IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Αφιέρωμα στις extreme μοτοσικλέτες στο σαλόνι της Έσσης


Ένα Speed ​​Bike Show στο Hall 4 στο Essen Motor Show από 30 Νοεμβρίου έως 8 Δεκεμβρίου (2013) περιμένει τους επισκέπτες για 5η φορά, σε μία εξαιρετικά προσαρμοσμένη αίθουσα για συνθέσεις σε 2 τροχούς. Περίπου 30 μοναδικές μοτοσικλέτες supersport, Streetfighter, choppers, κλασικές μηχανές, café racers και μοτοποδήλατα θα λάμψουν κάτω από τους προβολείς της έκθεσης. Η highlight του Speed Bike Show 2013 είναι μία Suzuki GSX 1300 RR του Michael Kaupat, έναν αναβάτη στην αγωνιστική ομάδα dragster Nightrider. Η μηχανή είναι 1.544 κ.εκ. με 500 ίππους στο δρόμο, που χρησιμοποιείται και σε διεθνείς αγώνες επιτάχυνσης.
 
Επίσης, θα υπάρχει μια κλασική αγωνιστική Suzuki GSX 1135 SFI από την επαγγελματία βελτιωτή Peter Scheepers. Το μοντέλο έχει τροποποιηθεί πλήρως και εξατομικευθεί για σπριντ και αγώνες επιτάχυνσης. Η δύναμη είναι περίπου 135 ίπποι και η χωρητικότητα 1.135 κ.εκ. Άλλες μηχανές στο Speed ​​Bike Show θα προέρχονται από κατασκευαστές όπως οι BMW, Honda και Peugeot. Επιπλέον, ο customizer σκούτερ βελτιωτής Thomas Schulz, θα παρουσιάσει αρκετά ατομικά κατασκευασμένα σκούτερ. Όλες οι μηχανές είναι ατομικά προσαρμοσμένες στις επιθυμίες των ιδιοκτητών τους. Ένας στόχος ενώνει ερασιτέχνες και επαγγελματίες. Οι συνθέσεις που έχουν δημιουργήσει, πρέπει να είναι υψηλής ποιότητας και επιβλητικές κατά το δυνατό, καθώς θα πρέπει να εντυπωσιάσουν τους οπαδούς και τους ειδικούς και θα πρέπει να τους πείσουν για τις εξαιρετικές ικανότητες και την δημιουργικότητα των κατασκευαστών τους.


 
Παράλληλα, μία γεύση από Easy Rider θα έχει το Essen Motor Show του 2013,  με όχι λιγότερες από 5 μοναδικές και εξωφρενικά αξιοθέατες αμερικανικές μοτοσικλέτες από τον Rafik Kaissi, έναν από τους πιο γνωστούς σχεδιαστές μοτοσικλετών στον κόσμο, θα είναι στη διάθεση των επισκεπτών της έκθεσης. Τα εμπορικά σήματα του Λιβανέζου ιθαγενή και πρώην μπράβου είναι οι μορφές του, που είναι ασυνήθιστες από κάθε άποψη. Ένα παράδειγμα, η RK Chain, μία custom μηχανή με το γιγαντιαίο πίσω ελαστικό της, διάστασης 360/30-18. Η μοτοσικλέτα φοράει έναν Buell XB 12R δικύλινδρο 4-χρονο κινητήρα με 1.2 λίτρων με περίπου 100 ίππους.
 
Η ιστορία της ζωής του Kaissi από το Austin στην Αμερικανική πολιτεία του Τέξας, είναι, τουλάχιστον, τόσο ασυνήθιστη όσο και τα σχέδια των μοτοσικλετών του. Γεννήθηκε στο Λίβανο και ακόμη και ως παιδί, οι μοτοσικλέτες του ήταν ήδη μοναδικές. Μόλις στα 13 του, είχε ήδη στην κατοχή του μία μικρή Honda. Μετά την καταστροφή του Λιβάνου από τα προβλήματα κι έναν εμφύλιο πόλεμο, ο Kaissi εγκαταλείπει τη γενέτειρά του το 1986 και μεταναστεύει στις ΗΠΑ. Εκεί, ο 50χρονος σήμερα Kaissi, αρχικά ξεκίνησε ως μπράβος. Αργότερα, ήταν κάτοχος κομμωτηρίου, πριν ιδρύσει την εταιρία των μοτοσικλετών του, RK Concepts. Με τις μοτοσικλέτες του έχει κερδίσει έναν μεγάλο αριθμό βραβείων, όπως ο «Motorcycle Builder of the Year».


