IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Fiat 500L Beats Edition: Διεύρυνση εξατομίκευσης και ελευθερίας
Η Fiat παρουσιάζει τη νέα ειδική έκδοση 500L Beats Edition και τη νέα γκάμα του Fiat 500L για το 2014, προσφέροντας νέα χρώματα, νέα υλικά στο εσωτερικό, νέες επιλογές και διευρύνει τη γκάμα κινητήρων του με τον 1.4 T-Jet 120 ίππων.
Επιμέλεια: Δημήτρης Σπυράκης
Αν οι ειδικές εκδόσεις του εμβληματικού 500 είναι συνώνυμο της λέξης «μόδα», οι ειδικές εκδόσεις του 500L ξεκινούν από τον κόσμο της τεχνολογίας, ο οποίος σύμφωνα με τη φιλοσοφία της Fiat, οφείλει να συνδυάζει κορυφαία χαρακτηριστικά με ευκολία στη χρήση, για να κάνει την καθημερινότητα πιο απλή και πιο διασκεδαστική. Για την παρουσίαση του νέου 500L Beats Edition το 500L αναβαθμίζει τη γκάμα του με νέα προϊοντικά χαρακτηριστικά, όπως την ολοκαίνουργια Venezia Blue μεταλλική βαφή αμαξώματος και νέα υλικά και δέρματα στο εσωτερικό, καθώς και νέα εξοπλιστικά πακέτα που αυξάνουν τις επιλογές.
 
Εξατομίκευση μέσα κι έξω
Εξωτερικά, το 500L Beats Edition ξεχωρίζει με μία διχρωμία, που διανθίζεται κομψά με σατινέ πινελιές χρωμίου. Το ίδιο στιλ συναντάται και στο εσωτερικό, και πιο ειδικά στο περιβάλλον «total black» με ύφασμα και οικολογικό μαύρο δέρμα και τις κόκκινες ραφές. Με την μεγάλη εξατομίκευση μπορεί ο κάτοχος να κάνει το αυτοκίνητό του μοναδικό, χάρη στην μεγάλη γκάμα των αποκλειστικών αξεσουάρ που έχουν σχεδιαστεί από τη Mopar, τη μάρκα αναφοράς της Fiat-Chrysler για τις υπηρεσίες, την εξυπηρέτηση πελατών και τα γνήσια ανταλλακτικά και αξεσουάρ στην περιοχή της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής. Το 500L Beats Edition προσφέρεται στάνταρ με το έξυπνο σύστημα μπροστινής κίνησης με την τεχνολογία Traction+, που μαζί με τα επίσης στάνταρ λάστιχα εκτός δρόμου (M+S), βελτιώνει τον έλεγχο του αυτοκινήτου σε επιφάνειες χαμηλής πρόσφυσης. Στην Ελληνική αγορά, θα διατίθεται μόνο με τον πετρελαιοκινητήρα 1.6 MTJ με τους 105 ίππους.
 
Βαράει δυνατά
Το 500L Beats Edition προσφέρει ένα ηχοσύστημα το οποίο φέρνει επανάσταση στην εμπειρία της μουσικής μέσα στο αυτοκίνητο. Ο θρυλικός καλλιτέχνης και παραγωγός δίσκων Dr. Dre και ο πρόεδρος της Interscope Geffen A&M Records και παραγωγός Jimmy Iovine, δούλεψαν στενά με τους μηχανικούς ήχου του Fiat Group για να εξελίξουν αυτή την επανάσταση. Το αποτέλεσμα είναι ένας έξοχος ήχος που προσφέρει συγκινήσεις στον οδηγό και στους επιβάτες.
 
Πιο συγκεκριμένα, το BeatsAudio system διαθέτει συνολική ισχύ 520W, διαιρούμενο μεταξύ 2 ηχείων mid-woofer 80W (165 χλστ.) που είναι τοποθετημένα στο χαμηλότερο σημείο των εμπρός θυρών, 2 tweeter 40W (38 χλστ.) τοποθετημένα στο πάνω μέρος των θυρών, 2 full-range 60W (165 χλστ.) ηχεία στις πίσω πόρτες κι ένα subwoofer 80+80W (165 χλστ.) στο χώρο αποσκευών [τοποθετημένο στη θέση της ρεζέρβας για να μην επηρεάζει το χώρο αποσκευών] εξασφαλίζοντας δυνατά μπάσα και μεγιστοποιώντας την ακουστική στο αυτοκίνητο για όλα τα γούστα μουσικής. Το αποτέλεσμα είναι ένα σύστημα που εξασφαλίζει μία ακουστική εμπειρία με ήχο υψηλής ποιότητας.
 
