IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Η Volvo λανσάρει τον σταθμό φόρτισης Pure Tension στην Ιταλία


Η Volvo παρουσιάζει το V60 Plug -in Hybrid στην Ιταλία και ξεκινά το αυτοκίνητο μαζί με το Pure Tension Pavilion. Mια θεαματική επιδαπέδια τεντωμένη δομή της μεμβράνης για να αναπτυχθεί ταχύτατα σε φορητό ηλιακό σταθμό φόρτισης για το πρώτο στον κόσμο Diesel Plug-in Hybrid. Ο σταθμός Pure Tension είναι το νικητήριο έργο που προκύπτει από τον διαγωνισμό για τους αρχιτέκτονες και σχεδιαστές που έγινε τον Μάιο (2013) από τη Volvo Car Italia. Η φόρτιση στο Pure Tension, μαζί με το V60 Plug -in Hybrid, θα είναι πλέον μέρος του road-show στις μεγαλύτερες πόλεις της Ιταλίας.
 
Το Pure Tension περίπτερο, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά σε μια εκδήλωση στο Μιλάνο για να σηματοδοτήσει την επίσημη έναρξη του Volvo V60 Plug-in Hybrid στην Ιταλία. Τον Μάιο του 2012, η Volvo Car Italia σε συνεργασία με το περιοδικό για την αρχιτεκτονική και τις τεχνολογίες «The Plan», διοργάνωσε διαγωνισμό για τους αρχιτέκτονες και σχεδιαστές για να δημιουργήσουν ένα περίπτερο για το Volvo V60 Plug-in Hybrid. Ο διαγωνισμός έλαβε πάνω από 150 συμμετοχές απ’ όλο τον κόσμο.
 
Η νικητήρια δομή δημιουργήθηκε από το SDA (Synthesis Design+Architecture) του κ. Alvin Huang, με γραφεία στο Λος Άντζελες και το Λονδίνο. Μετά την νίκη του SDA, το έργο εισήλθε σε φάση παραγωγής κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Η δομή διαμορφώθηκε μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου στο Σικάγο με τη φροντίδα της Fabric Images, μια εταιρία που ειδικεύεται σε αυτό το είδος της δημιουργίας του σχεδιασμού. Η τελική συναρμολόγησή του και η πρώτη λειτουργική δοκιμή έγινε τον Οκτώβριο (2013) στην Μπολόνια, κοντά στα κεντρικά γραφεία της Volvo Car Italia.
 
Με τον ισχυρό οπτικό του αντίκτυπο, ο σταθμός Pure Tension αποπνέει μια πλήρη αίσθηση της απόλυτης κινητικότητας, επιδεικνύοντας ευελιξία και αποτελεσματικότητα μέσω της υβριδικής τεχνολογίας της Volvo. Είναι μια ευέλικτη δομή πλέγματος που συγκρατείται στη θέση της από ράβδους ινών άνθρακα, ενσωματωμένοι με φωτοβολταϊκά κύτταρα, έτσι ώστε να μπορεί να απορροφήσει ενέργεια από τον ήλιο ή εσωτερικό φωτισμό. Το αυτοκίνητο συνδέεται απευθείας στο «δέρμα» του σταθμού, με φόρτιση της μπαταρίας του από ενέργεια που συλλέγεται κατά τη διάρκεια της ημέρας.


 
Λόγω του εξαιρετικά καινοτόμου χαρακτήρα του, ο σταθμός Pure Tension έχει σκηνοθετήσει σημαντικό ενδιαφέρον προς τον όμιλο αυτοκινήτων Volvo, και πιο συγκεκριμένα στην παρακολούθηση του Volvo Monitoring & Concept Center (VMCC). Εδρεύον στην Camarillo της Καλιφόρνιας, το κέντρο αξιολογεί όλα τα στοιχεία των μελλοντικών δυνατοτήτων του Pure Tension, συμπεριλαμβανομένων των αυτοκινήτων, των υποδομών και των τεχνολογικών προϋποθέσεων που θα πρέπει να λειτουργούν σε αυτό.
 
Ο κ. Michele Crisci, πρόεδρος της Volvo Car Italia, συνοψίζει εύγλωττα: «Έχουμε ανταμειφθεί από μια ιδέα που είναι φανταστική, απλή και ταυτόχρονα άκρως εξελιγμένη από δημιουργικής άποψης. Περίμενα ένα έργο που θα ήταν σε θέση να μεταφέρει ό,τι είναι θεμελιώδες για την Volvo Cars, που εκτός από την ασφάλεια, σημαίνει ποιότητα, περιβαλλοντική βιωσιμότητα και λειτουργικότητα, καθιστώντας την τεχνολογία προσιτή σε όλους. Μ’ αυτό, τα έχουμε όλα. Και για να δείτε ότι το έφερε στην πραγματικότητα, αυξάνει το ότι η αρχική ιδέα που δημιουργείται ακόμη περισσότερο».
 
Ο κ. Alvin Huang, ιδρυτή του Synthesis Design+Architecture και βραβευμένος αρχιτέκτονας, σχεδιαστής και λέκτορας, λέει: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που είχαμε την ευκαιρία να δούμε το βραβευμένο έργο μας να έρχεται στο φως χάρη στην Volvo Car Italia. Έχουμε, επίσης, την τύχη να συνεργαστούμε με πραγματικά ταλαντούχους και δραστήριους συνεργάτες και προμηθευτές που πίστεψαν στο έργο από την αρχή, εταιρίες όπως η Fabric Images, όπου η δομή πήρε φυσικά το σχήμα, η FTL Solar και η Ascent Solar Technologies, που φρόντισαν τους ηλιακούς συλλέκτες, και η Seam Design και ΙGuzzini με τα φώτα».

Και συμπληρώνει: «Η δημιουργία του Pure Tension είναι η απόδειξη του πόσο σύγχρονη και καινοτόμα είναι η νοοτροπία της Volvo Cars. Το Pure Tension καταδεικνύει τις επιδόσεις, τη μορφή και την τεχνολογία, όπως ακριβώς και τα νέα μοντέλα Volvo. Η δομή δείχνει επίσης, μία όψη για το μέλλον της ηλεκτρικής επαναφόρτισης, όπου το αυτοκίνητο δεν πάει σε αναζήτησή της, αλλά πηγαίνει όπου το αυτοκίνητο πάει». Το Pure Tension της Volvo είναι μια πειραματική δημιουργία και αποδεικνύει πιθανές μελλοντικές μεθόδους για την παροχή βιώσιμης ενέργειας σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα και δεν έχει προγραμματιστεί να τεθεί σε παραγωγή στο άμεσο μέλλον.
 
(Το θέμα αυτό αναρτήθηκε την 16/10/2013, 00:49 πμ.) 
Σας Προτείνουμε
Στον Νομό ΕΥΒΟΙΑΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥΤΣΟΣ

Συνεργείο - Ανταλλακτικά/Αξεσουάρ Audi-VW-Seat-Skoda
Σκύρου 21, 341 00 Χαλκίδα
Τηλ.: +302221079696, Τηλ. & Fax: +302221077304
E-mail: skodars@otenet.gr, Website: www.skoda-gianoutsos.gr

 
Χρήσιμα