IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
2,92 λίτρα/100 χλμ. κατανάλωση για το VW Golf TDI BlueMotion


Σε μία εποπτευόμενη από την DEKRA δοκιμασία, το VW Golf TDI BlueMotion απέδειξε ότι είναι ένα πραγματικά 3 λίτρων κατανάλωσης αυτοκίνητο. Στο ταξίδι από τη Νάντη προς την Κοπεγχάγη, το Golf με τον TDI κινητήρα των 110 ίππων κατανάλωσε πετρέλαιο κατά μέσο όρο μόλις 2,92 λίτρα/100 χλμ. Η απόσταση μεταξύ των δύο πόλεων, των 1.602 χλμ., ολοκληρώθηκε μόνο με ένα πλήρους φορτίου ρεζερβουάρ. «Είναι ένα πραγματικά εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Το ταξίδι δείχνει ότι η αλληλεπίδραση της τεχνολογίας απόδοσης εξοικονόμησης καυσίμων BlueMotion και μιας καλά μελετημένης ενεργητικής προσέγγισης της οδήγησης, επιτρέπει τα στοιχεία της οικονομίας, που είναι δύσκολο να ταιριάζουν», δήλωσε ο κ. Simon Thomas, επικεφαλής μάρκετινγκ του ομίλου VW και των επιβατικών μοντέλων της μάρκας VW.
 
Η εξαιρετικά ποικίλη διαδρομή του ταξιδιού, οδηγούσε από την Νάντη στη Δυτική Γαλλία, την «πράσινη πρωτεύουσα της Ευρώπης 2013», μέσω Παρισιού, στην Αμβέρσα, στη Βρέμη και στο Αμβούργο, στη πρωτεύουσα της Δανίας την Κοπεγχάγη, η οποία βρίσκεται στη Βαλτική, την «πράσινη πρωτεύουσα της Ευρώπης 2014». Το «Think Blue Eco Ride» δείχνει ότι η κατ’ αποκοπή κατανάλωση με βάση τον NEDC κύκλο οδήγησης, που είναι ήδη εξαιρετικά χαμηλή, στα 3,2 λίτρα/100 χλμ. με 85 γραμμ./χλμ. CO2, μπορεί ακόμη και να ηττηθεί. Οδηγοί από το VW Driving Experience κατέληξαν σε εκτιμηθείσα κατανάλωση 2,92 λίτρα/100 χλμ. σε κανονική κυκλοφορία με χρόνο οδήγησης 20 ώρες και 45’. Το 50 λίτρων ρεζερβουάρ γέμισε στη Νάντη, όπου σφραγίστηκε από επιθεωρητή της DEKRA. Στο τέλος του ταξιδιού, 46,92 λίτρα πετρελαίου πληρώθηκαν στην ίδια δεξαμενή, υπό την εποπτεία του ίδιου επιθεωρητή.
 
Το Golf TDI BlueMotion είναι ένα από τα κύρια τεχνικά χαρακτηριστικά της οικογένειας Golf, όπως όλα τα άλλα μοντέλα Golf. Έχει ένα πρότυπο σύστημα εκκίνησης και την αναγεννητική λειτουργία πέδησης. Επιπλέον, η τελειοποιημένη αεροδυναμική, το χαμηλό βάρος του οχήματος, το τροποποιημένο 6άρι μηχανικό κιβώτιο και ιδιαίτερα τα ελαστικά, τα οποία έχουν βελτιστοποιηθεί για χαμηλή αντίσταση κύλισης, συμβάλλουν στην υψηλή απόδοση αυτού του μοντέλου. Το «Think Blue» είναι η διεθνής ολιστική περιβαλλοντική στρατηγική για την αειφορία των επιβατικών αυτοκινήτων VW.

Η πρωτοβουλία περιλαμβάνει καινοτόμες φιλικές προς το περιβάλλον, προϊόντα με διάφορες τεχνολογίες κινητήρα και έχει ως στόχο να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να επανεξετάσουν και να ενταχθούν σ’ αυτό. «Μέσω του Think Blue, δείχνουμε ότι η χαμηλής κατανάλωσης οδήγηση μπορεί να συνδυαστεί με την οδηγική απόλαυση. Αυτός είναι ο λόγος που η VW προσφέρει εκπαίδευση στην εξοικονόμηση καυσίμων, σε μια σειρά από χώρες, όπως για παράδειγμα, το Think Blue Ecotraining, σε συνεργασία με το Naturschutzbund Deutschland στη Γερμανία», δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ. Thomas.
 
(Το θέμα αυτό αναρτήθηκε την 15/11/2013, 00:09 πμ.) 
Σας Προτείνουμε
Στον Νομό ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
SINIOROS - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Γενικό Συνεργείο Αυτοκινήτων, Ευθυγραμμίσεις
(Τοποθετήσεις Συστημάτων Υγραερίου, Βελτιώσεις Chip Tuning by Overload)
Α' πάροδος Γιαννιτσών, 241 00 Καλαμάτα
Τηλ. & Fax: +302721069026, E-mail: mrsinioros@gmail.com

 
Χρήσιμα