Νέος κινητήρας με υπερπλήρωση και 120 ίππους
Η οικογένεια 500L δέχεται τώρα τον κινητήρα 1.4 T-Jet με 120 ίππους. Χαρακτηρίζεται για την αξιοπιστία του, το μικρό μέγεθος και την εξαιρετική ισορροπία μεταξύ ενθουσιώδους οδήγησης και χαμηλού κόστους χρήσης. Πρόκειται για έναν κινητήρα που προσφέρει εξαιρετικές επιδόσεις και πνεύμα γρήγορης οδήγησης, σε συνδυασμό με χαμηλή κατανάλωση βενζίνης, δημιουργώντας ένα έξοχο πακέτο που αναβαθμίζει τα χαρακτηριστικά που προσφέρει το αυτοκίνητο. Συνδυάζει όλα τα χαρακτηριστικά της οικογένειας Fire και με την βοήθεια του υπερτροφοδότη, καταφέρνει να συγκινεί όλους τους απαιτητικούς οδηγούς με την απόλαυση της οδήγησης και την οικονομία που προσφέρει.
 
Σήμερα, οι περισσότεροι από 500.000 υπερτροφοδοτούμενοι κινητήρες Fire που έχουν κατασκευαστεί επιβεβαιώνουν την επιτυχία μιας τεχνολογικής επιλογής που έγινε σημείο αναφοράς σε όλες τις αγορές και σε κάθε είδους χρήση. Στον 1.4 T-Jet , η τεχνολογία Fire συνδυάζει την υπερτροφοδότηση με τη δυνατότητα για εξαιρετικές επιδόσεις ακόμη και από πολύ χαμηλές στροφές, χωρίς το ενοχλητικό αλλά συνηθισμένο φαινόμενο της υστέρησης απόκρισης που παρουσιάζουν αυτού του τύπου οι κινητήρες. Με αυτόν τον τρόπο η συμπεριφορά του αυτοκινήτου είναι ίδια με εκείνη ενός αυτοκινήτου που χρησιμοποιεί ατμοσφαιρικό κινητήρα μεγαλύτερης χωρητικότητας, έχοντας φυσικά το πλεονέκτημα της μεγαλύτερης οικονομίας καυσίμου την οποία πετυχαίνει ο 1.4 T-Jet χάρη στην πιο αποδοτική λειτουργία του.
 
Πιο συγκεκριμένα, ο βενζινοκινητήρας 1.4 turbo παράγει μέγιστη ισχύ 120 ίππων στις 5.000 σ.α.λ. και μέγιστη ροπή 215 Nm στις 2.500 σ.α.λ. Έτσι εξασφαλίζει υψηλή οδηγική ευελιξία, μειωμένη χρήση του κιβωτίου και πολύ καλή απόκριση. Το 500L έχει μέγιστη ταχύτητα 189 χ.α.ώ. και επιτάχυνση 0-100 χ.α.ώ. σε 10,2’’. Συνδυασμένος με ένα χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων, ο κινητήρας αυτός είναι ιδανικός για όσους επιθυμούν ευελιξία στην κίνηση της πόλης, διατηρώντας στο ελάχιστο το κόστος χρήσης. Ο 1.4 T-Jet εκπληρώνει ήδη τις προδιαγραφές Euro 6 για τις εκπομπές ρύπων, ενώ, επιπρόσθετα, προσφέρει φανταστική αξιοπιστία και προγραμματισμένα σέρβις κάθε 30.000 χλμ., χωρίς καμία περαιτέρω ανάγκη για ενδιάμεσα σέρβις.
 
Το 500L στην κορυφή της κατηγορίας του στην Ευρώπη
Στην Ευρώπη, την περασμένη χρονιά το 500L κατέκτησε κορυφαίο μερίδιο στην κατηγορία του με ποσοστό 17,2% και μέσα σε λίγους μήνες. Στην κατηγορία του ήταν 1ο στην Ιταλία με ποσοστό 40,9%. Το 500L είναι ένα μοντέλο που καλύπτει μεγάλο εύρος πελατών, ανεξαρτήτως κουλτούρας και αναγκών, χάρη στις λύσεις που προσφέρει, όπως είναι η λειτουργικότητα, οι εσωτερικοί χώροι και η ευελιξία, Επίσης, είναι το μόνο αυτοκίνητο στην κατηγορία αυτή που εμπεριέχει ένα «εσωτερικό 500», στο βαθμό που περισσότεροι από το 40% των αγοραστών προτιμούν τις πλούσιες εκδόσεις, αυτές με διχρωμία και εξοπλισμό που συνηθίζεται σε μεγαλύτερες κατηγορίες. Και δεν είναι μόνο αυτά. Το 500L Trekking, το πιο «cool» μοντέλο της γκάμας, σήμερα αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 15% των συνολικών πωλήσεων του μοντέλου.
 
(Το θέμα αυτό αναρτήθηκε την 14/02/2014, 01:01 πμ.) 
Σας Προτείνουμε
Αν ενδιαφέρεστε για Toyota
ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ

Συνεργείο - Ανταλλακτικά/Αξεσουάρ
Σολωμού 6 (Μπουρνάζι), 121 33 Περιστέρι Αττικής
Τηλ.: +302105769253, Fax: +302105769999
E-mail: alexandris.xr@hotmail.com, Website: www.toyotaalexandris.gr
Δείτε μας στο παγκόσμιο χρυσό οδηγό AiYellow.
Ακολουθήστε μας στο Ubiz. Κατεβάστε δωρεάν την εφαρμογή.
 
Χρήσιμα