IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Wolfgang Porsche: 65 και... συνεχίζει
«Τα τελευταία 16 χρόνια, ο WolfgangPorsche μας υποστηρίζει ακούραστα ως ένας προσιτός και ικανός σύμβουλος τόσο για καθημερινά ζητήματα όσο και για τις διάφορες στρατηγικές αποφάσεις που κληθήκαμε να λάβουμε σχετικά με την καλύτερη δυνατή τοποθέτηση της εταιρίας στην αγορά. Οι συμβουλές του πάντα υπήρξαν ξεκάθαρες και ειλικρινείς και ο ίδιος αποτελεί την απαραίτητη γέφυρα ανάμεσα στην εταιρία και τους μετόχους. Σε όλες του τις αποφάσεις, το Διοικητικό Συμβούλιο της Porsche μπορούσε πάντοτε να βασιστεί στην ακεραιότητα και την υποστήριξη του ανδρός, γεγονός για το οποίο τον ευχαριστούμε ιδιαίτερα».
Dr. Wendelin Wiedeking, ΔιευθύνωνΣύμβουλοςτης Porsche SE
 
Νεότερος γιος του Ferdinand (Ferry) Porsche και γεννημένος στη Στουτγάρδη, είναι μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου της Porsche από το 1978. Μετά το θάνατο του πατέρα του Ferry το 1998, ανέλαβε επίσης εκπρόσωπος της οικογένειας. Ο Wolfgang Porsche πάντα θεωρούσε πρωτεύον καθήκον του τη συνέχιση της αναπτυξιακής πορείας της εταιρίας σε στενή συνεργασία με τα μέλη των οικογενειών Porsche και Piech και σύμφωνα με το πνεύμα που υιοθέτησαν ο πατέρας του Ferry και ο παππούς του Ferdinand όταν ίδρυσαν και ανέπτυξαν την εταιρία. Στηριζόμενος σε αυτήν του τη θεμελιώδη πεποίθηση, συνέβαλε σημαντικά στην αύξηση κεφαλαίου που πραγματοποιήθηκε το 1992 προκειμένου να διασφαλιστεί η ανεξαρτησία της οικογενειακής επιχείρησης, και επίσης άσκησε σημαντική επιρροή σε όλες τις μετέπειτα σημαντικές επιχειρηματικές αποφάσεις. Ανάμεσα στις αποφάσεις αυτές ήταν η επέκταση της γκάμας προϊόντων με την προσθήκη της Porsche Boxster, του Cayenne και του 4θέσιου Gran Turismo, Panamera, καθώς και η ανέγερση του εργοστασίου στη Λειψία. Τέλος, εξίσου σημαντική ήταν η απόφαση για τη συμμετοχή της Porsche AG στο μετοχικό κεφάλαιο της Volkswagen AG το 2005.
Ο Wolfgang Porsche γεννήθηκε στις 10 Μαΐου του 1943 και είναι ο νεότερος γιος της Dorothea και του Ferry Porsche, του ιδρυτή της εταιρείας-συμβόλου των σπορ αυτοκινήτων. Τα πρώτα 6,5 χρόνια της ζωής του τα έζησε στο λεγόμενο Schüttgut στο Zell am See της Αυστρίας, στο οποίο είχαν καταφύγει οι γονείς του τα τελευταία χρόνια του πολέμου. Η οικογένεια επέστρεψε στη Στουτγάρδη το 1950. Αρχικά φοίτησε στο σχολείο του Waldorf στη Στουτγάρδη και στη συνέχεια στο σχολείο του Odenwald στο Heppenheim. Εκεί απέκτησε το λεγόμενο Abitur, το απολυτήριο λυκείου, το 1965 και ταυτόχρονα εγκατέλειψε την εκπαίδευσή του ως κλειδαράς. Στη συνέχεια έλαβε πτυχίο Διοίκησης Επιχειρήσεων από τη Σχολή Οικονομικών και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου της Βιέννης. Έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα στη Διοίκηση Διεθνών Επιχειρήσεων το 1973.
Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του ο Wolfgang Porsche δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά και ανέλαβε την εισαγωγή μοτοσικλετών Yamaha στην Αυστρία, ένα επάγγελμα που άσκησε με επιτυχία επί 27 έτη. Επέστρεψε στη Στουτγάρδη το 1976 και εργάστηκε στην τότε επονομαζόμενη Daimler-Benz AG ως διευθυντής διαφόρων τομέων των εγχώριων και των διεθνών πωλήσεων της εταιρίας. Το 1978 ανέλαβε μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου της Porsche AG, στο οποίο διορίστηκε Πρόεδρος τον Ιανουάριο του 2007. Με τη σύσταση της Automobil Holding SE τον Ιούνιο του 2007 διορίστηκε επίσης Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου. Επίσης, από το 1983 είναι μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου της Porsche Holding GmbH, εταιρίας η οποία εδρεύει στο Salzburg και είναι η μεγαλύτερη εμπορική εταιρία της Αυστρίας. Επιπλέον, είναι Πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Ελβετικής ωρολογοποιίας Eterna SA και από τις 24 Απριλίου του 2008, μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου της Volkswagen AG.
Μετά το θάνατο του πατέρα του Ferry το 1998, επελέγη εκπρόσωπος της οικογένειας Porsche. Υπό την ιδιότητά του αυτή, ο Wolfgang Porsche θεωρεί ότι ο πρωταρχικός του ρόλος είναι να λειτουργεί ως παράγοντας διαμεσολάβησης και εξασφάλισης συναίνεσης μεταξύ των μελών της οικογένειας, προκειμένου να μην διακυβεύεται ποτέ ο κοινός στόχος της ανεξαρτησίας και οικονομικής σταθερότητας της εταιρίας Porsche. Το ήρεμο και αντικειμενικό ύφος του, καθώς και το πνεύμα και το χιούμορ του θεωρούνται τα βασικά του προτερήματα. Στο πλαίσιο αυτό, ο Wolfgang Porsche έχει περιγράψει τον εαυτό του ακόμα και ως «Αυστριακό που μιλά τοπική διάλεκτο», για τον οποίο η ψύχραιμη σκέψη, η αξιοπιστία και η παράδοση είναι παράγοντες εξίσου σημαντικοί.
Πατέρας τεσσάρων παιδιών, ζει εναλλακτικά στο Μόναχο, στη Στουτγάρδη και στο Schüttgut των γονιών του, το οποίο έχει κληρονομήσει. Δεινός κυνηγός, παρέμεινε πάντοτε κοντά στην εταιρία-σύμβολο των σπορ αυτοκινήτων από το Zuffenhausen. O Wolfgang Porsche έχει βραβευθεί αρκετές φορές για τις υπηρεσίες του στον τομέα των επιχειρήσεων. Το 2005, ο Πρωθυπουργός της Αυστρίας τού απένειμε το «Μέγα Χρυσό Μετάλλιο για Υπηρεσίες στη Δημοκρατία της Αυστρίας». Πρόκειται για τη σημαντικότερη διάκριση που απονέμεται στη χώρα της γέννησής του. 
Σας Προτείνουμε
Στον Νομό ΑΤΤΙΚΗΣ
AUTO GAS LINES - ΑΦΟΙ ΑΓΓΕΛΗ - Ν. ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΟΕ

Τοποθετήσεις Συστημάτων Υγραερίου & Φυσικού Αερίου (Dilorenzo-Stefanelli)
Συνεργείο Αυτοκινήτων (εξειδίκευση Ford)
Λεωφ. Αθηνών 179, 124 61 Χαϊδάρι
Τηλ. & Fax: +302105822253, Website: www.autogaslines.gr

 

 
Χρήσιμα