IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Η μεγαλύτερη φωτοβολταϊκή εγκατάσταση από την Seat


Το πρόγραμμα Seat al Sol βρίσκεται πλέον σε πλήρη λειτουργία. Μετά την ολοκλήρωση της 3ης και τελικής του φάσης, η Ισπανική μάρκα παρουσίασε το σημαντικό αυτό έργο στα πλαίσια της περιβαλλοντικής της στρατηγικής, σε μία τελετή υπό την προεδρία του Ισπανού υπουργού Εσωτερικών, κ. Jorge Fernández Díaz και του Προέδρου της Seat, κ. Jürgen Stackmann, την Δευτέρα 11 Νοεμβρίου (2013). Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης, ο αντιπρόεδρος παραγωγής, κ. Andreas Tostmann, και ο αντιπρόεδρος κυβερνητικών και θεσμικών σχέσεων της Seat και του ομίλου VW στην Ισπανία, κ. Ramón Paredes.
 
Το πρόγραμμα Seat al Sol καθιστά την Ισπανική εταιρία ως μία από τις πιο βιώσιμες και περιβαλλοντικά υπεύθυνες στον τομέα της. Με την δημιουργία και των δύο τελευταίων φωτοβολταϊκών σταθμών του προγράμματος, τοποθετήθηκαν συνολικά 53.000 ηλιακά πάνελ στις στέγες του εργοστασίου και στους χώρους προσωρινής φύλαξης των αυτοκινήτων. Τα 276.000 τμ. του συνολικού χώρου που καλύφθηκαν, ισοδυναμούν με 40 γήπεδα ποδοσφαίρου, κάνοντας έτσι το εργοστάσιο στο Martorell την μεγαλύτερη φωτοβολταϊκή μονάδα στο κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας παγκοσμίως. «Η Seat έχει να επιδείξει μία ιστορία επιτυχίας και μία ιστορία δέσμευσης», τόνισε ο Ισπανός υπουργός Εσωτερικών, κ. Fernández, όταν υπενθύμισε στους παρευρισκόμενους ότι η Seat είναι πρωτοποριακή, καινοτόμος και ποιοτική εταιρία.
 
«Το εργοστάσιο της Seat στο Martorell γιορτάζει την 20ή επέτειο λειτουργίας του και το έργο Seat al Sol αποτελεί σαφές παράδειγμα της εξέλιξής του, το οποίο μόλις έλαβε και το βραβείο Lean Production Award για την ποιότητα και την αποτελεσματικότητα που εφαρμόζονται στις διαδικασίες παραγωγής», λέει ο πρόεδρος της Seat κ. Stackmann και συνεχίζει: «Η Seat είναι μία υπεύθυνη εταιρία και ο σεβασμός στο περιβάλλον είναι μία από τις προτεραιότητες μας. Διαθέτουμε την μεγαλύτερη φωτοβολταϊκή εγκατάσταση της αυτοκινητοβιομηχανίας, γεγονός που αποδεικνύει πως η δέσμευση μας είναι πραγματική».
 
Το πρόγραμμα Seat al Sol, το οποίο σχεδιάστηκε από κοινού με την Gestamp Solar, παρέχει καθαρή ενέργεια σε μεγάλη κλίμακα στον ίδιο τον τόπο κατανάλωσης της. Από περιβαλλοντική άποψη, η εξοικονόμηση που επιτυγχάνεται είναι 7.000 τόνοι CO2 ετησίως, ποσότητα ισοδύναμη με 8,5 φορές το διοξείδιο του άνθρακα που απορροφάται ετησίως από το Central Park στη Νέα Υόρκη. Οι εγκαταστάσεις έχουν σχεδόν 11 MW ονομαστική ισχύ και 12 MW μέγιστη ισχύ, η οποία παράγεται από 15.000.000 kWh ετησίως και αντιστοιχεί με το 25% της ετήσιας ενέργειας που απαιτείται για την κατασκευή του νέου Seat Leon, με μηδενικό περιβαλλοντικό κόστος.


