IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Στην τελική ευθεία οι δοκιμές της Porsche LMP1 εν όψει 2014


Η νέα αγωνιστική Porsche LMP1 βρίσκεται ήδη σε δοκιμές στις διεθνείς πίστες. Μετά το επιτυχημένο λανσάρισμά της τον Ιούνιο (2013) στην πίστα δοκιμών της Porsche στο Weissach, το πρωτότυπο σπορ αυτοκίνητο, το οποίο έχει πλήρως επανασχεδιαστεί, βρίσκεται σε μια σειρά από δοκιμές εξέλιξης. Στις πιο πρόσφατες, ο Neel Jani πήρε το τιμόνι για πρώτη φορά. Ο πρώην οδηγός-δοκιμαστής της Φόρμουλα 1 από την Ελβετία, ήταν στην ομάδα των τακτικών LMP1 οδηγών απ’ την 1η Ιουλίου 2013, υποστηρίζοντας τους Timo Bernhard (Γερμανός) και Romain Dumas (Γάλλος) στις δοκιμές. Ο 4ος οδηγός είναι ο Αυστραλός οδηγός της Φόρμουλα 1, Mark Webber, που θα ενισχύσει την ομάδα της Porsche LMP1 από το 2014. Τη χρονιά αυτή, η Porsche LMP1 έχει οριστεί να πάρει γραμμή εκκίνησης στο παγκόσμιο πρωτάθλημα αντοχής WEC (World Endurance Championship), καθώς και στις 24 ώρες του Le Mans.
 
«Οι σημερινές δοκιμές θα μας επιτρέψουν να συλλέξουμε πάρα πολλά δεδομένα ζωτικής σημασίας. Κάθε χιλιόμετρο είναι σημαντικό, προκειμένου να αναπτύξουμε το εξαιρετικά πολύπλοκο αγωνιστικό αυτοκίνητο LMP1, έτσι ώστε να είναι ικανό να ανταγωνιστεί με την έναρξη της περιόδου του επόμενου έτους, γι’ αυτό απαιτούνται πολλά περισσότερα χιλιόμετρα δοκιμών. Είμαστε ικανοποιημένοι με την πρόοδο που έχει επιτευχθεί με κάθε δοκιμή», τονίζει ο κ. Fritz Enzinger, αντιπρόεδρος του προγράμματος LMP1. Οι νέοι κανονισμοί του WEC για το 2014 επικεντρώνονται στην απόδοση και απαιτούν τη χρήση της τελευταίας υβριδικής τεχνολογίας κίνησης. Στόχος των νέων κανονισμών είναι να μειώσουν σημαντικά την κατανάλωση καυσίμου στα αγωνιστικά αυτοκίνητα που συμμετέχουν. Η νέα Porsche LMP1 πρέπει συνεπώς να διαθέτει τη βέλτιστη απόδοση, παρέχοντας παράλληλα μέγιστες επιδόσεις. Το ίδιο ισχύει και για την ανάπτυξη των αυτοκινήτων Porsche παραγωγής. Ακολουθώντας το παράδειγμα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, η ανάπτυξη του κάθε μελλοντικού μοντέλου Porsche μπορεί επίσης να επωφεληθεί από αυτές τις διαπιστώσεις.


 
Η Porsche έχει επιδιώξει την μεταφορά τεχνολογίας από το χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού από τότε που λάνσαρε την 550 Spyder, το 1953. Είτε πρόκειται για διπλή ανάφλεξη, δισκόφρενα, βελτιστοποιημένο πλαίσιο, σταθερό σπόιλερ, turbo κινητήρες, κιβώτιο με διπλό συμπλέκτη ή το ισχυρό υβριδικό σύστημα κίνησης, όλες αυτές οι μορφές τεχνολογίας ελέγχθηκαν αρχικά από την Porsche σε αγωνιστικά αυτοκίνητα. «Μετά από 16 χρόνια, θέλουμε για άλλη μια φορά να είναι μια ομάδα έργων στην κορυφαία κατηγορία με το LMP1 στις 24 ώρες του Le Mans το 2014. Είναι επίσης στόχος μας να διαγωνιστούμε στο σύνολο της σεζόν του WEC. Η κληρονομιά επιτυχιών της Porsche σε μεγάλων αποστάσεων αγώνες μας κεντρίζει πραγματικά, αλλά επίσης αυξάνει το επίπεδο των προσδοκιών που πέφτουν στις πλάτες μας. Ωστόσο, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανταποκριθούμε στην πρόκληση αυτή», λέει ο κ. Wolfgang Hatz , μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου έρευνας και ανάπτυξης.

Για να παρακολουθήσετε την προετοιμασία της αγωνιστικής ομάδας LMP1 της Porsche που αναμένεται να εμφανιστεί στο παγκόσμιο πρωτάθλημα αντοχής WEC και στον θρυλικό αγώνα των 24 ωρών του Le Mans του 2014, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.porsche.com/mission2014. Μια σειρά από συναρπαστικές εικόνες, ταινίες, πληροφορίες κι ένα multimedia ταξίδι στην αγωνιστική ιστορία της Porsche περιμένουν τους επισκέπτες αυτού του δικτυακού τόπου, μία διασκεδαστική και συνάμα απολαυστική εμπειρία για τους οπαδούς των αγώνων αυτοκινήτου και τους στενούς φίλους της σπορ μάρκας αυτοκινήτων.
 
(Το θέμα αυτό αναρτήθηκε την 10/09/2013, 12:39 μμ.) 
Σας Προτείνουμε
Αν ενδιαφέρεστε για Skoda
MOTOR VETERANI ΕΠΕ

Έκθεση (& Μεταχειρισμένα): Λεωφ. Αθηνών 144-146, 385 00 Βόλος
Τηλ.: +302421086200, +302421087442, Fax: +302421090129
E-mail: sales@motorveterani.gr
Συνεργείο - Φανοποιείο/Βαφείο - Ανταλλακτικά/Αξεσουάρ
Δερβενακίων 11, 383 34 Βόλος
Τηλ.: +302421066473, +302421083214, Fax: +302421085592
E-mail: motorveterani@motorveterani.gr

 

 
Χρήσιμα