IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Μοτοσικλέτες και ηλεκτρικά ποδήλατα παρουσίασε η Caterham


Μπορεί να μην έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη συμμετοχή της στη Φόρμουλα 1, αλλά οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι το 2013 μας έχει εκπλήξει με τις δραστηριότητές της σε οχήματα παραγωγής. Η Caterham παρουσίασε ένα φουτουριστικό πρωτότυπο πάνω στη γνωστή πλατφόρμα οχημάτων της, το Aero Seven Concept, την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου (2013), ενώ λίγες ημέρες πιο πριν, (10 Σεπτεμβρίου 2013) λανσάρισε στο διεθνές σαλόνι αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης το μικρότερο σε κυβισμό μοντέλο Seven στην ιστορία της, με 3-κύλινδρο βενζινοκινητήρα 660 κ.εκ. με υπερπλήρωση και απόδοση 80 ίππων, ένα μοντέλο που θεωρείται βέβαιο ότι θα συμβάλλει στη διεύρυνση του πελατολογίου της εταιρίας.
 
Και οι φετινές εκπλήξεις της Caterham κορυφώνονται με την παρουσίαση, για πρώτη φορά στην ιστορία της, μοντέλων σε 2 τροχούς, μοτοσικλέτες και ηλεκτρικά ποδήλατα. Ο όμιλος Caterham εγκαινίασε την Τρίτη 5 Νοεμβρίου (2013) το τμήμα μοτοσικλέτας, την Caterham Bikes, στη διεθνή έκθεση μοτοσυκλέτας στο Μιλάνο (EICMA). Πρωτότυπα προϊόντα, όπως η Brutus 750, που ονομάστηκε το «SUV των μοτοσικλετών», το Classic E-Bike, ένα πλήρως ηλεκτρικό ποδήλατο με ρετρό στιλ, και το Carbon E-Bike, ένα premium ηλεκτρικό ποδήλατο εμπνευσμένο από την τεχνολογία F1, έχουν παρουσιαστεί για το 2014, ως μέρος της στρατηγικής του ομίλου για την ανάπτυξη μέσω ευφυών συνεργασιών.
 
Η άφιξη της Caterham Bikes είναι μια φυσική επέκταση για τη διεύρυνση του ομίλου Caterham από την αγορά του ιστορικού brand Caterham Cars τον Απρίλιο του 2011, από τον Tony Fernandes και τον Dato’ Kamarudin Meranun. Το τμήμα των δίτροχων ενώνει τις Caterham F1 Team, Caterham Racing (GP2), Caterham Technology & Innovation, Caterham Composites και τον τελευταίο βραχίονα, Caterham Team Racing Moto, στην ταχέως αναπτυσσόμενη οικογένεια Caterham. Πιστά στο DNA της Caterham, της Βρετανικής κληρονομιάς, των επιδόσεων και των διαισθητικών χαρακτηριστικών χειρισμού, τα νέα προϊόντα θα τηρούν το ήθος της μάρκας να προσφέρει «προσιτή απόλαυση».


 
Το ιστορικό σπορ μοντέλο Caterham Seven στοργικά αναφέρεται ως η πλησιέστερη εμπειρία για οδήγηση μοτοσικλέτας σε 4 τροχούς. Αυτό οδηγεί τη μάρκα στην πρώτη της επιδρομή σε ποδήλατα δρόμου, ως ένα φυσικό βήμα και ακολουθεί την έναρξη τον Οκτώβριο (2013) της αγωνιστικής ομάδας Caterham Moto2. Αντανακλώντας την επιχειρηματική εμπειρία και τη στρατηγική που χρησιμοποιείται με επιτυχία από τους κκ. Tony Fernandes και Dato’ Kamarudin, για να κάνουν την χαμηλού προϋπολογισμού AirAsia, από τις πιο κερδοφόρες αεροπορικές εταιρίες στον κόσμο, η Caterham Bikes έχει συμμαχήσει με μερικές από τις λαμπρότερες επιχειρήσεις μοτοσικλέτας σε Ευρώπη και Ασία.
 
Το νέο τμήμα θα διοικείται από τον κ. Al-Ishsal Ishak, ως διευθύνοντα σύμβουλο. Ο κ. Ishsal έρχεται στην Caterham Bikes από τον προηγούμενο ρόλο του στην AirAsia ως επικεφαλής επικουρικού εισοδήματος του ομίλου. Η ομάδα διαχείρισης γίνεται πλήρης, με επικεφαλής σχεδιαστή τον κ. Alessandro Tartarini, τον αρχιμηχανικό κ. Zeno Panarari, τόσο γνωστοί για το επιχειρηματικό τους πνεύμα και την ανδρεία ανάπτυξης του προϊόντος, μαζί με τον επιχειρηματία και πρώην αγωνιζόμενο στο MotoGP, κ. Andreas Leuthe, που θα ηγείται στη διανομή και τις πωλήσεις. Η παραγωγή των τριών πρώτων μοντέλων -όλα με τιμές προσιτές- θα ξεκινήσει ήδη από την άνοιξη 2014 , με την Brutus 750 την πρώτη που θα κατασκευαστεί, ακολουθούμενη από τα 2 ηλεκτρικά ποδήλατα αργότερα μέσα στο έτος (2014).
 
