IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Nissan Micra: Ενδυνάμωση λόγω ανταγωνισμού
Με μια παράδοση άνω των 30 ετών και με περισσότερες από 6.000.000 πωλήσεις, το Micra είναι ένα μοντέλο-ορόσημο για τη Nissan, όπου με μια σειρά αλλαγών και βελτιώσεων, προσπαθεί να ενισχύσει την εμπορική του πορεία.
Επιμέλεια: Δημήτρης Σπυράκης
Το εύρος των αλλαγών στο νέο Micra είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα συνηθισμένο facelift. Η εντελώς νέα του εξωτερική εμφάνιση συμπληρώνεται από μια εξίσου ουσιώδη ανανέωση στο εσωτερικό. Η παρουσία νέων τεχνολογιών, νέας κεντρικής κονσόλας, νέων εσωτερικών επενδύσεων, καθώς και οι θύρες audio USB και Aux-in, αποτελούν μερικά από τα νέα χαρακτηριστικά του. Ανάλογα με την έκδοση του μοντέλου, τώρα υπάρχει ένα ολοκαίνουργιο σύστημα πληροφόρησης και  επικοινωνίας με ένα νέο ραδιόφωνο και με μια μεγαλύτερη οθόνη αφής, που ενσωματώνει το τελευταίας τεχνολογίας σύστημα πλοήγησης Nissan Connect. Εξωτερικά, οι προσθήκες περιλαμβάνουν 2 νέα, μοναδικής αισθητικής χρώματα, καθώς και μια σειρά νέου σχεδιασμού ζαντών αλουμινίου 16 και 15 ιντσών, αντίστοιχα.
 
Ακόμη, το νέο Micra δίνει τη δυνατότητα στους τυχερούς ιδιοκτήτες του να το διαμορφώσουν με το δικό τους, προσωπικό στυλ, επιλέγοντας  εκείνα τα αξεσουάρ και τις λεπτομέρειες που τους ταιριάζουν απόλυτα. Αξίζει να σημειωθεί ότι, παρά την παγκόσμια εμβέλεια και τον χαρακτήρα του αυτοκινήτου, πολλές από τις αλλαγές που έχουν γίνει στο νέο Micra αφορούν αποκλειστικά την Ευρωπαϊκή αγορά. Το αποτέλεσμα αυτών των αλλαγών καταδεικνύει  ένα αυτοκίνητο με ξεκάθαρο Ευρωπαϊκό προσανατολισμό,  που ανταποκρίνεται πλήρως στις υψηλές απαιτήσεις του Ευρωπαίου αγοραστή αυτοκινήτου που θέτει ψηλά τον πήχη σε τομείς όπως καινοτομία, επιδόσεις, χειρισμός, ποιότητα και τεχνολογία.
 
Εμφανείς εξωτερικές αλλαγές
Οι πιο εμφανείς αλλαγές στο νέο Micra συναντώνται στο εξωτερικό του. Ολόκληρο το εμπρός μέρος έχει αλλάξει με μια νέα μάσκα, όπου το γνωστό κυκλικό σήμα της Nissan, πλαισιώνεται από ένα μοτίβο χρωμίου, σχήματος  V. Εκτός από την μάσκα, αλλαγές έχουν επέλθει και  στο καπό, τα φτερά, τους προβολείς, καθώς  και στον εμπρός προφυλακτήρα. Επιπλέον, οι εμπρός φανοί ομίχλης (στις εκδόσεις που διατίθενται),  έχουν λάβει ένα διακριτικό νέο σχήμα με  χρωμιωμένo πλαίσιο. Το αποτέλεσμα αυτών των αλλαγών, είναι μια ακόμα πιο δυναμική εμφάνιση για το μοντέλο.
 
Παράλληλα, αλλαγές έχει υποστεί και το πίσω μέρος, με νέο προφυλακτήρα, νέα LED πίσω φώτα κι ένα νέο κατώφλι στην πίσω πόρτα, για ακόμα πιο εύκολη φόρτωση στον χώρο των αποσκευών. Η νέα εμφάνιση συμπληρώνεται από  νέας σχεδίασης 15άρες ζάντες αλουμίνιου, ενώ για πρώτη φόρα διατίθενται και ζάντες βουρτσισμένου αλουμινίου 16 ιντσών. Σε ότι αφορά το χρωματολόγιο του νέου Micra, αυτό συμπληρώνεται από 2 νέα, εντυπωσιακά χρώματα, το μεταλλικό Pacific Blue με πέρλα, που δίνει κυρίως μια τιρκουάζ απόχρωση, και το μεταλλικό Sage Platinum. Αυτά έρχονται να ενταχθούν στα ήδη υπάρχοντα 8 χρώματα.
 
Σημαντικές αλλαγές στο εσωτερικό
Μια σειρά από σημαντικές αλλαγές έχουν γίνει και στο εσωτερικό του νέου Micra, με την γραφική απεικόνιση των οργάνων να έχει βελτιωθεί κατά πολύ, προσφέροντας στον οδηγό  μεγαλύτερη σαφήνεια. Παράλληλα, υπάρχει μια εντελώς νέα κεντρική κονσόλα με γυαλιστερό μαύρο φινίρισμα και αναμορφωμένους  αεραγωγούς, ενώ και ο επιλογέας ταχυτήτων έχει αποκτήσει νέα εμφάνιση με διάκοσμο σε ασημί απόχρωση. Τα υποβραχιόνια στις πόρτες έχουν ακόμα καλύτερη υφή, ενώ υπάρχουν και νέες επενδύσεις υφασμάτων στις πόρτες και το σαλόνι. Οι εκδόσεις Motiva και Acenta διαθέτουν ένα ανθεκτικό ύφασμα ταπετσαρίας, ενώ στην κορυφαία έκδοση Techna το σαλόνι έχει ύφασμα τύπου σουέτ, με διπλή ραφή. Στην  κονσόλα διατίθενται τώρα έξοδοι Aux-in και USB για σύνδεση με περιφερειακές συσκευές ήχου, ενώ υπάρχει και πρίζα 12V, επιτρέποντας στους επιβάτες του να φορτίσουν κινητά τηλέφωνα ή MP3 συσκευές με μεγάλη ευκολία. Όλες οι εκδόσεις, εξοπλίζονται με ηχοσύστημα, άψογα εντοιχιζόμενο στην κεντρική κονσόλα, με γυαλιστερό ή  ματ μαύρο διάκοσμο, ανάλογα με την περίπτωση.
 
Πλοήγηση και επικοινωνία Nissan Connect
Από τα πιο σημαντικά πλεονεκτήματα του νέου Micra, είναι το τελευταίας τεχνολογίας σύστημα πλοήγησης και επικοινωνίας Nissan Connect, το οποίο διαθέτει νέα χαρακτηριστικά, καθώς  και μια μεγαλύτερη οθόνη 5,8 ιντσών, με επιχρωμιωμένα χειριστήρια. Το αναβαθμισμένο σύστημα πλοήγησης, περιλαμβάνει επιλογή οικονομικής διαδρομής, η οποία υπολογίζει αυτόματα τη διαδρομή με γνώμονα την χαμηλότερη δυνατή κατανάλωση καυσίμου. Η λειτουργία αυτή συμπληρώνεται από έναν πίνακα οικολογικής βαθμολόγησης του οδηγού, που τον επιβραβεύει ανάλογα με το πόσο οικονομικά οδηγεί. Εκτός των παραπάνω, η μεγαλύτερη έγχρωμη οθόνη αφής του νέου Nissan Connect, καθιστά πιο εύκολη την ανάγνωση των πληροφοριών όπως για παράδειγμα το εξώφυλλο ενός άλμπουμ, από την μουσική βιβλιοθήκη που έχει φορτώσει ο οδηγός ή οι επιβάτες.
 
Υποβοήθηση στάθμευσης
Μια ακόμη καινοτομία στο νέο Micra, είναι η ύπαρξη μιας προηγμένης υποβοήθησης στάθμευσης. Χάρη στο ηλεκτρικά υποβοηθούμενο τιμόνι και σ’ έναν από τους καλύτερους κύκλους περιστροφής στην κατηγορία του (μόλις 4,65 μέτρα), το νέο Micra κυκλοφορεί με εξαιρετική άνεση στην πόλη, ειδικά όταν είναι εξοπλισμένο και με το έξυπνο σύστημα μέτρησης του χώρου στάθμευσης (Parking Slot Measurement). Το σύστημα αυτό έχει την ικανότητα να μετρά με ακρίβεια την επάρκεια ενός χώρου προς στάθμευση, προειδοποιώντας τον οδηγό μέσω σχετικών ενδείξεων στο ταμπλό. Επιπλέον μπορεί ακόμη και να ρυθμιστεί για να ανταποκρίνεται στις ικανότητες του οδηγού, ανάλογα με την εμπειρία του.
 
Απόδοση, οικονομία και εξοπλισμός
Το νέο Micra, κινείται από τον γνώριμο και αξιόπιστο κινητήρα των 1.2 λίτρων, που αποδίδει 80 ίππους, ενώ οι εκπομπές ρύπων ξεκινούν μόλις από 115 γραμμ./χλμ. Το νέο Micra διατίθεται σε 5-θυρο αμάξωμα, με κίνηση στους εμπρός τροχούς και εφοδιάζεται με μηχανικό κιβώτιο 5 σχέσεων (προαιρετικά με CVT αυτόματο). Προσφέρεται σε 3 επίπεδα εξοπλισμού (Motiva, Acenta, Techna), ενώ υπάρχουν τα πακέτο Connect (οθόνη αφής 5,8 ιντσών, σύστημα πλοήγησης, USB, MP3) και το πακέτο Look (15άρες ζάντες αλουμινίου, έξυπνο σύστημα μέτρησης του χώρου στάθμευσης με 2 αισθητήρες εμπρός και 4 πίσω, προβολείς ομίχλης, υπολογιστής ταξιδίου).
 
Ευρεία γκάμα επιλογών εξατομίκευσης
Διαθέτοντας μια ευρεία γκάμα επιλογών εξατομίκευσης (από την έκδοση Acenta και πάνω), οι κάτοχοι του νέου Micra μπορούν να επιλέξουν από το χρώμα στα κεντρικά διακοσμητικά καπάκια των τροχών, μέχρι το χρώμα των καθρεπτών και των εξωτερικών λαβών των θυρών. Παράλληλα, στο εσωτερικό μπορούν να προσωποποιηθούν ο επιλογέας ταχυτήτων, οι αεραγωγοί και τα ταπέτα, προκειμένου οι κάτοχοί του να του προσδώσουν τη δική του μοναδικότητα. Η τιμή του νέου Micra ξεκινάει από 8.990 ευρώ, συμπεριλαμβανομένης της ειδικής προσφοράς της Nissan, καθώς και του οφέλους της κρατικής απόσυρσης.
 
(Το θέμα αυτό αναρτήθηκε την 19/09/2013, 00:26 πμ.) 
Σας Προτείνουμε
Αν ενδιαφέρεστε για Smart
ΧΑΡΗΣ ΚΑΝΟΥΠΑΚΗΣ & ΣΙΑ ΕΕ

Συνεργείο - Φανοποιείο/Βαφείο - Ανταλλακτικά/Αξεσουάρ (Γενική Εμπορία Αυτοκινήτων)
Φρε (Λιβάδια Αγ. Ιωάννη), 713 34 Χανιά
Τηλ.: +302821094222, +302821092008, Fax: +302821099540
E-mail: kanoypakis@cha.forthnet.gr
Δείτε μας στο παγκόσμιο χρυσό οδηγό AiYellow.
Ακολουθήστε μας στο Ubiz. Κατεβάστε δωρεάν την εφαρμογή.
 
Χρήσιμα