IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Caterham Seven 160: Ένα supercar για όλους
Αν μιλούσαμε πριν μερικά χρόνια για ένα απόλυτο σπορ αυτοκίνητο, με 660 κ.εκ., 80 ίππους και 6,5’’ επιτάχυνσης των 0-60 μιλίων/ώρα, κανείς ίσως δεν θα μας πίστευε. Η Caterham, σε αντίθεση όλων, θέλησε να κάνει το απίστευτο, δυνατό.
Επιμέλεια: Δημήτρης Σπυράκης
Η Caterham Cars έχει ανοίξει το βιβλίο παραγγελιών των Βρετανών πελατών της για το Seven 160, το νέο entry-level μοντέλο του θρυλικού σπορ αυτοκινήτου, που τροφοδοτείται από έναν υπερσυμπαγή, υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα της Suzuki. Η τιμή του ξεκινάει από τις 14.995 Βρετανικές λίρες (17.620 ευρώ), όπου η ιδιομορφία της κατασκευής του, ο συμπαγής κινητήρας και το χαμηλό βάρος, ενσαρκώνουν το πρωτοποριακό πνεύμα του παλαιότερου Seven και αντιπροσωπεύουν ένα νέο σημείο εισόδου στη γκάμα του μοντέλου. Οι πελάτες της υπόλοιπης Ευρώπης θα έχουν το Seven 165, μια τροποποιημένη εκδοχή του μοντέλου, που αποδίδει 80 ίππους από τα 660 κ.εκ. του 3-κύλινδρου, υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα της Suzuki, καταγράφοντας έτσι μία επιτάχυνση των 0-96 χ.α.ώ. (0-60 μίλια/ώρα) σε 6,5’’ και μία τελική ταχύτητα στα 161 χ.α.ώ. (100 μίλια/ώρα).
 
Με τη γοητεία και τη φινέτσα του, κι όχι με την ολοκληρωτική απόδοση που υπαγορεύει την οδηγική εμπειρία, το νέο αυτοκίνητο επαναπροσδιορίζει την κατηγορία των σπορ μοντέλων, ενώ εισάγει νέα επίπεδα απόδοσης και σχέσης αξίας/τιμής στη γκάμα της Caterham. Ο διευθύνων σύμβουλος της Caterham Cars, κ. Graham Macdonald, δήλωσε: «Δεδομένου ότι ο όμιλος Caterham στο σύνολό του αναπτύσσεται και επεκτείνεται σε νέους τομείς και κλάδους, η δέσμευσή μας να συνεχίσουμε να εξελισσόμαστε με το Seven είναι πολύ ζωντανή. Το 160 προσφέρει κάτι πραγματικά διαφορετικό στην entry-level αγορά. Είναι πιο οικονομικό, πιο προσιτό και κάθε κομμάτι του είναι τόσο διασκεδαστικό στο δρόμο, όπως και τα άλλα Seven, αλλά έχει τη δική του μοναδική προσωπικότητα».
 
Ο νέος πίσω άξονας, είναι μια ιστορική αναδρομή στο Seven του μακρινού παρελθόντος, όσον αφορά την απλότητα και την καθαρότητα του σχεδιασμού, που συμπληρώνει ο κινητήρας της Suzuki Motor Corporation και το μειωμένο συνολικό βάρος του αυτοκινήτου, παρέχοντας παράλληλα τη φήμη της Caterham, την διαισθητική εμπειρία στο χειρισμό και ένα ισορροπημένο αλλά και «παιχνιδιάρικο» σασί. Για την επίτευξη των επιθυμητών κριτηρίων επιδόσεων, οι μηχανικοί της CTI (Caterham Technology & Innovation) του ομίλου Caterham, τελειοποίησαν την απόδοση του κινητήρα και την βασική ισχύ των 64 ίππων, την έφτασαν στους 80 ίππους, αυξάνοντας την οικονομία καυσίμου και μειώνοντας τις εκπομπές ρύπων του οχήματος, το οποίο συμμορφώνεται με τους κανονισμούς εκπομπών EU5, EU6 και JC08.

Ο κ. Macdonald συνέχισε: «Οι μηχανικές προκλήσεις που αντιμετωπίσαμε κατά την ανάπτυξη του νέου οχήματός μας ήταν σημαντικές. Ο κινητήρας, οι αναρτήσεις και η συνολική δυναμική, όλα ήταν απαραίτητο να λειτουργούν αρμονικά και τα διάφορα σκέλη του ομίλου συγκέντρωσαν τις παροχές τους και την εμπειρογνωμοσύνη τους για να επιτευχθεί αυτό». Ο αριθμός 5 στο τέλος του ονόματος του μοντέλου για τις χώρες της ΕΕ, σημαίνει ότι το όχημα πληροί τις προδιαγραφές εκπομπών ρύπων EU5, ώστε να μπορεί να πωλείται σε όλη την ηπειρωτική Ευρώπη και πέραν αυτής. Η παραγωγή του Caterham Seven 160 και 165 αναμένεται να ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2014. Τέλος, η εκτέλεση των παραγγελιών θα αρχίσουν την άνοιξη του ίδιου έτους.
 
(Το θέμα αυτό αναρτήθηκε την 23/10/2013, 12:44 μμ.) 
Σας Προτείνουμε
Στον Νομό ΕΥΒΟΙΑΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥΤΣΟΣ

Συνεργείο - Ανταλλακτικά/Αξεσουάρ Audi-VW-Seat-Skoda
Σκύρου 21, 341 00 Χαλκίδα
Τηλ.: +302221079696, Τηλ. & Fax: +302221077304
E-mail: skodars@otenet.gr, Website: www.skoda-gianoutsos.gr

 
Χρήσιμα