IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Υποαλλεργικό εσωτερικό για το νέο Ford Kuga

Το νέο Ford Kuga είναι το πιο πρόσφατο μοντέλο της Ford που αποκτά τη σφραγίδα έγκρισης εσωτερικού δοκιμασμένου ώστε να μην προκαλεί αλλεργίες του Γερμανικού TUV Rheinland Group. Το κομψό και χαρισματικό Kuga είναι το 7ο μοντέλο Ford που λαμβάνει αυτή την πιστοποίηση, μετά τα Ka, Focus (συμπεριλαμβανομένου του Coupé-Cabriolet), C-MAX, S-MAX, Galaxy και Mondeo. Τα οχήματα Ford είναι τα πρώτα στον κόσμο τα οποία πέρασαν αυτά τα πολύ αυστηρά πρότυπα του TÜV. Το Kuga θα αρχίσει να πωλείται στην Ευρώπη στις αρχές του καλοκαιριού.

«Όλο και περισσότεροι καταναλωτές απαιτούν αντιαλλεργικά προϊόντα. Το θεωρούμε ευθύνη μας να ικανοποιήσουμε αυτή την απαίτηση προσφέροντας οχήματα που απαντούν στις αυξανόμενες ανησυχίες για αλλεργίες» δήλωσε ο Δρ. Wolfgang Schneider, Vice President, Governmental & Environmental Affairs, Ford Ευρώπης. «Για το λόγο αυτό, είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που το νέο Kuga crossover έχει πλαισιώσει την όλο και μεγαλύτερη λίστα μοντέλων Ford, τα οποία έχουν λάβει τη σφραγίδα έγκρισης εσωτερικού δοκιμασμένου ώστε να μην προκαλεί αλλεργίες του οργανισμού TÜV».

Η πιστοποίηση TÜV επιβεβαιώνει ότι τα υλικά εσωτερικού ενός αυτοκινήτου έχουν επιλεγεί με κριτήριο την ελαχιστοποίηση του κινδύνου αλλεργιών. Ο TÜV είναι ένας ανεξάρτητος, έγκυρος Γερμανικός οργανισμός δοκιμής και αξιολόγησης που ελέγχει και πιστοποιεί πρότυπα ποιότητας για βιομηχανικά και καταναλωτικά προϊόντα. Μία εκτενής σειρά επιστημονικά αξιόπιστων τεστ πραγματοποιήθηκε για το νέο Kuga, σύμφωνα με τις αυστηρές διαδικασίες ελέγχου του TÜV. Πάνω από 100 υλικά και εξαρτήματα δοκιμάστηκαν για βλαβερές ουσίες και το ενδεχόμενο πρόκλησης αλλεργιών. Επιπλέον, όλα τα στοιχεία που κατά κανόνα έχουν άμεση και παρατεταμένη επαφή με το δέρμα, όπως τιμόνι και καλύμματα καθισμάτων, πατάκια και ζώνες ασφαλείας, εξετάστηκαν δερματολογικά.

Προκειμένου να επιτύχουν τα πρότυπα πιστοποίησης, οι μηχανικοί εξέλιξης της Ford που εργάστηκαν για το εσωτερικό του Kuga απέφυγαν (ή περιόρισαν στο ελάχιστο) τη χρήση υλικών όπως λατέξ, χρώμιο και νικέλιο, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις σε μερικά άτομα. Επιπλέον, το Kuga εφοδιάζεται με ένα υψηλής απόδοσης φίλτρο καμπίνας, που επίσης δοκιμάστηκε από τον TÜV. Το φίλτρο αποτρέπει αποτελεσματικά την είσοδο της γύρης, μία ιδιαίτερη ανησυχία όσων υποφέρουν από αλλεργίες, στο εσωτερικό του οχήματος. Το Kuga είναι το πρώτο μοντέλο της Ford Ευρώπης στην πολύ ανταγωνιστική αγορά crossover και έχει σχεδιαστεί για κορυφαία δυναμική συμπεριφορά στο δρόμο και εκπληκτικές ικανότητες off-road.

Ένα εσωτερικό αυτοκινήτου που δεν προκαλεί αλλεργίες, αποτελεί έναν ακόμα πόλο έλξης για υποψήφιους αγοραστές. Η δέσμευση της Ford Ευρώπης στη δημιουργία εσωτερικών υψηλής ποιότητας με αντιαλλεργικές ιδιότητες για τα νέα μοντέλα της, ενισχύθηκε νωρίτερα μέσα στη χρονιά, όταν έγινε η πρώτη κατασκευάστρια που έλαβε τη σφραγίδα ποιότητας του Ευρωπαϊκού Κέντρου ECARF (European Centre for Allergy Research Foundation, www.ecarf.de). Αυτός ο τίτλος δίδεται σε προϊόντα που είναι κατάλληλα για όσους υποφέρουν από αλλεργίες. Το ερευνητικό κέντρο με έδρα στο Βερολίνο απένειμε την περίοπτη Σφραγίδα Ποιότητας στα οχήματα της Ford, αφού μελέτησε και αξιολόγησε τα αποτελέσματα δοκιμών που πραγματοποίησε το TUV Rheinland Group.
 
Σας Προτείνουμε
Στον Νομό ΛΑΣΙΘΙΟΥ
ΧΑΡΗΣ ΚΑΡΤΣΑΚΗΣ

Φανοποιείο Αυτοκινήτων, Βαφείο, Ανταλλακτικά/Αξεσουάρ
Γρα Λυγιάς, 722 00 Ιεράπετρα Κρήτης
Τηλ.: +302842023495, Fax: +302842023993
E-mail: hkartsakis@yahoo.gr

 

 
Χρήσιμα