IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Πού πήγαν τα «παιδιά των φαναριών»;


Εδώ και μερικά χρόνια δεν υπάρχουν πλέον παιδιά στα φανάρια να ζητιανεύουν για λίγα χρήματα. Τη θέση τους έχουν πάρει ενήλικες αλλοδαποί από τις χώρες της Μέσης Ανατολής. Τι έγιναν όμως αυτά τα παιδιά;
Του Δημήτρη Σπυράκη
Επαιτούσαν για λίγα χρήματα. Τους έδινες κάτι να φάνε, κι εκείνα αρνούνταν. Ήθελαν μόνο χρήματα κι όχι τροφή, γιατί η «μαφία» που τα εκμεταλλευόταν, τα είχε «δασκαλέψει» καλά. Τροφή μόνο από τους ίδιους, από τον κόσμο μόνο λεφτά. Σήμερα, παραμένει άγνωστο τι απέγιναν αυτά τα παιδιά από τότε που έγιναν «είδος προς εξαφάνιση», όταν η «σκούπα» των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας τα μάζεψε, γιατί χαλούσαν την εικόνα που ήθελαν να δείξουν σ’ ολόκληρο τον κόσμο, που παρακολουθούσε, είτε από κοντά είτε τηλεοπτικά, πλάνα από το επίκεντρο του αναμφίβολα μεγαλύτερου αθλητικού γεγονότος παγκοσμίως.
 
Το υπουργείο Δικαιοσύνης διεξήγαγε έρευνα χωρίς κανένα αποτέλεσμα για την τύχη 502 «παιδιών των φαναριών», κάτι που παραδέχθηκε ο ίδιος ο αρμόδιος υπουργός, κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, σε συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, όταν κλήθηκε να δώσει διευκρινίσεις σχετικά μ’ αυτή την υπόθεση. Καταγγελίες αναφέρουν ότι τα παιδιά είχαν οδηγηθεί στο κρατικό ίδρυμα «Αγία Βαρβάρα» κι έκτοτε αγνοείται η τύχη τους. Σύμφωνα με τον κ. Αθανασίου, η σχετική έρευνα ξεκίνησε κατόπιν καταγγελίας του Συνηγόρου του Πολίτη στον ΟΗΕ το 2004, χωρίς όμως στοιχεία. «Το νούμερο είναι εντελώς αυθαίρετο. Η καταγγελία έγινε χωρίς στοιχεία, με αποτέλεσμα να πλήττεται έτσι η χώρα μας. Πολλές φορές, βγάζουμε μόνοι μας τα μάτια μας», δηλώνει ο υπουργός Δικαιοσύνης.
 
Το ότι τα παιδιά «μαζεύτηκαν» από τους δρόμους λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας είναι κάτι που προκύπτει από την ως τώρα έρευνα, όπως αποκαλύπτει ο κ. Αθανασίου. Αναφέρεται δε, ότι από τις πρώτες ημέρες της «μάζωξης», πολλά απ’ αυτά τα παιδιά τα πήραν οι ίδιοι οι γονείς τους(!) κι άλλα έφυγαν μόνα τους(!!) «Ζήτησα να δω μια κατάσταση, και ρώτησα αν έχει γίνει καταγραφή των παιδιών. Δεν υπάρχει. Αυτή ήταν η ανεπίσημη απάντηση. Επισήμως, θα δούμε τι θα γίνει. Όποιος έχει στοιχεία, μπορεί να τα φέρει για να εξετάσουμε το θέμα και να δούμε αν τα παιδιά ήσαν θύματα μιας αρπαγής. Προς το παρόν όμως, δεν υπάρχει κάτι που να δείχνει εγκληματική πράξη. Αν προκύψει κάτι, θα ενημερωθεί η Εθνική Αντιπροσωπεία», ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Λυπάμαι βαθύτατα, αλλά δεν είναι αυτή επίσημη θέση κρατικού φορέα με το ειδικό βάρος που πρέπει να έχει ένα υπουργείο Δικαιοσύνης. Μετά λύπης μου, επίσης, θα εκφράσω δημόσια τους φόβους μου ότι τα περισσότερα, αν όχι όλα, από τα παιδιά αυτά, «σφαγιάστηκαν» στο βωμό της «μαύρης» εμπορίας οργάνων, ή οδηγήθηκαν σε άλλα «σκλαβοπάζαρα», για να συνεχίσουν να «εργάζονται» για λογαριασμό της «μαφίας» που εκμεταλλεύεται ανθρώπινες ζωές, στο βωμό του (μαύρου) χρήματος. Ας ελπίσουμε ότι το θέμα δεν τελειώνει εδώ κι ότι οι έρευνες να συνεχιστούν, μέχρι να αποκαλυφθεί, επιτέλους, η τύχη αυτών των παιδιών.
 
(Το θέμα αυτό αναρτήθηκε την 05/09/2013, 04:40 πμ.) 
Σας Προτείνουμε
Αν ενδιαφέρεστε για Mitsubishi
ΠΑΝ. ΜΑΣΤΟΡΑΣ & ΥΙΟΙ ΟΕ

Συνεργείο - Φανοποιείο/Βαφείο - Ανταλλακτικά/Αξεσουάρ
Πωλήσεις Καινούργιων & Μεταχειρισμένων Οχημάτων
Λεωφ. Βουλιαγμένης 604 Δ, 167 77 Ελληνικό
Τηλ.: +302109624362, +302109933380, Fax: +302109634466
E-mail: mastoras@acci.gr, Website: www.mastoras-motors.gr
 
 
Χρήσιμα