Η επιχειρηματική στρατηγική της Caterham Bikes φροντίζει για την αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση για φιλικά προς το περιβάλλον και πολυ-λειτουργικά, δίτροχα οχήματα. Αρχίζοντας με την Ευρωπαϊκή, τη Βόρεια και τη Νότια αγορά της Αμερικής, σημαντική αγορά ανάπτυξης του ομίλου θα είναι η Ασία, αντανακλώντας την έκρηξη της ζήτησης γι’ αυτά τα οχήματα σε αυτά τα εδάφη. Ο κ. Tony Fernandes, συμπρόεδρος της Caterham Group, δήλωσε: «Το όραμά μας για τον όμιλο Caterham έχει κάνει άλλο ένα βήμα προς τα εμπρός με την έναρξη της Caterham Bikes. Η επέκταση των συμφέροντά μας στη δίτροχη αγορά είναι άλλη μία φυσική εξέλιξη για μας και είναι μια καλή ευκαιρία για να επιδείξουμε το εύρος των γνώσεων, της εμπειρίας και της δημιουργικότητας που έχουμε στη διάθεσή μας σε όλο τον όμιλο, τώρα στο δίτροχο κόσμο, εκτός απ’ όλων των άλλων στην αυτοκίνηση, το ενδιαφέρον μας στην τεχνολογία και την καινοτομία».


 
Ο κ. Dato’ Kamarudin Meranun, συμπρόεδρος της Caterham Group, δήλωσε: «Οδηγώντας την Caterham σε επιχείρηση μοτοσικλέτας, έχουμε έναν βασικό στόχο από την πρώτη μέρα του ομίλου Caterham. Εμείς οι ίδιοι εκπροσωπούμαστε στις αγορές στις οποίες μπορούμε να φέρουμε ένα νέο τρόπο σκέψης, καινοτόμες ιδέες και προϊόντα που θα αλλάζουν το παιχνίδι. Η Caterham Bikes αυτό ακριβώς κάνει. Αφού ξεκίνησε η ομάδα μας Moto2 πρόσφατα στο Grand Prix της Μαλαισίας, η έναρξη της Caterham Bikes μας παίρνει από την πίστα στο δρόμο, ενώ έχουμε συνεργαστεί με εμπειρογνώμονες του κλάδου και έχουμε μακροπρόθεσμα σχέδια για την επιχείρηση που είναι φιλόδοξα αλλά εφικτά, ο τέλειος συνδυασμός για την επιτυχία».
 
«Είμαστε ρεαλιστές και ειλικρινείς αρκετά για να γνωρίζουμε ότι δεν είμαστε στην επιχείρηση να ανταγωνιστούμε την εγκατάσταση. Είμαστε εδώ για να προσφέρουμε μια εναλλακτική λύση που αρμόζει στο πνεύμα της Caterham», λέει ο κ. Ishak. «Ακριβώς όπως το Caterham Seven είναι ένα θρυλικό αυτοκίνητο, λόγω του μοναδικού σχεδιασμού του και της αξιοπιστίας της μηχανικής, τα προϊόντα Caterham Bikes θα πρέπει να στοχεύουν σε ένα ιδιαίτερο κοινό που αναζητάει εξαιρετική ποιότητα, εκρηκτική και μοναδική σχεδίαση και ποδήλατα αρκετά εύκολο για τον οποιονδήποτε να τα οδηγήσει».

Τα 3 αρχικά προϊόντα Caterham Bikes, σε μορφή πρωτοτύπου, θα είναι στην έκθεση EICMA μέχρι τις 10 Νοεμβρίου (2013). Η Brutus 750, που περιγράφεται ως «SUV των μοτοσικλετών», απειλητική στη στάση αλλά εκπληκτικά ευκίνητη οδηγικά, μπορεί να λειτουργήσει ως ένα ποδήλατο δρόμου, μία μηχανή εκτός δρόμου ή ακόμη και ως ένα snowmobile (μετατροπή σε λιγότερο από 4 ώρες). Είναι η πρώτη μοτοσικλέτα με ένα αυτόματο σύστημα μετάδοσης και το πρώτο δίτροχο SUV. Το Classic E-Bike -που μεταφέρει μοναδικά το ρετρό στιλ για τον αναβάτη με μια τάση για ένα σχέδιο που ανάγεται στη χρυσή εποχή της Βρετανικής μοτοσικλέτας, έχει μια αυτονομία 40-80 χλμ. και δεν απαιτεί ο αναβάτης να έχει άδεια οδήγησης της ΕΕ. Το Carbon E-Bike είναι ένα premium ποδήλατο με μοντέρνο στιλ εμπνευσμένο από την τεχνολογία F1, μια περιορισμένη έκδοση με αποκλειστικά υλικά από την F1 και υπό εξέλιξη υλικά. Και τα 3 προϊόντα που θα εκτεθούν στην αίθουσα 10 (Booth H94) στις 5-10 Νοεμβρίου (2013).
(Το θέμα αυτό αναρτήθηκε την 06/11/2013, 03:36 πμ.)


Caterham Brutus 750
Caterham Brutus 750
Caterham Carbon E-Bike
Caterham Carbon E-Bike
Caterham Carbon E-Bike
Caterham Carbon E-Bike
Caterham Carbon E-Bike
Caterham Carbon E-Bike
Caterham Classic E-Bike
Caterham Classic E-Bike
Caterham Classic E-Bike
Caterham Classic E-Bike
Caterham Classic E-Bike
Caterham Classic E-Bike
Al-Ishsal Ishak, CEO Caterham Bikes
Al-Ishsal Ishak, CEO Caterham Bikes

 
Σας Προτείνουμε
Αν ενδιαφέρεστε για Smart
Κ. ΓΚΑΡΤΖΟΝΙΚΑΣ ΑΕΒΕ

Συνεργείο - Φανοποιείο/Βαφείο - Ανταλλακτικά/Αξεσουάρ
9ο χλμ. Ε.Ο. Ιωαννίνων-Αθηνών, 455 00 Ιωάννινα
Τηλ.: +302651085204, +302651085205, Fax: +302651090098

 

 
Χρήσιμα