IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Porsche 911: Ανανέωση μέσα κι έξω

Από τις 5 Ιουλίου, η Porsche παρουσιάζει την επόμενη γενιά της σειράς 911, ξεκινώντας από τις πισωκίνητες εκδόσεις Carrera και Carrera S, τόσο στο κουπέ αμάξωμα όσο και στο κάμπριο.

Τα 4 νέα μοντέλα, 2 Coupe και 2 Cabriolet, με την κλασική πισωκίνηση προσφέρουν ακόμα πιο δυναμικές επιδόσεις χάρη στους ολοκαίνουργιους κινητήρες τους, χωρητικότητας 3.6 και 3.8 λίτρων αντίστοιχα. Και με τη χρήση συστήματος άμεσου ψεκασμού καυσίμου για πρώτη φορά σε σπορ αυτοκίνητο Porsche, σε συνδυασμό με το προαιρετικό κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη PDK (Porsche-Doppelkupplung), η νέα 911 γίνεται ακόμα πιο σπορ και δυναμική.
Πολύ διακριτικές αισθητικές επεμβάσεις
Η νέα γενιά της 911 ξεχωρίζει με την πρώτη ματιά από τις καινοτομίες στο σχεδιασμό της τόσο μπροστά όσο και πίσω, καθώς και από τα νέα φώτα τεχνολογίας LED. Τα φώτα ημέρας LED και οι προβολείς Bi-Xenon που πλέον ανήκουν στο βασικό εξοπλισμό όλων των νέων μοντέλων της σειράς Carrera προσδίδουν στη σιλουέτα της 911 ένα ακόμα πιο διακριτικό στυλ και μια πραγματικά μοναδική εμφάνιση, και συνδυάζονται με τα νέα πίσω φώτα LED που επίσης εξασφαλίζουν μια χαρακτηριστική και εντυπωσιακή εμφάνιση πίσω. Και ως μια ακόμα επιλογή ασφάλειας, η Porsche πλέον προσφέρει το σύστημα δυναμικού φωτισμού καμπής (Dynamic Bending Lights) σε όλα τα μοντέλα.
Καλύτερες επιδόσεις, μεγαλύτερη οικονομία
Ταυτόχρονα, οι νέες αυτές τεχνολογίες ενισχύουν την ήδη εξαιρετική αποδοτικότητα της 911, αναβαθμίζοντάς την σε ακόμα υψηλότερα επίπεδα απ’ ό,τι στο παρελθόν. Με το διπλό συμπλέκτη, η Carrera Coupe προσφέρει εξαιρετική οικονομία καυσίμου που αγγίζει πλέον τα 9,8 λ./100 χλμ. Και με όλες τις νέες Carrera να παραμένουν σημαντικά χαμηλότερα από το όριο αναφοράς κατανάλωσης των 11 λ./100 χλμ., οι εκπομπές CO2 είναι πλέον μειωμένες έως και κατά 15%. Η μέγιστη απόδοση ισχύος της 911 Carrera με τον κινητήρα των 3.6 λίτρων έχει αυξηθεί κατά 20 ίππους και πλέον φτάνει τους 345 ίππους. Η ισχύς της 911 Carrera S με τον κινητήρα των 3.8 λίτρων είναι εξίσου εντυπωσιακή, αφού έχει αυξηθεί κατά 30 ίππους και πλέον αγγίζει τους 385 ίππους. Με την πρόσθετη αυτή ισχύ, η τελική ταχύτητα της Carrera S Coupe ξεπερνά πλέον τα 300 χ.α.ώ.
Νέο κιβώτιο ταχυτήτων
