IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Η Opel διευρύνει τη γκάμα μοντέλων της στην Κίνα

Η Opel θα παρουσιάσει το Astra sedan για πρώτη φορά στην Κίνα, στο σαλόνι αυτοκινήτου του Πεκίνου, προσθέτοντας ένα ακόμα μοντέλο στη γκάμα των 5 αυτοκινήτων που ήδη προσφέρονται και υποσχόμενη να αυξήσει περαιτέρω τη δημοτικότητα των προϊόντων Opel σε αυτή τη ραγδαία αναπτυσσόμενη αγορά. Επίσης, για πρώτη φορά στο Σαλόνι του Πεκίνου (20-28 Απριλίου), εκτίθεται το Flextreme concept car της Opel, που χρησιμοποιεί αποκλειστικά ηλεκτροκίνηση. Ο κινητήρας του Flextreme αντλεί ισχύ από μία υψηλής χωρητικότητας μπαταρία ιόντων λιθίου.

Το Astra notchback θα βοηθήσει στην κάλυψη της ισχυρής ζήτησης μοντέλων sedan στην Κίνα, μία αγορά όπου το 85% όλων των αυτοκινητιστών οδηγούν 4θυρα αυτοκίνητα με συμβατικό πορτμπαγκάζ. Ωστόσο, το 5θυρο Astra hatchback και τα μοντέλα GTC έχουν ήδη κατακτήσει τους πελάτες και αποτελούν best-seller της μάρκας στη χώρα αυτή. Μεταξύ των διαφόρων μοντέλων Opel Ευρωπαϊκής κατασκευής που κυκλοφορούν περιλαμβάνονται από το Astra TwinTop cabrio μέχρι το Vectra και το Zafira. To Astra GTC με πανοραμικό παρμπρίζ πρόσφατα ονομάστηκε το «πιο μοντέρνο όχημα» (Most Fashionable Vehicle) από το Trade Center for Automobile Imports και sina.com της Κίνας, τον μεγαλύτερο Κινεζικό διαδικτυακό τόπο.

Η Opel θεωρείται υψηλής ποιότητας μάρκα σε μία χώρα όπου, μόνο το 2007, πουλήθηκαν σχεδόν 8.500.000. Πέρσι, η Opel πούλησε πάνω από 3.700 αυτοκίνητα στην Κίνα και η εταιρία προβλέπει ότι οι πωλήσεις θα αυξηθούν με την εισαγωγή νέων μοντέλων. Το υπάρχον δίκτυο των 38 διανομέων θα φτάσει στους 45 μέχρι το τέλος της χρονιάς. «Η Opel ανήκει στην κατηγορία premium μαρκών στην Κίνα. Ο συνδυασμός σπορ σχεδίασης, εξοπλισμού υψηλής ποιότητας, πολυάριθμων συστημάτων ασφαλείας και μία έξοχη σχέσης αξίας/τιμής, έχει κάνει δημοφιλή τα οχήματά μας μεταξύ των Κινέζων οδηγών», σχολιάζει ο Carl-Peter Forster, Πρόεδρος της GM Europe. Επιπλέον, ο Forster πιστεύει ότι οι πωλήσεις Opel θα αυξηθούν με την εισαγωγή του notchback. «Το 4θυρο Astra, που λανσαρίστηκε με επιτυχία στην Ευρώπη τον Οκτώβριο του 2007, θα εδραιώσει περαιτέρω τη θέση μας στην αγορά της Κίνας», προβλέπει ο Forster. Το notchback sedan κυκλοφορεί με τον προηγμένο βενζινοκινητήρα 140 ίππων των 1.8 λίτρων, συνδυάζοντας οικονομία και περιβαλλοντική συμβατότητα με σπορ επιδόσεις.

Η Γερμανική μηχανολογία που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην Κίνα, σίγουρα θα εντυπωσιάσει για μία ακόμα φορά τα μέσα ενημέρωσης και τους καταναλωτές με το Opel Flextreme. Το πρωτότυπο αυτοκίνητο, που έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα του πέρσι στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, θα παρουσιαστεί επίσης στο Πεκίνο. Το πρωτότυπο χρησιμοποιεί αποκλειστικά ηλεκτροκίνηση και ο ηλεκτροκινητήρας του αντλεί ισχύ από μία υψηλής χωρητικότητας μπαταρία ιόντων λιθίου. Ένας 1.3 CDTI diesel περιστρέφει μία ηλεκτρική γεννήτρια μέσα στο αυτοκίνητο για πρόσθετο ηλεκτρισμό. Με αυτή τη φιλοσοφία κίνησης, το Flextreme εκπέμπει λιγότερο από 40 γραμμ./χλμ. CO2 και αντιπροσωπεύει μία αποτελεσματική λύση κατά της αυξανόμενης ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Ο Forster είναι πεπεισμένος ότι υπάρχει ένα λαμπρό μέλλον για το Flextreme στην Κίνα. «Το Flextreme είναι ένα σημαντικό μέρος της στρατηγικής μας για μείωση των εκπομπών CO2 και της εξάρτησής μας από ορυκτά καύσιμα. Λύσεις όπως αυτή θα φτάσουν σε ωριμότητα παραγωγής στο άμεσο μέλλον, και μπορούν να συμβάλλουν σημαντικά στην ελαχιστοποίηση των εκπομπών ρύπων, κυρίως στις ταχέως αναπτυσσόμενες αγορές, όπως η Κίνα» προσθέτει.

Η Opel ξεκίνησε τις δραστηριότητές της το 1996 στην Κίνα και έχει αποκτήσει εξαιρετική φήμη εκεί σαν μία σπορ, δυναμική Ευρωπαϊκή μάρκα εισαγωγής. Τα οχήματα Opel πωλούνται σήμερα σε πάνω από 20 χώρες εκτός Ευρώπης. Το 2007, οι πωλήσεις αυτές ανέβηκαν στις 66.000 μονάδες, άλμα σχεδόν 7% από τις 62.500 το 2006. Επιπλέον, τροποποιημένα μοντέλα Opel πωλούνται σε 10 ακόμα χώρες με το σήμα Saturn (Βόρεια Αμερική), Holden (Αυστραλία) και Chevrolet (Λατινική Αμερική). Η σχέση της GM με την Κίνα χρονολογείται πάνω από 8 δεκαετίες. Η GM έχει 8 κοινοπραξίες και 2 πλήρους κυριότητας εταιρίες εξωτερικού, που απασχολούν πάνω από 20.000 άτομα στην Κίνα. Η GM, μαζί με τις κοινοπραξίες της, προσφέρει τη μεγαλύτερη γκάμα οχημάτων και μαρκών μεταξύ των κατασκευαστών αυτοκινήτων στην Κίνα. Προϊόντα της πωλούνται με τα σήματα Buick, Cadillac, Chevrolet, Opel, Saab και Wuling. To 2007, οι εγχώριες πωλήσεις οχημάτων της GM και των κοινοπραξιών της ανέβηκαν κατά 18.5% σε ετήσια βάση, φτάνοντας στο επίπεδο ρεκόρ των 1.031.974 μονάδων. Η GM έκλεισε το 2007 με εκτιμώμενο μερίδιο αγοράς στην Κίνα 12,2%. Είναι 1η σε πωλήσεις μεταξύ των παγκόσμιων αυτοκινητοβιομηχανιών στην Κίνα επί 3 συνεχόμενες χρονιές.
 
Σας Προτείνουμε
Στον Νομό ΑΤΤΙΚΗΣ
ALEVIZOPOULOS AUTECH

Service, Μηχανικές Εργασίες, Ανταλλακτικά, Ελαστικά, Ευθυγράμμιση, Ηλεκτρολογικά, Αναβαθμίσεις, Φανοποιΐα, Βαφές, Μικροεπισκευές Αμαξώματος, Ηλεκτρονική Διάγνωση, Διεκπεραιώσεις ΚΤΕΟ
Πειραιώς 34, 183 46 Μοσχάτο, Τηλ.: +302104819763, Fax: +302104830295
E-mail: alevizopoulos@outlook.com, Website: www.autech.gr
Ακολουθήστε μας στο Ubiz. Κατεβάστε δωρεάν την εφαρμογή.
 
Χρήσιμα