IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Η Caterham ανανέωσε τη συνεργασία της με την Renault στην F1


Η Renault Sport F1 και η Caterham F1 Team επιβεβαίωσαν την επέκταση της συνεργασίας τους στο παγκόσμιο πρωτάθλημα φόρμουλα 1 για ακόμη 3 χρόνια. Από το 2014, η Caterham F1 Team θα είναι εξοπλισμένη με τον Renault F1 Energy, ένα κινητήριο σύνολο σχεδιασμένο για τους νέους ριζοσπαστικούς τεχνικούς κανονισμούς για το 2014. Ο F1 Energy ενώνει έναν V6 υπερτροφοδοτούμενο άμεσου ψεκασμού κινητήρα εσωτερικής καύσης με 2 γεννήτριες που διοχετεύουν την συγκομιδή της ενέργειας του κινητήρα στα καυσαέρια και τα φρένα που αναπτύσσουν ως ηλεκτρική και μηχανική ενέργεια. Όταν συνδυάζονται τα συστήματα ενέργειας και ο κινητήρας θα παράγει περισσότερη ενέργεια απ’ ό,τι οι σημερινοί κινητήρες V8, ωστόσο, θα είναι περισσότερο από 35% πιο αποδοτικοί ενεργειακά, χάρη στους τεχνικούς και αθλητικούς κανονισμούς που καθορίζουν ένα όριο ροής καυσίμου 100 κιλών/ώρα και τη μέγιστη ποσότητα 100 κιλών που επιτρέπεται ανά αγώνα.
 
Η Αγγλο-Μαλαισιανή ομάδα και η Γαλλική κατασκευάστρια συνεργάστηκαν για πρώτη φορά για το πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1 του 2011, με τον V8 κινητήρα Renault RS27 που τροφοδοτεί την ομάδα και σε μεταγενέστερες εποχές. Ο κ. Jean-Michel Jalinier, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Renault Sport F1, σχολίασε: «Κατά τα τελευταία 3 χρόνια έχουμε δει μία ώριμη Caterham, με εντυπωσιακές νέες εγκαταστάσεις και μια σταθερή τεχνική δομή. Οι νέοι τεχνικοί κανονισμοί παρέχουν μια μεγάλη πρόκληση, αλλά με την αλλαγή που έρχεται το επόμενο έτος είναι εξαιρετική ευκαιρία για την ομάδα να εξασφαλίσει τους επόμενους στόχους στα εν εξελίξει σχέδιά της. Από την αρχή η συνεργασία μας ήταν πλήρης και επομένως είναι φυσικό ότι θα θέλαμε να δούμε να πιάνει τόπο. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με την ποιότητα και το βάθος των ομάδων που θα προμηθεύσει και ανυπομονούμε να δούμε την πρώτη γενιά των αυτοκινήτων ισχύος ενέργειας F1 να καταφτάνει το επόμενο έτος».
 
Ο κ. Cyril Abiteboul, επικεφαλής της ομάδας Caterham F1 Team πρόσθεσε: «Η ανακοίνωση αυτή είναι προφανώς πολύ καλά νέα για την F1 ομάδα μας και είναι μια αντανάκλαση των εκ βάθους δεσμών που έχουν δημιουργηθεί μεταξύ των δύο επιχειρήσεών μας από το 2011, ιδίως με το έργο του αυτοκινήτου δρόμου που ξεκίνησε το 2012 μεταξύ Caterham και Alpine, το οποίο βρίσκεται πλέον σε προχωρημένο στάδιο ανάπτυξης. Η σεζόν του 2014 προαναγγέλλει μια νέα εποχή για την F1 με τον αθλητισμό μας, λαμβάνοντας θετική στάση στην ευθυγράμμισή της με τις τεχνικές αλλαγές στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία , και η Renault είναι ακριβώς στην αιχμή της ανάπτυξης. Όταν ξεκίνησε η συνεργασία μας στην F1 το 2011, εμείς, ως μια νεανική ομάδα, ήμασταν εντυπωσιασμένοι από τα διάφορα οφέλη από τη συνεργασία σχετικά με τις πράξεις μας, και από τότε πιέζουμε αδυσώπητα ακόμη περισσότερο».

Ο κ. Abiteboul, συμπλήρωσε σχετικά: «Λαμβάνοντας υπόψη την ηλικία και την κατάσταση της ομάδας μας, έχουν επίσης την ικανοποίηση της Renault Sport F1 για την προσαρμογή των επιχειρησιακών πρακτικών τους ώστε να ταιριάζουν στο μέγεθός μας και τη βελτιστοποίηση της ένταξης μας σε μια ενισχυμένη τεχνική συνεργασία. Δουλεύουμε μαζί με ανοιχτό και ειλικρινή τρόπο για να βοηθήσει η Caterham F1 Team την επίτευξη του βραχυπρόθεσμου στόχου της, να καθιερωθεί ως αναπόσπαστο μέρος της F1 και να συμβάλει στην επίτευξη της Renault στην επάξια αναγνώριση των τεχνικών της πλεονεκτημάτων. Το βάθος της συνεργασίας μας θα αποδώσει σίγουρα το 2014, βοηθώντας μας να αντιμετωπίσουμε τους νέους κανονισμούς γρήγορα και αποτελεσματικά και να έχουμε την καλύτερη ευκαιρία για να συνεχίσουμε την πορεία μας και πέρα από το 2014».
 
(Το θέμα αυτό αναρτήθηκε την 28/09/2013, 09:59 μμ.) 
Σας Προτείνουμε
Στον Νομό ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗΣ

Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων, Λιπαντικά, Μπαταρίες (Χονδρική Πώληση)
Ασπρόχωμα Καλαμάτας (έναντι ΟΑΕΔ), 241 00 Καλαμάτα
Τηλ.: +302721069313, E-mail: giakoumakis190@gmail.com
Βρείτε μας κι ακολουθήστε μας στους Χάρτες Google.

 

 
Χρήσιμα