IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Ο Mark Webber ξεκινάει 1ος το GP της Φόρμουλα 1 στο Abu Dhabi


Ο Mark Webber (Red Bull) θα ξεκινήσει το Grand Prix της Φόρμουλα 1 στο Abu Dhabi από την pole position μετά τις κατατακτήριες δοκιμές όπου αναδείχθηκε ο ταχύτερος όλων με χρόνο 1’39’’957. Ο Webber πέτυχε αυτή την επίδοση με τα μαλακά ελαστικά P Zero Yellow, που έχουν οριστεί μαζί με τα μεσαία P Zero White για το Σαββατοκύριακο του αγώνα. Τα προκριματικά πραγματοποιήθηκαν, ως συνήθως, το απόγευμα και το βράδυ, ξεκινώντας με το Q1 στο φως της ημέρας και το τελικό Q3 στο σκοτάδι, κάτω από τα φώτα. Αυτή είναι η 2η pole position του για τη σεζόν του 2013 και η 13η της καριέρας του, που σημαίνει ότι ισούται με το ρεκόρ pole position Αυστραλού πιλότου, που είχε ο Jack Brabham. Με τον Sebastian Vettel να κατατάσσεται 2ος, αυτή ήταν η 4η φορά στη σεζόν του 2013 που η Red Bull κάνει το 1-2 στην εκκίνηση ενός αγώνα.
 
Με έως και 1,5’’ διαφοράς γύρου μεταξύ των δύο τύπων ελαστικών, η στρατηγική ήταν ένα σημαντικό δικαίωμα εξέτασης από την αρχή του Q1. Η πλειοψηφία των οδηγών ξεκίνησε με τη μέση γόμα, αλλά και οι δύο οδηγοί της Red Bull ήταν έξω με τα μαλακά ελαστικά, και δεν χρησιμοποίησαν καθόλου τη μέση γόμα στις κατατακτήριες δοκιμές. Αυτό ώθησε στη συνέχεια του υπόλοιπους να μεταβούν στη μαλακή γόμα για το υπόλοιπο του Q1, με τον Lewis Hamilton (Mercedes) να πηγαίνει πιο γρήγορα στα τελευταία δευτερόλεπτα. Οι κορυφαίοι 16 οδηγοί, που πέρασαν στο Q2, καλύφθηκαν από χρόνο μόλις 0,6’’. Χρησιμοποίησαν όλα τα μαλακά ελαστικά σε όλη τη διάρκεια, στο τέλος της οποίας η Mercedes ήταν και πάλι ταχύτερη, αυτή τη φορά με τον Nico Rosberg μπροστά από τον Hamilton.
 
Η τελική πρώτη 10άδα ξεκίνησε το Q3 με τα μαλακά ελαστικά. Ο Webber πέτυχε την pole position αμέσως μετά το τέλος του σκέλους, ​​με τη θερμοκρασία στην πίστα σταθερή σε 34 βαθμούς. Ο χρόνος του ήταν πάνω από 0,5’’ πιο καλός από ό,τι η pole position του 2012 από τον Lewis Hamilton. Η Red Bull τερμάτισε επίσης 1-2 στις τελικές ελεύθερες δοκιμές, κατά τις οποίες όλοι οι οδηγοί χρησιμοποίησαν αμφότερες τις γόμες των ελαστικών. Ο Vettel προηγήθηκε του Webber, ολοκληρώνοντας το σκέλος με ειδική προσομοίωσης.
 
«Δύο βασικοί παράγοντες που διαμόρφωσαν τη στρατηγική στις κατατακτήριες δοκιμές, είναι η μεγάλη διαφορά χρόνου γύρου μεταξύ των δύο τύπων ελαστικών και η υψηλού βαθμού εξέλιξη της πίστας, πράγμα που σήμαινε ότι οι ταχύτεροι χρόνοι ήταν συνήθως στο τέλος του κάθε σκέλους κι αφού είχε καθοριστεί το πόσο ελαστικό θα είχε η επιφάνεια της πίστας», λέει ο αγωνιστικός διευθυντής της Pirelli, κ. Paul Hembery. «Ως ένα επιπλέον παράγοντα, η θερμοκρασία της πίστας, ήταν σταθερή, με τον ήλιο να δύει στις κατατακτήριες δοκιμές, η οποία προσθέτει μια άλλη πρόκληση από ένα ελαστικό τεχνική άποψη . Περιμένουμε ένα pit-stop στον αγώνα αύριο για τους περισσότερους οδηγούς, αλλά μερικοί μπορούν να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό», είπε ο κ. Hembery.

«Με τη φθορά και τα ποσοστά υποβάθμισης που μπορούμε να δούμε μέχρι στιγμής, οι επιλογές είναι ανοικτές. Ενώ το μαλακό ελαστικό έχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα απόδοσης, είναι επίσης ικανή και σταθερή η απόδοση σε μια πιο μακροπρόθεσμη βάση. Έχουμε τα ίδια ελαστικά, όπως στην Ινδία, αλλά η κατάσταση σ’ αυτό τον αγώνα είναι πολύ λιγότερο σαφής, πράγμα που σημαίνει ότι η στρατηγική μπορεί να κάνει μια πραγματική διαφορά αύριο». συμπλήρωσε. Ένα pit-stop θεωρητικά είναι η πιο γρήγορη προσέγγιση για τους 56 γύρους στο GP του Abu Dhabi, ανεξάρτητα από την έναρξη για την μαλακή ή τη μέση γόμα. Έτσι, αρχής γενομένης από την μαλακή, θα περιμένουμε οδηγούς να αλλάξουν σε μέση γόμα στον 12ο γύρο και στη συνέχεια να πάνε έτσι μέχρι το τέλος. Ή αν αρχίσουν από τη μέση γόμα, θα αλλάξουν σε μαλακή στον 43ο γύρο και στη συνέχεια θα πάνε μέχρι το τέλος. Η βέλτιστη στρατηγική δύο pit stop είναι να αρχίσουν με μαλακή γόμα, να αλλάξουν με τη μέση στον 9ο γύρο, κάνοντας κι ένα τελευταίο stint για τη μέση γόμα από το γύρο 32.
 
(Το θέμα αυτό αναρτήθηκε την 03/11/2013, 04:49 πμ.) 
Σας Προτείνουμε
Αν ενδιαφέρεστε για BMW
ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΣΑΜΠΑΝΗΣ

Εισαγωγές Ανταλλακτικών
Λιοσίων 152, 104 45 Αθήνα
Τηλ.: +302108327788, +302108324068, Fax: +302108324079
E-mail: tsapanis@yahoo.gr
Ακολουθήστε μας στο Ubiz. Κατεβάστε δωρεάν την εφαρμογή.
 
Χρήσιμα