρει να αποσπάσουμε τεράστια απόδοση από τον 2.0 λίτρων κινητήρα χωρίς να θυσιάζεται κάθε αντοχή και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι το νέο αυτοκίνητο θα έχει καλή απήχηση, με δεδομένη την δίψα για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και την υψηλή απόδοση που φαίνεται από την υπάρχουσα βάση των πελατών μας σε όλη την Ευρώπη και πέραν αυτής».

Το νέο μοντέλο περιλαμβάνει μία Sport ρύθμιση, πρώτη φορά για την Caterham, που όταν επιλεγεί, παρέχει στο αυτοκίνητο ακόμη μεγαλύτερα χαρακτηριστικά οδήγησης, ενώ επιτρέπει στο όχημα να προσφέρει τη μέγιστη απόδοσή του. Άλλες βασικές μηχανολογικές βελτιώσεις περιλαμβάνουν τη νέα εμφάνιση διάταξης της εξάτμισης, η οποία καταργεί την ανάγκη για μια πίσω έξοδο του συστήματος εξάτμισης (τελικό), μειώνει την πίσω πίεση αλλά και το βάρος από 13 κιλά. Η απόδοση είναι έντονη και η επιτάχυνση για τα 100 χ.α.ώ. διαρκεί μόνο 3,4’’, πριν την προώθηση του Seven 485 στη μέγιστη ταχύτητα των 225 χ.α.ώ. Η ισχύς μεταφέρεται στο δρόμο μέσω ενός 6-τάχυτου κιβωτίου ταχυτήτων και το νέο αυτοκίνητο «πατάει» σε ρυθμιζόμενα αμορτισέρ με ελατήρια Eibach.
 
(Το θέμα αυτό αναρτήθηκε την 03/05/2013, 01:22 πμ.) 
Σας Προτείνουμε
Αν ενδιαφέρεστε για Smart
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΞΟΥΡΙΣΤΟΣ

Εισαγωγή & Εμπορία Μεταχειρισμένων Ανταλλακτικών & Αξεσουάρ
Λιοσίων 194 & Μωραϊτίνη, 104 45 Κάτω Πατήσια (Αθήνα)
Τηλ.: +302108542663, Fax: +302114110346
E-mail: kostas_ax@windowslive.com,
Website: www.smartaxouristos.com, www.axouristos.car.gr
Ακολουθήστε μας στο Ubiz. Κατεβάστε δωρεάν την εφαρμογή.
 
Χρήσιμα