 
Στο Essen Motor Show, ο Αυστριακός Georg Ehrschwendner θα παρουσιάσει μία από τις νεότερες δημιουργίες του, μια «Φαραωνική» μοτοσικλέτα, εμπνευσμένα από την αρχαία αιγυπτιακή κουλτούρα. Χάρη στο υαλοπλαστικό ενισχυμένο με ίνες (GFRP), η επιφάνεια της πρώην Suzuki Hayabusa λάμπει τώρα σε χρυσό, ακριβώς όπως οι Φαραώ. Η ιδέα γι’ αυτό ήρθε στο δημιουργό του κατά τη διάρκεια μιας κρουαζιέρας στο Νείλο στην Αίγυπτο. Ήταν ταυτόχρονα ενθουσιώδης και γοητευμένος από τον πολιτισμό που χρονολογείται από το 5.000 π.Χ. και, ήδη στο αεροδρόμιο, πήρε την απόφαση υπέρ του μοναδικού, βασιλικού οχήματός του. Επιπλέον, ο Ehrschwendner θα εμφανίσει ένα δεύτερο μηχάνημα, το Mad Max, με κέλυφος GFRP, που έχει τη δομή του από ένα ναυάγιο που κείτεται στην ξηρά.

Το Essen Motor Show είναι μία ετήσια γιορτή του αυτοκινήτου στη Γερμανία, με τον μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών. Πρόκειται για την 2η πιο σημαντική έκθεση αυτοκινήτου της χώρας, μετά την ανά 2 έτη διεθνή έκθεση της Φρανκφούρτης και μία από τις 5 πιο σημαντικές Γερμανικές εκθέσεις ανεξαρτήτως εκθεμάτων. Τα βασικά τμήματα της διεθνούς έκθεσης της Έσσης, είναι βελτιωμένα, αγωνιστικά, σπορ και κλασικά οχήματα. Πάνω από 500 εκθέτες και πάνω από 340.000 επισκέπτες αναμένονται στη διοργάνωση του 2013 στο Messe Essen, με την ευκαιρία του 46ου Essen Motor Show. Ειδήσεις για το σαλόνι αυτό είναι επίσης διαθέσιμες στο διαδίκτυο (www.essen-motorshow.de) ή στο Facebook (www.facebook.de/essenmotorshow).
 
(Το θέμα αυτό αναρτήθηκε την 24/11/2013, 4:05 μμ.)


Suzuki GSX 1300 RR Michael Kaupat
Suzuki GSX 1300 RR Michael Kaupat
Suzuki GSX 1135 SFI Peter Scheepers
Suzuki GSX 1135 SFI Peter Scheepers
RK Concept Rafik Kaissi
RK Concept Rafik Kaissi
Suzuki Hayabusa Pharaoh Georg Ehrschwendner
Suzuki Hayabusa Pharaoh Georg Ehrschwendner
RK Chain Rafik Kaissi
RK Chain Rafik Kaissi
RK Chain Rafik Kaissi
RK Chain Rafik Kaissi
RK Chain Rafik Kaissi
RK Chain Rafik Kaissi

 
Σας Προτείνουμε
Αν ενδιαφέρεστε για Toyota
ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ

Συνεργείο - Ανταλλακτικά/Αξεσουάρ
Σολωμού 6 (Μπουρνάζι), 121 33 Περιστέρι Αττικής
Τηλ.: +302105769253, Fax: +302105769999
E-mail: alexandris.xr@hotmail.com, Website: www.toyotaalexandris.gr
Δείτε μας στο παγκόσμιο χρυσό οδηγό AiYellow.
Ακολουθήστε μας στο Ubiz. Κατεβάστε δωρεάν την εφαρμογή.
 
Χρήσιμα