IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Nissan Note: Μία ξεχωριστή νότα στη μικρομεσαία κατηγορία
Με προηγμένη τεχνολογία, δυναμική σχεδίαση και απαράμιλλη ποιότητα με προσοχή στη λεπτομέρεια, το νέο Note σηματοδοτεί για τη Nissan ένα αυτοκίνητο που έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί για να κυριαρχήσει στην κατηγορία Β.
Επιμέλεια: Δημήτρης Σπυράκης
Μιας και πλησιάζει η στιγμή του επίσημου εμπορικού λανσαρίσματος του πολυαναμενόμενου Nissan Note το φθινόπωρο του 2013, τόσο για την Ευρώπη όσο και για την Ελλάδα, είναι μία καλή ευκαιρία να γνωρίσουμε μερικά πράγματα που θα χαρακτηρίζουν αυτό το τόσο σημαντικό μοντέλο για την Ιαπωνική μάρκα. Το νέο Note, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο διεθνές σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης τον Μάρτιο του 2013. Με έμφαση στην καινοτομία και με την τεχνολογία στην υπηρεσία του οδηγού και των επιβατών του, το νέο Note προσφέρει μια εμπειρία που ικανοποιεί τις απαιτήσεις και τις προσδοκίες του κοινού του.
 
Ιδιαίτερα πρακτικό
Η έννοια της πρακτικότητας  είναι το σημεία αναφοράς σε κάθε επιμέρους γνώρισμα του νέου Note, τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό του. Συγκεκριμένα, οι πίσω επιβάτες του απολαμβάνουν την μεγαλύτερη ευρυχωρία για τα πόδια τους, στην συγκεκριμένη κατηγορία  αυτοκινήτου, ενώ λεπτομέρειες όπως το άνοιγμα σε σχεδόν 90 μοίρες για τις πίσω πόρτες, έχουν σχεδιαστεί για να κάνουν τη ζωή των επιβατών ευκολότερη. Ο χώρος αποσκευών προσφέρει επίσης κορυφαία  πρακτικότητα, αποτελούμενος κι από ένα έξυπνο σύστημα διαχωρισμού και τακτοποίησης των αποσκευών, που βρίσκεται κάτω από το πάτωμά του. Αυτό το σύστημα αποτελείται από έναν μηχανισμό που χωρίζει το διαθέσιμο χώρο φόρτωσης σε 2 επιπλέον επίπεδα, καθώς κι από ένα συρόμενο μηχανισμό της πίσω πλάτης των καθισμάτων, που παρέχει ένα πρόσθετο χώρο 86 λίτρων στον χώρο των αποσκευών.
 
Με αρκετές τεχνολογικές εφαρμογές
Το καινοτόμο σύστημα Nissan Safety Shield κάνει το Ευρωπαϊκό ντεμπούτο του με το νέο Note, προσφέροντας στον οδηγό ένα πακέτο τεχνολογιών που συνδυάζονται έξυπνα, προκειμένου να καρπωθεί απτά οφέλη. Αποτελούμενο από ένα πακέτο λειτουργιών και συστημάτων όπως η προειδοποίηση τυφλού σημείου (Blind Spot Warning), η λειτουργία προειδοποίησης απότομης αλλαγής λωρίδας κυκλοφορίας (Lane Departure Warning), καθώς και το προηγμένο σύστημα ανίχνευσης εμποδίων (Moving Object Detection System), το Nissan Safety Shield προσφέρει ένα νέο επίπεδο υποστήριξης στον οδηγό του.
 
Το άγρυπνο «μάτι» του Nissan Safety Shield, αποτελεί μια κάμερα με ευρυγώνιο φακό, επιμελώς τοποθετημένη στην πίσω πόρτα του μοντέλου. Η καινοτομία σε αυτή την κάμερα, έγκειται στο σύστημα πλύσης και στεγνώματος που έχουν αναπτύξει οι μηχανικοί της Nissan. Εκτός από την εκτόξευση νερού και πλυστικού υγρού στον φακό της, υπάρχει και σύστημα για το στέγνωμά της με πεπιεσμένο αέρα. Έτσι, παρέχει ανά πάσα στιγμή την απόλυτα καθαρή ορατότητα, αποδεικνύοντας το βάθος της καινοτομίας του νέου Note.
 
