IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Λιμανάκια τέλος!

 

Νομίζω πως ήρθε η ώρα να δούμε λίγο σοβαρά αυτό το θέμα. Τα τελευταία χρόνια και κυρίως τη θερινή περίοδο, όπου οι καιρικές συνθήκες επιτρέπουν, ή κατά περίπτωση επιβάλλουν, μετακινήσεις «αναψυχής», παρατηρείται το φαινόμενο των μεμονωμένων ή ομαδικών αυτοσχέδιων αγώνων στους δρόμους που πολλοί από εμάς χρησιμοποιούμε είτε στην καθημερινή μας μετακίνηση λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, είτε για οποιοδήποτε άλλο λόγο.

Κάποια σημεία των δρόμων αυτών, «προσφέρονται» για γρήγορη, επιθετική οδήγηση, που μετατρέπεται σε επικίνδυνη, καθώς στο ίδιο κυκλοφοριακό πάρκο, βρίσκονται και άλλοι οδηγοί, ήπιων τόνων, που σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούν να εμπλακούν σε ένα τέτοιο «παιχνίδι» ή στο πιθανό του αποτέλεσμα, το ατύχημα. Οι συνέπειες, ορισμένες φορές είναι πολύ σοβαρές, καθώς το ατύχημα, μπορεί να προβεί σε δυστύχημα, με οδυνηρά αποτελέσματα για τους άμεσα εμπλεκόμενους, αλλά και για τα πρόσωπα του στενού τους οικογενειακού, συγγενικού, φιλικού και επαγγελματικού τους περιβάλλοντος.

Ασφαλώς δεν θα θέλετε να μάθετε την κατάληξη του δυστυχήματος, εικόνες του οποίου βλέπετε εδώ, το οποίο καταχωρήθηκε και αυτό ως ένα από τα πολλά ατυχήματα (δυστυχήματα) που έχουν γίνει και καταγραφεί στο βιβλίο συμβάντων της Τροχαίας Γλυφάδας Αττικής, η οποία έχει στα διοικητικά της όρια και αυτό το σημείο. Τα γνωστά «Λιμανάκια», από Βουλιαγμένη προς Βάρκιζα. Θα μου πείτε τώρα, πως πρέπει τα μέτρα αστυνόμευσης και εποπτείας του εν λόγω δρόμου να είναι αυστηρά.

Συμφωνώ! Όπως επίσης συμφωνεί και το έμψυχο δυναμικό της παραπάνω Υπηρεσίας. Μόνο που κι αυτό, τείνει να «εξαφανιστεί», καθώς, πριν από μερικά χρόνια, το δυναμικό της Τροχαίας Γλυφάδας, ξεπερνούσε τους 380 ένστολους, που εκτελούσαν την υπηρεσία τους με οχήματα ή δίκυκλα. Σήμερα, ο αριθμός του προσωπικού της είναι διψήφιος, που καλείται να φέρει σε πέρας, τις αυξημένες ανάγκες παρουσίας του, που διαρκώς αυξάνονται χρόνο με το χρόνο, καθώς την ίδια πορεία αναλογικά ακολουθεί και ο αριθμός των οχημάτων που βρίσκονται σε κυκλοφορία. Κι όλα αυτά, για μία ευρύτερη περιοχή κάλυψης της Τροχαίας Γλυφάδας, που ορίζεται από την περιοχή της Δάφνης, μέχρι και το Λαγονήσι, λίγο πριν τις αλυκές της Αναβύσσου.

Οι διοικητές των υπηρεσιών της Τροχαίας, σε πολλές περιοχές κι όχι μόνο στην Τροχαία Γλυφάδας, εναποθέτουν τις ελπίδες τους για αρτιότερη και καλύτερη στελέχωση των Υπηρεσιών τους, σ’ εμάς τους δημοσιογράφους(!) «Γράψτε και δείξτε την κατάσταση κάτω από την οποία καλούμαστε να επέμβουμε. Ενημερώστε τον κόσμο ότι αδυνατούμε να είμαστε πανταχού παρόντες. Τι θέλει ο κόσμος; Περισσότερη φρουρά σε πολιτικά και υψηλά ιστάμενα πρόσωπα, ή περισσότερη προστασία και βοήθεια όταν και όποτε τη χρειαστεί;»Κι εδώ που τα λέμε, έχουν απόλυτο δίκιο. Φτάσαμε σε σημείο, να επιλέγουν την παρουσία τους σε περίπτωση ατυχήματος, ανάλογα με τη σοβαρότητα της κατάστασης (τραυματισμός ή θάνατος). Και αρκετοί από εσάς, που πιθανόν να είχατε την «τύχη» να εμπλακείτε σε κάποιο ατύχημα, θα αγανακτήσατε περιμένοντας την Τροχαία της περιοχής να εμφανιστεί, μετά από πολλή ώρα. Τώρα, ίσως καταλαβαίνετε γιατί παρατηρείται αυτή η αργοπορία στην επέμβαση των ανθρώπων της Υπηρεσίας όταν χρειάστηκε.

Καταλήγοντας και για να μην γίνομαι κουραστικός, η λύση του προβλήματος είναι πολύ απλή και βρίσκεται στα χέρια μας. Από εμάς εξαρτάται να αποφύγουμε δυσάρεστες καταστάσεις όπως αυτή που εικονίζεται εδώ. Το αυτοκίνητο που επιλέξαμε (και πληρώσαμε ένα σκασμό λεφτά), θέλουμε να μας εξυπηρετεί στις ανάγκες μετακίνησής μας και να μας χαλαρώνει και ηρεμεί όταν επιλέγουμε χρήση «αναψυχής». Δεν έχουμε τίποτα να αποδείξουμε, ούτε στον εαυτό μας ούτε στους γύρω μας, για τις όποιες οδηγικές μας ικανότητες, ή για την επιλογή της αγοράς μας. Αρκεί, κάθε φορά που μπαίνουμε μέσα και φοράμε τη ζώνη ασφαλείας, να σκεφτούμε το χειρότερο (που απευχόμαστε) και μετά, να οδηγήσουμε με σύνεση, ηρεμία και απόλυτη προσοχή. Η ζωή είναι ωραία όταν τη ζεις κι όχι όταν τη... σκοτώνεις. Καλές διαδρομές!Δημήτρης Σπυράκης
dimspy@ixauto.gr
info@ixauto.gr
 
Σας Προτείνουμε
Στον Νομό ΑΤΤΙΚΗΣ
Ζ. & Γ. ΧΑΛΙΔΑΣ

Χρώματα Αυτοκινήτων, Σκαφών, Κτιρίων
Μυστρά 25, 165 61 Γλυφάδα Αττικής
Τηλ.: +302109631114, +302109623199, E-mail: halidaszg@gmail.com
Ακολουθήστε μας στο Ubiz. Κατεβάστε δωρεάν την εφαρμογή.
 
Χρήσιμα