Η νέα γενιά της 911 προσφέρεται για πρώτη φορά με το νέο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη (PDK) της Porsche. Με τις σχέσεις εμπρόσθιας κίνησης να είναι πλέον επτά, το νέο κιβώτιο ταχυτήτων συνδυάζει την οδηγική άνεση ενός αυτόματου κιβωτίου με μετατροπέα ροπής, με τις δυναμικές αλλαγές σχέσεων που προσφέρει ένα αγωνιστικό σειριακό κιβώτιο ταχυτήτων. Και δεδομένου ότι το κιβώτιο PDK έχει και αυτόματη λειτουργία, αντικαθιστά το προηγούμενο αυτόματο κιβώτιο Tiptronic S της Porsche, τόσο στην Carrera όσο και στην Carrera S. Με τα βελτιστοποιημένα και προσαρμοζόμενα προγράμματα αλλαγής σχέσεων που διαθέτει, το κιβώτιο PDK βελτιώνει την επιτάχυνση του αυτοκινήτου και μειώνει την κατανάλωση καυσίμου ακόμα περισσότερο σε σχέση με το παρελθόν. Η Porsche ανέπτυξε αυτή την αρχή λειτουργίας αλλαγής σχέσεων με 2 συμπλέκτες για την αλλαγή σχέσεων χωρίς την παραμικρή διακοπή της πρόσφυσης και της ελκτικής ισχύος και χωρίς την παραμικρή διακοπή ανάμεσα στις σχέσεις μετάδοσης, ήδη πριν από 25 χρόνια για τους αγώνες αυτοκινήτου. Οι οδηγοί της ομάδας της Porsche που επωφελούνταν από την συγκεκριμένη τεχνολογία ήταν σε θέση να επιταχύνουν ταχύτερα από τους αντιπάλους τους και να διατηρούν και τα δύο τους χέρια στο τιμόνι κατά την αλλαγή σχέσεων, με αποτέλεσμα να μην διασπάται καθόλου η προσοχή τους όταν άλλαζαν σχέσεις. Το πρωτοποριακό αυτό επίτευγμα της εποχής εκείνης προσφέρει σήμερα στη νέα 911 Carrera ακόμα καλύτερες επιδόσεις. Με το 7άρι κιβώτιο PDK, η Carrera Coupe πετυχαίνει τα 0-100 χλμ. σε 4,5’’, δηλαδή κατά 0,2’’ ταχύτερα απ’ ό,τι με το μηχανικό 6άρι κιβώτιο. Και ο πελάτης που αναζητά τα βέλτιστα δυναμικά χαρακτηριστικά στην οδήγηση έχει ακόμα και την επιλογή να συνδυάσει το κιβώτιο PDK με το προαιρετικό πακέτο Sport Chrono Plus που περιλαμβάνει το σύστημα Launch Control. Το αποτέλεσμα είναι επιτάχυνση από στάση σε υψηλές ταχύτητες χωρίς ολίσθηση, καθώς και αλλαγές σχέσεων αγωνιστικού τύπου, με το αυτοκίνητο να φτάνει στα 100 χ.α.ώ. στον πραγματικά εντυπωσιακό χρόνο των 4,3’’.
Σε λογικές (για την τεχνολογία τους) τιμές
Τέλος, οι τιμές των νέων εκδόσεων της νέας σειράς 911, ξεκινούν από (τιμές λιανικής Ευρωπαϊκής Ένωσης προ φόρων) 69.800 ευρώ για την Carrera, 78.000 για τις Carrera Cabrio και Carrera S και από 88.000 για την Carrera S Cabrio. Τα 4 νέα μοντέλα της σειράς 911 θα είναι διαθέσιμα στην Ελλάδα από τη Ελληνική εταιρία εκπροσώπησης του εργοστασίου (Sportscar ΑΕ) από τα μέσα Ιουλίου σε τιμές που δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί και αναμένονται σύντομα.
 
Σας Προτείνουμε
Στον Νομό ΑΤΤΙΚΗΣ
Β. ΠΑΠΑΛΟΥΔΗΣ ΑΕ

Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων, Είδη Φανοποιΐας & Μηχανικά Μέρη
Αθηνών 208, 124 61 Χαϊδάρι
Τηλ.: +302105822227, +302105822228, +302105822229
Fax: +302105822437, +302105822501
Αρκαδίας, θέση Μακρύ Λιθάρι (Κεντρική Αποθήκη), 193 00 Ασπρόπυργος
Τηλ.: +302105572183-4
E-mail: papaloudis@hol.gr, Website: www.papaloudis.gr
Ακολουθήστε μας στο Ubiz. Κατεβάστε δωρεάν την εφαρμογή.
 
Χρήσιμα