IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Περιβαλλοντική προτεραιότητα το φυσικό αέριο για την Fiat


Ο όμιλος Fiat έχει βασική προτεραιότητα στη στρατηγική του εδώ και χρόνια τη δημιουργία αυτοκινήτων με τη μικρότερη δυνατή επίδραση στο περιβάλλον και τη μεγαλύτερη δυνατή οικονομία στην κατανάλωση. Στο πλαίσιο της στρατηγικής αυτής εντάσσεται και η παραγωγή μιας ευρείας γκάμας μοντέλων διπλού καυσίμου, τα οποία εκτός βενζίνης, καίνε και φυσικό αέριο, ένα από τα πιο φιλικά για το περιβάλλον καύσιμα. Οι εκπομπές CO2 από την καύση φυσικού αερίου είναι χαμηλότερες σε σύγκριση με τη βενζίνη, το πετρέλαιο και το υγραέριο, ενώ η χρησιμοποίηση καυσίμου φυσικού αερίου, μειώνει τις εκπομπές και άλλων σημαντικών ρύπων, όπως τα οξείδια του αζώτου (NOx) και τα σωματίδια.
 
Τα μοντέλα διπλού καυσίμου Natural Power της Fiat είναι αρκετά διαδεδομένα στις Ευρωπαϊκές αγορές έχοντας κερδίσει την αποδοχή του κοινού και καθιερωθεί ως μία από τις πιο οικονομικές και οικολογικές λύσεις στην αυτοκίνηση σε παγκόσμιο επίπεδο. Έτσι, τα τελευταία 15 χρόνια η Fiat αποτελεί το μεγαλύτερο παραγωγό οχημάτων φυσικού αερίου στην Ευρώπη. Στο χρονικό διάστημα 1997-2012 έχουν πουληθεί περισσότερα από 560.000 επαγγελματικά και επιβατικά αυτοκίνητα Fiat Natural Power.
 
Τα μοντέλα Fiat που εφοδιάζονται με σύστημα διπλού καυσίμου βενζίνης-φυσικού αερίου είναι τα Panda, Punto, 500L, Qubo και Doblo, εξυπηρετώντας ένα μεγάλο εύρος πελατών, που ανάλογα την περίπτωση, αναζητούν οικονομία, πρακτικότητα, λειτουργικότητα και σχεδίαση. Τεχνολογικά, το σύστημα bi-fuel είναι από τα πιο εξελιγμένα και ασφαλή και βασίζεται σε 5 βασικά στοιχεία. Περιλαμβάνει 2 δεξαμενές φυσικού αερίου καλά προστατευμένες και ασφαλείς σε περίπτωση πρόσκρουσης (στο Doblo οι δεξαμενές είναι 3).Η εκκίνηση του κινητήρα γίνεται πάντα με βενζίνη, με αυτόματο πέρασμα στο φυσικό αέριο όταν δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες (θερμοκρασία νερού κινητήρα, κατώτερο όριο στροφών κ.ά.). Είναι απαραίτητο να υπάρχει πάντα βενζίνη μέσα στο ρεζερβουάρ (τουλάχιστον στο 25% της χωρητικότητας), για να μην επηρεαστεί αρνητικά η λειτουργία της αντλίας καυσίμου. Προτείνεται η περιοδική κατανάλωση βενζίνης που περιέχεται μέσα στο ρεζερβουάρ, έτσι ώστε να γίνεται ανανέωση και να αποφεύγεται η παλαίωση του καυσίμου και η πιθανή φθορά. Επίσης, το πλήκτρο στον διακόπτη αλλαγής από βενζίνη σε φυσικό αέριο, δίνει τη δυνατότητα επιλογής, ανάλογα με την επιθυμία του χρήστη, της λειτουργίας με βενζίνη ή με φυσικό αέριο.
 
Τα μοντέλα Natural Power έχουν τον ίδιο βασικό εξοπλισμό με αυτόν των αντίστοιχων εκδόσεων βενζίνης και πετρελαίου με μοναδική εξαίρεση, λόγω της ύπαρξης των δεξαμενών του φυσικού αερίου, την αντικατάσταση της ρεζέρβας με κιτ επισκευής ελαστικού Fix & Go. Εκτός από την οικονομία και τη μέγιστη αυτονομία που παρέχουν τα μοντέλα αυτά, σημαντικό επίσης είναι το γεγονός ότι παράγονται στο εργοστάσιο κάτω από τις πιο αυστηρές προδιαγραφές ποιότητας και ασφάλειας, δεν επεμβαίνει κάποιος τρίτος συνεργάτης ο οποίος θα εγκαταστήσει το σύστημα bi-fuel, ώστε να υπάρχει ο παραμικρός κίνδυνος παρέκκλισης από τη σωστή λειτουργία και τις τεχνικές προδιαγραφές και τέλος, καλύπτονται από 2 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση που εγγυάται την αξιοπιστία τους.

Από τα μοντέλα Natural Power της Fiat, τα Panda και 500L διατίθενται με τον κινητήρα 0.9 Twinair, που προσφέρει ένα πολύ καλό συνδυασμό δύναμης και οικονομίας και αποδίδει 85 ίππους με βενζίνη και 80 ίππους με φυσικό αέριο. Το Punto διατίθεται με κινητήρα Fire 1.4 με 77 ίππους σε βενζίνη και 70 ίππους σε φυσικό αέριο, ενώ ο ίδιος κινητήρας προσφέρεται και για το Qubo. Τέλος, το Doblo προσφέρεται με τον ισχυρό 16βάλβιδο κινητήρα τούρμπο 1.4 Fire T-Jet που αποδίδει 120 ίππους με βενζίνη ή φυσικό αέριο. Οι τιμές τους ξεκινούν αντίστοιχα από 14.040 ευρώ για το Panda Pop και από 14.640 ευρώ για το Panda Lounge, από 15.750 ευρώ για το Punto, από 19.900 ευρώ για το 500L, από 17.900 ευρώ για το Qubo και από 22.450 ευρώ για το Doblo (χωρίς όφελος απόσυρσης και προωθητικών ενεργειών). Οι εκδόσεις αναμένονται διαθέσιμες για παραγγελία Ιανουάριο του 2014.
 
(Το θέμα αυτό αναρτήθηκε την 11/11/2013, 00:33 πμ.) 
Σας Προτείνουμε
Στον Νομό ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΛΛΙΚΟΥΡΤΗΣ

Καθαρισμός Μπεκ (Καρμπυρατέρ/Injection) Μπαταρίες, Λάδια, Μπουζί, Φίλτρα, Μπουζοκαλώδια
Λεωφ. Αθηνών 121 (Ασπρόχωμα) 241 00 Καλαμάτα, Τηλ.: +302721069789

 
Χρήσιμα