 
Οι 3 φάσεις του προγράμματος πραγματοποιήθηκαν μέσα από εφαρμογές συστημάτων και δομών που δεν απαίτησαν την δόμηση νέων εγκαταστάσεων ενώ δεν επηρέασαν καθόλου την παραγωγική διαδικασία, Επιπλέον, τα φωτοβολταϊκά πάνελ που είναι τοποθετημένα στους χώρους φύλαξης των αυτοκινήτων, παράγουν καθαρή ενέργεια ενώ προστατεύουν ταυτόχρονα  τα αυτοκίνητα από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Τα έργα που έγιναν στα πλαίσια του προγράμματος Seat al Sol που ξεκίνησε στα μέσα του 2010, αντιπροσωπεύουν  μία συνολική επένδυση ύψους 35.000.000 ευρώ.
 
Το πρόγραμμα Seat al Sol αποτελεί την απόδειξη της περιβαλλοντικής δέσμευσης της Seat. Ωστόσο, η εταιρία διαθέτει κι άλλα συστήματα μείωσης των εκπομπών ρύπων που απεικονίζουν επίσης την υψηλή ευθύνη της για το περιβάλλον. Εντός των εγκαταστάσεων του εργοστασίου στο Martorell, υπάρχουν δύο γραμμές τρένων 40 χλμ. για την μεταφορά οχημάτων απευθείας στο Λιμάνι της Βαρκελώνης (Autometro) καθώς και εξοπλισμού από τις εγκαταστάσεις της Zona Franca στην Βαρκελώνη (Cargometro). Αυτές γραμμές μείωσαν τις διαδρομές των φορτηγών κατά 50.000 χλμ. ετησίως και απέτρεψαν την εκπομπή 2.000 τόνων CO2. Επιπλέον, η πρόσθετη μονάδα παραγωγής του εργοστασίου παράγει το 50% της ενέργειας και το 90% της θερμικής ενέργειας που καταναλώνει, εξοικονομώντας έως και 12.800 τόνους CO2 το χρόνο. Επίσης, χάρη στη συμφωνία Seat και Acciona, η ενέργεια προέρχεται εξ ολοκλήρου από ανανεώσιμες πηγές.

Η προσπάθεια και η ικανότητα της Seat για την δημιουργία και την υποστήριξη υψηλού επιπέδου προστασίας του περιβάλλοντος αναγνωρίστηκαν με το πρότυπο ISO 50001 και ISO 14001. Επίσης η ποιότητα και η αποτελεσματικότητα που εφαρμόζονται στις παραγωγικές διαδικασίες, κατέστησαν το εργοστάσιο στο Martorell το 2013, το πρώτο Ισπανικό κέντρο παραγωγής που λαμβάνει το βραβείο Automotive Lean Production Award. Με τις πρωτοβουλίες αυτές η Ισπανική μάρκα συμβάλει σημαντικά στην περιβαλλοντική δέσμευση του ομίλου VW, η οποία έχει στόχο την αύξηση του επιπέδου βιωσιμότητας των εργοστασίων κατά 25% το 2018.
 
(Το θέμα αυτό αναρτήθηκε την 12/11/2013, 09:40 μμ.) 
Σας Προτείνουμε
Αν ενδιαφέρεστε για Seat
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Μ. ΤΖΕΦΕΡΑΚΟΣ

Συνεργείο - Φανοποιείο/Βαφείο - Ανταλλακτικά/Αξεσουάρ (Πωλήσεις Αυτοκινήτων)
Αμαρουσίου Χαλανδρίου 12, 151 25 Μαρούσι
Τηλ.: +302106180529, +302106196297, Τηλ. & Fax: +302106196328
Δείτε μας στο παγκόσμιο χρυσό οδηγό AiYellow.
Ακολουθήστε μας στο Ubiz. Κατεβάστε δωρεάν την εφαρμογή.

 

 
Χρήσιμα