IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Ιανουάριο του 2014 στην αγορά το νέο Nissan Qashqai


«Το νέο Nissan Qashqai θα θέσει νέα σημεία αναφοράς για την ευφυή τεχνολογία, την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια», δήλωσε στο αποκαλυπτήρια του μοντέλου στο Λονδίνο, ο διευθύνων σύμβουλος της αυτοκινητοβιομηχανίας, κ. Carlos Ghosn, την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου (2013). Το συμπαγές crossover είναι το καλύτερο σε πωλήσεις μοντέλο της εταιρίας στην Ευρώπη και η συνεχής επιτυχία του είναι το κλειδί για τον στόχος της Nissan να ανατρέψει την Toyota ως Νο1 Ασιατική μάρκα στην περιοχή σε πωλήσεις μέχρι το 2016. Το νέο Qashqai θα αρχίσει να πωλείται σε όλη την Ευρώπη τον Ιανουάριο του 2014 με μια επιλογή 4 κινητήρων, οι 2 πετρελαίου. Το τελευταίο μοντέλο είναι 49 χλστ. μεγαλύτερο από το σημερινό αυτοκίνητο και οριακά χαμηλότερο και φαρδύτερο, είπε Nissan σε μια δήλωση την Πέμπτη.
 
«Η χωρητικότητα αποσκευών έχει αυξηθεί, βάζοντας το Qashqai ακόμα πιο μπροστά από τους C-segment αντιπάλους όσον αφορά τους χώρους», δήλωσε ο κ. Ghosn. Το μέγεθος του χώρου αποσκευών του Qashqai των 430 λίτρων αυξήθηκε κατά 20 λίτρα σε σχέση με το σημερινό μοντέλο. Ο κ. Ghosn είπε ότι το Qashqai θα έχει κορυφαία απόδοση καυσίμου και η εταιρία ισχυρίζεται ότι οι εκπομπές CO2 θα ξεκινούν στα 99 γραμμ./χλμ με τον κινητήρα πετρελαίου 1.5 dCi. Ο βασικός κινητήρας είναι ένας 1.2 λίτρων, 4-κύλινδρος, υπερτροφοδοτούμενος, βενζίνης, που αντικαθιστά τον 1.6 λίτρων από το σημερινό μοντέλο. Οι εκπομπές CO2 είναι 129 γραμμ./χλμ., 15 γραμμ./χλμ. λιγότερο από τον απερχόμενο 1.6 λίτρων. Επίσης διαθέσιμος θα είναι υπερτροφοδοτούμενος 1.6 λίτρων βενζίνης κι ένας 1.6 λίτρων diesel.
 
Η κατανάλωση καυσίμου έχει μειωθεί, εν μέρει λόγω της τεχνολογίας start-stop που είναι στάνταρ σε όλα τα μοντέλα, μαζί με τα χαρακτηριστικά, όπως μια μάσκα κλείστρου που κλείνει όταν δεν απαιτείται ψύξη. Το βάρος του αυτοκινήτου έχει μειωθεί έως και 40 κιλά σε ορισμένες εκδόσεις του μοντέλου, παρά την εκτεταμένη προσθήκη νέου εξοπλισμού, είπε η Nissan. Το νέο Qashqai δεν θα προσφέρεται με μια 7-θέσια διάταξη, που θα καλυφθεί από τον μεγαλύτερο crossover X-Trail που θα λανσαριστεί αργότερα, κάπου στα μέσα του 2014, είπε ένας εκπρόσωπος της Nissan. Τόσο το Qashqai όσο και το νέο X-Trail, υποστηρίζονται από τη νέα πλατφόρμα της Renault-Nissan Alliance, την CMF (Common Module Family), η οποία θα υποστηρίξει 11 οχήματα Renault και 3 μοντέλα Nissan από το 2020, δήλωσε ο κ. Ghosn.


 
Η Nissan θα κατασκευάσει το νέο Qashqai στο Sunderland, στη Βορειοανατολική Αγγλία, το εργοστάσιό της, όπου παράγεται το σημερινό μοντέλο. Το crossover θα κατασκευαστεί στη Ρωσία, για πρώτη φορά, αλλά όχι μέχρι το 2015, είπε ο κ. Trevor Mann, επικεφαλής του τομέα απόδοσης της Nissan. Οι πωλήσεις του Qashqai στην Ευρώπη ήταν 160.283 τους πρώτους 9 μήνες του 2013, μειωμένες περίπου 1% από το προηγούμενο έτος (2012), σύμφωνα με την JATO Dynamics. Η εταιρία ερευνών και αναλυτών IHS Automotive, προέβλεψε ότι το νέο Qashqai θα παραμείνει το best-seller στην Ευρωπαϊκή μικρομεσαία crossover κατηγορία, παρά τον σκληρό ανταγωνισμό.

Το Qashqai, ωστόσο, δεν θα φτάσει το προηγούμενο ανώτερο νούμερο πωλήσεων των 200.000 σε ετήσια βάση στην Ευρώπη, σύμφωνα με την IHS. «Το Qashqai θα διατηρήσει την ηγετική του θέση, αλλά κολακεύει την ανάπτυξη στην κατηγορία και τη συμμετοχή από άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες και θα τεθεί υπό πίεση, καθώς οι καταναλωτές έχουν μεγαλύτερη επιλογή», ​​δήλωσε ο ανώτερος αναλυτής της IHS, κ. Ian Fletcher. Η Nissan δήλωσε ότι το Qashqai θα ανταγωνιστεί με επώνυμα προϊόντα υψηλής ποιότητας και τεχνολογίας, με εξοπλισμό όπως το σύστημα αποφυγής μετωπικών συγκρούσεων, την υποστήριξη προσοχής του οδηγού και την αναγνώριση σημάτων οδικής κυκλοφορίας. Έχει επίσης, ως βασικό εξοπλισμό, προβολείς LED και δυνατότητα αυτόματης στάθμευσης. Πλήρης περιγραφή και τιμές θα ανακοινώσει η Nissan αργότερα εντός του Νοεμβρίου (2013). Τέλος, η άφιξη του νέου Qashqai στην Ελληνική αγορά είναι προγραμματισμένη για τον Φεβρουάριο του 2014.
 
(Το θέμα αυτό αναρτήθηκε την 09/11/2013, 01:24 μμ.) 
Σας Προτείνουμε
Αν ενδιαφέρεστε για Opel
ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΔΕΝΔΡΙΝΟΣ & ΣΙΑ ΟΕ

Ανταλλακτικά/Αξεσουάρ
Πρωτοπαπαδάκη 17 (προέκταση Γαλατσίου), 111 47 Γαλάτσι Αττικής
Τηλ.: +302102925126, Fax: +302102927095
E-mail: opeldendrinos@gmail.com, Website: www.opeldendrinos.gr
Ακολουθήστε μας στο Ubiz. Κατεβάστε δωρεάν την εφαρμογή.
 
Χρήσιμα