IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Η Deutsche Post DHL προμηθεύεται ηλεκτρικά Renault Kangoo ZE


Η Deutsche Post DHL έχει επεκτείνει το στόλο των εναλλακτικών της οχημάτων με πάνω από 4.000 αυτοκίνητα καθ’ όλη την τελευταία χρονιά (2013), αυξάνοντας τον αριθμό σε 10.500 οχήματα σήμερα. Η επένδυση σε νέες τεχνολογίες και τις έννοιες των καυσίμων αποτελεί μέρος του προγράμματος προστασίας του κλίματος GoGreen του ομίλου. Παγκοσμίως, η DHL λειτουργεί σήμερα πάνω από 300 ηλεκτρικά οχήματα, περισσότερα από 300 υβρίδια και σχεδόν 2.500 βιολογικών καυσίμων, φυσικού αερίου, αιθανόλης ή διπλού καυσίμου. Επιπλέον, η εταιρία κάνει χρήση των αεροδυναμικών τροποποιήσεων, προκειμένου να μειώσει σημαντικά τις εκπομπές CO2.
 
«Είμαστε στην πρώτη γραμμή των δοκιμών εναλλακτικών μονάδων. Τα ηλεκτρικά οχήματα είναι ιδιαίτερα κατάλληλα για την αστική παράδοση σε καθορισμένες διαδρομές, όπου μπορούμε να επωφεληθούν πλήρως από το CO2, την αποτελεσματικότητά τους, τα χαμηλά επίπεδα θορύβου, καθώς και αποδοτικών συστημάτων κόστους», λέει η κα. Manoella Wilbaut , επικεφαλής των παγκόσμιων επαγγελματικών εξελίξεων για τον τομέα DHL Automotive. «Το Renault Kangoo ZE είναι ένα όχημα που αυτή τη στιγμή χρησιμοποιούμε με επιτυχία σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες. Η Renault είναι ο κορυφαίος αξιόπιστος παγκόσμιος εταίρος στον τομέα αυτό και είμαστε πρόθυμοι να οδηγεί την αλλαγή στον κλάδο της εφοδιαστικής, και προσβλέπουμε σε μια μελλοντική επέκταση της συνεργασίας της με τη Renault».
 
Ως μία από τις πιο πρόσφατες δραστηριότητες της Deutsche Post DHL, είναι η υπογραφή επιστολής πρόθεσης για μια πιθανή μελλοντική παγκόσμια συμφωνία με την αυτοκινητοβιομηχανία Renault. Η προβλεπόμενη συνολική συμφωνία πρέπει να περιέχει τις επιλογές για μια μελλοντική αγορά του Renault Kangoo ZE. Το μοντέλο είναι ένα ηλεκτρικό όχημα που χρησιμοποιείται για τη μεταφορά αποστολών της DHL Express αυτή τη στιγμή στη Γαλλία, καθώς και σε Αρούμπα, Βέλγιο, Δανία και Γερμανία. Συνολικά, η DHL χρησιμοποιεί σήμερα 304 ηλεκτρικά οχήματα, συμπεριλαμβανομένων των Renault Kangoo ZE, ZOE και Twizy.
 
«Η Renault , ηγέτης στα ηλεκτρικά οχήματα στην Ευρώπη, είναι υπερήφανη για να υποστηρίξει τις παγκόσμιες δραστηριότητες της DHL και να διασφαλίσει τους στόχους της βιωσιμότητας, διασφαλίζοντας παράλληλα τις απαιτήσεις των επιχειρήσεών της», δήλωσε ο κ. Uwe Hochgeschwurtz, διευθυντής εταιρικών πωλήσεων και αντιπρόεδρος. «Με το Kangoo ZE και τα 4 m3 [κυβικά μέτρα] του, η Renault παρέχει ένα τέλειο εργαλείο για τις αστικές παραδόσεις σε όλο τον κόσμο. Με η συμφωνία αυτή, η Renault και η DHL θα επιταχύνουν την εφαρμογή του Kangoo ZE στις περισσότερες νέες χώρες, σε κάθε ήπειρο».
 
Δεδομένου ότι είναι η πρώτη στον κλάδο, η Deutsche Post DHL έχει θέσει στόχο απόδοσης CO2, που στοχεύει στη βελτίωση της παγκόσμιας απόδοσής της κατά 30% μέχρι το 2020, βάσει του 2007. Στην προσθήκη στο στόλο της, η εταιρία επενδύει στη βελτιστοποίηση του δικτύου, τη λειτουργία και τη βιώσιμη χρήση της ενέργειας στα κτίρια και τις επιχειρηματικές δραστηριότητες. Στο πλαίσιο των παγκόσμιων προσπαθειών της, η Deutsche Post DHL συνεργάζεται με όλους τους μεγάλους κατασκευαστές αυτοκινήτων σε όλο τον κόσμο. Οχήματα καλύπτουν όλα τα είδη των τεχνολογιών, αρχής γενομένης από τα βιοκαύσιμα, μέχρι την ηλεκτροκίνηση, και καλύπτουν το πλήρες φάσμα οχημάτων μεταφοράς εμπορευμάτων.

Για την δοκιμή νέων τεχνολογιών, η εταιρία συνεργάζεται με διάφορους κατασκευαστές αυτοκινήτων και αποτελεί μέρος διαφόρων ομάδων εργασίας της βιομηχανίας, όπως η Green Freight Europe. Το πιο πρόσφατο έργο πραγματοποιείται στη Βόννη της Γερμανίας, όπου το σύνολο της μεταφοράς δεμάτων στην πόλη και τις γύρω περιοχές, θα πρέπει να αλλάξει σε ηλεκτρικά οχήματα. Από το 2016, πάνω από 140 ηλεκτρικά οχήματα θα είναι σε χρήση για τις υπηρεσίες μεταφοράς της εταιρίας, εντός των οποίων πολλά Renault Kangoo ZE.
 
(Το θέμα αυτό αναρτήθηκε την 15/03/2014, 11:23 πμ.) 
Σας Προτείνουμε
Στον Νομό ΑΤΤΙΚΗΣ
AUTO GAS LINES - ΑΦΟΙ ΑΓΓΕΛΗ - Ν. ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΟΕ

Τοποθετήσεις Συστημάτων Υγραερίου & Φυσικού Αερίου (Dilorenzo-Stefanelli)
Συνεργείο Αυτοκινήτων (εξειδίκευση Ford)
Λεωφ. Αθηνών 179, 124 61 Χαϊδάρι
Τηλ. & Fax: +302105822253, Website: www.autogaslines.gr

 

 
Χρήσιμα