Παράλληλα, το σύστημα πανοραμικής θέασης (Around View Monitor), προσφέρει στον οδηγό την απεικόνιση του αυτοκινήτου από όλες τις γωνίες, γεγονός που κάνει τη στάθμευση, ακόμη και στα πιο δύσκολα σημεία, πολύ εύκολη. Το πακέτο όλων αυτών των προηγμένων τεχνολογιών συμπληρώνει το προσφάτως εξελιγμένο σύστημα πλοήγησης Nissan Connect, συνδυάζοντας τη δορυφορική πλοήγηση, τη συνδεσιμότητα με Bluetooth, αλλά και τη συμβατότητα (και με θύρα USB) με iPod/iPhone, σε μια εύκολη σε χρήση, οθόνη αφής.
 
Ισχυροί αλλά οικονομικοί κινητήρες
Το νέο Note τροφοδοτείται από μια γκάμα κινητήρων υψηλής απόδοσης, που συνδυάζουν το χαμηλό κόστος λειτουργίας με ισχυρές επιδόσεις. Στην γκάμα κινητήρων συγκαταλέγεται ένας 1.2 λίτρων βενζίνης με 80 ίππους, 1.2 λίτρων DIG-S βενζίνης με 98 ίππους και υπερπλήρωση, καθώς κι ένας πετρελαίου 1.5 λίτρων dCi με 90 ίππους. Όλες οι εκδόσεις είναι εξοπλισμένες με σύστημα Start/Stop ως στάνταρ, ενώ οι εκπομπές ρύπων CO2 είναι πολύ χαμηλά, με 95 γραμμ./χλμ. για τον πετρελαιοκινητήρα και 99 γραμμ./χλμ. για τον αντίστοιχο βενζίνης. Η μέση κατανάλωση καυσίμου κυμαίνεται σε εξίσου εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα, από 4,7 λίτρα/100 χλμ. για τον 1.2 λίτρων κινητήρα βενζίνης των 80 ίππων και 3,6 λίτρα/100 χλμ. για το κινητήρα πετρελαίου 1.5 dCi.
 
Προσαρμοσμένο στα Ευρωπαϊκά πρότυπα
Το δυναμικό σύνολο του νέου Note ολοκληρώνει το νέο πλαίσιό του, προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις των Ευρωπαϊκών δρόμων. Ανεπτυγμένο από το Nissan Technical Centre στην Ευρώπη, διαθέτει μοναδικές ρυθμίσεις στο σύστημα διεύθυνσης και ανάρτησης. Ως αποτέλεσμα προσφέρει ευέλικτο και ασφαλή χειρισμό τόσο εντός, όσο και εκτός πόλης. Μέχρι τη στιγμή της ανάρτησης αυτού του άρθρου, δεν ήταν γνωστή η ακριβή ημερομηνία άφιξης του νέου Note στην Ελληνική αγορά και κατ’ επέκταση, ούτε κάποια ενδεικτική τιμή αγοράς. Το μόνο σίγουρο πάντως είναι, ότι η εταιρία εκπροσώπησης της Nissan στην Ελλάδα (Νικ. Ι. Θεοχαράκης ΑΕ), καταβάλει προσπάθειες για την επίτευξη της κατά το δυνατό πιο χαμηλής τιμής, σε μία αγορά που ακόμη παραπαίει.
 
(Το θέμα αυτό αναρτήθηκε την 14/07/2013, 05:16 μμ.) 
Σας Προτείνουμε
Αν ενδιαφέρεστε για Fiat
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΚΗΣ

Συνεργείο - Ανταλλακτικά/Αξεσουάρ (Ευθυγραμμίσεις/Ζυγοσταθμίσεις)
Μαχητών Σχολής Χωροφυλακής 56 (Περιβόλια), 741 00 Ρέθυμνο
Τηλ.: +302831055252, Fax: +302831025194
 
Χρήσιμα