IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
BMW M Power: 30 χρόνια, 300.000 αυτοκίνητα
Η BMW M GmbH στοχεύει την επιτυχία με εκδόσεις που υπόσχονται εκρηκτικές επιδόσεις. 30 χρόνια, 300.000 αυτοκίνητα κι ένα BMW M3 Coupe. Αυτά είναι τα βασικά στοιχεία μιας ξεχωριστής επετείου.
 
Μετά 3 δεκαετίες αφότου ξεκίνησε η συναρμολόγηση του πρώτου τους μοντέλου μαζικής παραγωγής, η BMW M GmbH παρέδωσε το 300.000ό της αυτοκίνητο. Η BMW M3 Coupe σε απόχρωση Αlpine White παραδόθηκε σε πελάτη στο Regensburg. Αυτή η πόλη της Ανατολικής Βαυαρίας είναι επίσης η τοποθεσία του εργοστασίου της BMW στην οποία παράγεται το υψηλών επιδόσεων σπορ αυτοκίνητο. Το επετειακό μοντέλο σηματοδοτεί ένα ακόμα ορόσημο στην ιστορία επιτυχίας της BMW M GmbH. Ο αριθμός πελατών που επιλέγουν να αγοράσουν ένα μοντέλο BMW M εξακολουθεί να αυξάνεται. Παρόλα αυτά, η οδήγηση ενός μοντέλου Μ παραμένει μία αποκλειστική εμπειρία. Το 2007, τα αυτοκίνητα BMW M GmbH αποτέλεσαν γύρω στο 1% του συνολικού κύκλου εργασιών του BMW Group σε όλο τον κόσμο. 
Η τρομακτική επιτυχία του BMW M GmbH ξεκίνησε με ένα όχημα περιορισμένης παραγωγής. Το 1978 η εταιρία, που ιδρύθηκε 6 χρόνια νωρίτερα σαν BMW Motorsport GmbH, παρουσίασε ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο με τον κινητήρα τοποθετημένο στο κέντρο, με τη μορφή μιας straight six μονάδας που χρησιμοποιούνταν στο νέο αγωνιστικό πρωτάθλημα ProCar. Για λόγους έγκρισης τύπου, το αυτοκίνητο κατασκευάστηκε επίσης με μία έκδοση δρόμου 277 ίππων. Το διθέσιο, το οποίο επί μακρόν είχε γίνει θρύλος και το οποίο, στην επετειακή χρονιά του, πρόσφατα τιμήθηκε πλουσιοπάροχα στο Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2008 στη Λίμνη Como, ήταν το ταχύτερο Γερμανικό αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής όταν λανσαρίστηκε. 445 αυτοκίνητα BMW M1 κατασκευάστηκαν μέχρι το 1981 κι ένα από αυτά ήταν το Art Car που σχεδίασε ο Andy Warhol.
Άλλα μοντέλα που συμπεριλήφθηκαν στη σειρά από το 1984 πέτυχαν σημαντικά υψηλότερα νούμερα παραγωγής. Ήταν τότε που καθιερώθηκε η εταιρική φιλοσοφία της BMW M GmbH, η οποία εξακολουθεί να ισχύει ακόμα και σήμερα. Στόχος ήταν η δημιουργία αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων, που ήταν κατάλληλα για καθημερινές οδικές συνθήκες και θα γοήτευαν με την ξεχωριστή αισθητική τους και την τεχνολογία κίνησης και ανάρτησης, απευθείας εμπνευσμένη από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Αυτό ίσχυε ανεπιφύλακτα για την πρώτη BMW M5 με 286 ίππους και straight six κινητήρα. Χάρη στις επιδόσεις και τη διακριτική αισθητική του, το sedan μοντέλο έγινε πολύ δημοφιλές μεταξύ των επαγγελματιών που ταξίδευαν συχνά.
Δύο χρόνια αργότερα, ένα ακόμα μοντέλο M έθεσε τον θεμέλιο λίθο για μία νέα κατηγορία. Η BMW M3, πρόγονος της σημερινής 4ης γενιάς του μοντέλου, δημιούργησε αίσθηση, τόσο στο δρόμο, όσο και στην αγωνιστική πίστα. Αυτό είναι το πιο επιτυχημένο μοντέλο touring όλων των εποχών που έχει χρησιμοποιηθεί σε αγώνες, ενώ πολύ σύντομα έγινε και μεγάλη εμπορική επιτυχία. Πουλήθηκαν 17.000 αυτοκίνητα BMW M3 μόνο 1ης γενιάς. Μέχρι σήμερα, το μοντέλο, που αυτή τη στιγμή διατίθεται σαν BMW M3 Coupe, BMW M3 Sedan και BMW M3 Cabrio, συνιστά τη μεγαλύτερη αναλογία των συνολικών πωλήσεων οχημάτων BMW M GmbH.
Τα πρώτα 10 χρόνια, περίπου 35.000 αυτοκίνητα BMW M κυκλοφόρησαν στο δρόμο. Το 1994 επιτεύχθηκαν πενταψήφια νούμερα για πρώτη φορά μέσα σ’ ένα χρόνο. Από τότε, σημειώνονται σταθερά πωλήσεις ρεκόρ, με τις πωλήσεις όλων των μοντέλων BMW M GmbH να συνεχίζουν να αυξάνονται περισσότερο με κάθε νέα γενιά. Οι παγκόσμιες πωλήσεις της νέας BMW M3 μόνο, ξεπέρασαν τις 4.000 τους 4 πρώτους μήνες της χρονιάς, ακόμα και πριν το λανσάρισμα της BMW M3 Cabrio και του νέου κιβωτίου Μ διπλού συμπλέκτη με Drivelogic. Η Αμερική είναι η σημαντικότερη αγορά για αυτοκίνητα BMW M, ενώ στην Ευρωπαϊκή ήπειρο, τα σπορ αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία σε Βρετανία, Γερμανία και Ιταλία.  
Το προϊοντικό χαρτοφυλάκιο της BMW M GmbH αυτή τη στιγμή περιλαμβάνει 9 μοντέλα, όλα φέρουν κινητήρες με ατομικά χαρακτηριστικά, προερχόμενα από τη φιλοσοφία υψηλόστροφων μονάδων. Η BMW Z4 M Roadster και η Z4 M Coupe έχουν έναν straight six με 343 ίππους, η BMW M5 και η M5 Touring και οι M6 Coupe και M6 Cabrio προσφέρονται με τον κινητήρα V10 των 507 ίππων. Και οι δύο μονάδες είναι νικήτριες στην κατηγορία τους στο θεσμό βραβείων «International Engine of the Year Awards», μία διάκριση που ο κινητήρας V8 των 420 ίππων, ο οποίος χρησιμοποιείται στην M3, κατάφερε επίσης να κερδίσει φέτος στην κατηγορία του. 
Σας Προτείνουμε
Αν ενδιαφέρεστε για Opel
Κ. & Γ. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΟΕ

