IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Την κατασκευή plug-in υβριδικών στην Κίνα σχεδιάζει ο όμιλος VW


Ο όμιλος VW σχεδιάζει να κάνει plug-in αυτοκίνητα στην Κίνα, αναφέρουν πηγές της εταιρίας, βλέποντας μια μεγάλη δυνητική αγορά, καθώς οι ηγέτες της χώρας προσπαθούν να καταπολεμήσουν τα επικίνδυνα επίπεδα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης με μέτρα που περιλαμβάνουν την ενίσχυση της πράσινης ενέργειας. Η VW θα ανακοινώσει τα σχέδιά της στο διεθνές σαλόνι αυτοκινήτου του Πεκίνου εντός Απριλίου (2014) και θα κατασκευάσει τα plug-in υβριδικά οχήματα [ένας συνδυασμός βενζινοκινητήρα και ηλεκτροκινητήρα που μπορεί να ταξιδέψει για μεγαλύτερες αποστάσεις με την ισχύ της μπαταρίας από τα συνηθισμένα υβριδικά] με τον Κινέζο συνεργάτη τους, First Automotive Works, δήλωσαν οι πηγές την Πέμπτη 3 Απριλίου (2014). Η παραγωγή είναι πιθανό να γίνει στο νέο εργοστάσιο συναρμολόγησής της στο Foshan, στη Νότια Κίνα, είπαν οι πηγές στο Reuters, με την προϋπόθεση ότι δεν θα ονοματιστούν, επειδή τα σχέδια είναι ακόμα εμπιστευτικά. Η VW αρνήθηκε να σχολιάσει.
 
Ο κ. Li Keqiang, αξιωματούχος της Κίνας, δήλωσε τον Μάρτιο (2014) ότι η χώρα θα «κηρύξει τον πόλεμο» σχετικά με τη ρύπανση, στο πλαίσιο των προσπαθειών για την αναβάθμιση της οικονομίας και την μετατόπιση της έμφασης πέρα από τη βαριά βιομηχανία. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ένα ταμείο 10 δις γιουάν (1,163 δις ευρώ) για να βοηθήσει να αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο παράγει και καταναλώνει ενέργεια. Στοχεύει στην προώθηση της πράσινης και της χαμηλής κατανάλωσης άνθρακα τεχνολογίας για τη μείωση της χρήσης ορυκτών καυσίμων και τον έλεγχο της κατανάλωσης άνθρακα.
 
Η VW, η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης, έχει καθυστερήσει στην άποψη της λήψης φιλικών προς το περιβάλλον αυτοκινήτων στην Κίνα, ακόμη κι αν η χώρα είναι Νο1 αγορά της και αντιπροσωπεύει το 1/3 του ρεκόρ των 9.700.000 συνολικών παραδόσεων του 2013. Η ανταγωνίστριά της Daimler και ο τοπικός της εταίρος BYD, σχεδιάζουν να αρχίσουν να πουλάνε το dEnza ηλεκτρικό τους όχημα το 2014, αν κι ακόμα δεν έδωσαν καμιά ημερομηνία έναρξης. Η «πρωταθλήτρια» στα υβριδικά οχήματα Toyota, παρουσίασε το υβριδικό μοντέλο Yundon-Showanchin II το 2013, που έχει αναπτυχθεί ειδικά για την Κίνα.
 
Αντιμέτωποι με τα ανώτατα όρια εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στις βασικές Ευρωπαϊκές αγορές και σε απόσταση από τους ανταγωνιστές για ανάπτυξη μπαταριών αυτοκινήτων, η VW θα πρέπει να αρπάξει ένα μερίδιο της αγοράς για τα plug-in υβριδικά οχήματα. «Αυτή η τεχνολογία μας επιτρέπει να πληρούμε 3 βασικές επιθυμίες των πελατών την ίδια στιγμή. Χωρίς εκπομπές [ρύπων] ηλεκτρική κινητικότητα, μια πλήρη γκάμα για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων και 100% οδηγική απόλαυση», δήλωσε ο κ. Martin Winterkorn, διευθύνων σύμβουλος της VW, σχετικά με την τεχνολογία της εταιρίας, στην ετήσια συνέντευξη Τύπου τον Μάρτιο (2014).

Το εργοστάσιο Foshan της VW έχει παράγει τα Golf και Audi A3 από τον Σεπτέμβριο του 2013. Η VW ανακοίνωσε ότι θα διπλασιάσει την ικανότητα στο εργοστάσιο, που έχει από κοινού με την FAW, με 600.000 μονάδες ετησίως με το χρόνο. Η VW δήλωσε τον Μάρτιο (2014) ότι σχεδιάζει να αναπτύξει και να κατασκευάσει ένα νέο, φιλικό προς το περιβάλλον, όχημα με την FAW, μετά από συνομιλίες στο Βερολίνο της Γερμανίδας καγκελαρίου Angela Merkel και του προέδρου της Κίνας κ. Xi Jinping, αλλά δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες.
 
(Το θέμα αυτό αναρτήθηκε την 17/04/2014, 03:01 πμ.) 
Σας Προτείνουμε
Αν ενδιαφέρεστε για Opel
MOTOR CAR

Συνεργείο - Φανοποιείο/Βαφείο - Ανταλλακτικά/Αξεσουάρ (Γενική Εμπορία Αυτοκινήτων)
Λιοσίων 302, 111 45 Αθήνα
Τηλ.: +302108547010, Fax: +302108547020
E-mail: sales@motor-car.gr, Website: www.motor-car.gr (υπό κατασκευή, σύντομα κοντά σας)
 
Χρήσιμα