IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Η Gemballa GTP 700 το ταχύτερο σπορ sedan άνω των 2 τόνων


Θα εμπιστευόσασταν τον Usain Bolt να τρέξει ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ 100 μέτρων με κανονικά ρούχα βόλτας; Ίσως ακόμη και με ένα smartphone στο χέρι και τα ακουστικά στα αυτιά του; Μάλλον όχι! Αλλά ο οίκος βελτίωσης Gemballa πέτυχε ένα συγκρίσιμο κατόρθωμα με την GTP 700 που έχει εγκριθεί για χρήση στο οδικό δίκτυο. Στα 338,8 χ.α.ώ., το αυτοκίνητο, με κινητήρα 700 ίππων βασισμένο στην Porsche Panamera Turbo, είναι το ταχύτερο sedan με βάρος άνω των 2 τόνων. Τα περιοδικά Auto Bild και Sportscars, καθώς και η Continental , έχουν επαληθεύσει ανεξάρτητα αυτή την ταχύτητα. Η πραγματικά ενδιαφέρουσα όψη αυτής της παράστασης, είναι ότι σε αντίθεση με τους περισσότερους άλλους συμμετέχοντες, το αυτοκίνητο που παρατασσόταν για να δημιουργήσει ένα ρεκόρ στην πίστα υψηλής ταχύτητας στο Nardo, ήταν μια έκδοση πελάτη. Το αυτοκίνητο, που δεν είχε προετοιμαστεί ειδικά για τη δοκιμή, είχε απόβαρο 2.045 κιλά και βάρος οδήγησης ( συμπεριλαμβανομένων καυσίμων και οδηγού) περίπου 2.225 κιλά.
 
«Οι τεράστιες ζάντες 22 ιντσών, μοναδικές σ’ αυτό το αυτοκίνητο που στην αρχική του μορφή αποδίδει πάνω από 300 χ.α.ώ., ήταν απολύτως φυσικές, όπως ήταν ο πλήρης εξοπλισμός, συμπεριλαμβανόμενων στα πίσω καθίσματα εγκαταστάσεων ψυχαγωγίας. Επιπλέον, το βάρος, ο κινητήρας, καθώς και η αεροδυναμική θα παρέμεναν αμετάβλητα και δεν προσαρμόστηκαν για τη συγκεκριμένη περίσταση», λέει ο κ. Andreas Schwarz, διευθύνων σύμβουλος της Gemballa, όπου οδήγησε το αυτοκίνητο ο ίδιος. «Στην Gemballa οι πελάτες μας μπορούν πάντα να βασίζονται στο σύνθημα: Αυτό που βλέπετε είναι αυτό που παίρνετε», ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας ρεκόρ. Γι’ αυτό το λόγο ειδικά, αποφασίσαμε να οδηγήσουμε με ιλιγγιώδη ταχύτητα ένα αυτοκίνητο που μπορεί να χρησιμοποιείται χωρίς περαιτέρω τροποποιήσεις στην κανονική οδική κυκλοφορία», εξηγεί ο κ. Schwarz.


 
Όλες οι δοκιμές της Gemballa εκτελέστηκαν με ενισχυτές επιδόσεων για in-house δοκιμές τους, σύμφωνα με τα πολύ αυστηρά EEC πρότυπα. «Δεν θέλουμε να κάνουν υπερβολικές αξιώσεις της φαντασίας αλλά να επιδιώξουμε να εντυπωσιάσουμε τους πελάτες μας με πραγματικά γεγονότα», λέει ο κ. Schwarz. Ως εκ τούτου, είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι οι τιμές επιτάχυνσης του GTP 700 που δημοσιεύθηκαν από την Gemballa δεν είναι απλώς... καπνός, αλλά στην πραγματικότητα αφήνουν καπνό στο πέρασμά τους. Η επιτάχυνση των 0-100 χ.α.ώ. είναι σε 3,3’’, των 0-200 χ.α.ώ. σε 9,6’’ και των 0-300 χ.α.ώ. σε 26,5’’, είναι στο ίδιο επίπεδο με εξαιρετικά σπορ αυτοκίνητα όπως η Ferrari Enzo.

Η Gemballa υποστηρίζει ομοίως υψηλά πρότυπα όσον αφορά το αμάξωμα και το εσωτερικό φινίρισμα. Ενώ η δοκιμασμένη GTP 700 απλώς επωφελήθηκε από την αύξηση της απόδοσης και τις ελκυστικές ζάντες από χυτοσίδηρο , η Gemballa Mistrale, η οποία βασίζεται στην Porsche Panamera, παρουσιάζεται με ένα περίτεχνο αεροδυναμικό πακέτο κατασκευασμένο από εξαιρετικά σταθερό πλαστικό, ενισχυμένο με ίνες άνθρακα, καθώς και με εξατομικευμένες λύσεις για την εσωτερική διακόσμηση του, που δημιουργήθηκαν σύμφωνα με τα πιο απαιτητικά πρότυπα της χειροτεχνίας του κλάδου (www.gemballa.com).
 
(Το θέμα αυτό αναρτήθηκε την 06/01/2014, 10:32 μμ.)


Gemballa GTP 700
Gemballa GTP 700
Gemballa GTP 700
Gemballa GTP 700
Gemballa GTP 700
Gemballa GTP 700
Gemballa Mistrale
Gemballa Mistrale

 
Σας Προτείνουμε
Στον Νομό ΑΤΤΙΚΗΣ
MS AUTO- ΜΗΝΑΣ ΣΟΥΛΗΣ

Γενική Εμπορία Αυτοκινήτων (Πολυτελή/Off-Road)
Ηρώων Πολυτεχνείου 77, 163 42 Ηλιούπολη
Τηλ.: +302109960860, +302109911001, Fax: +302109911902
E-mail: msauto@otenet.gr, Websites: www.msauto.gr, http://msauto.car.gr
Ακολουθήστε μας στο Ubiz. Κατεβάστε δωρεάν την εφαρμογή.
 
Χρήσιμα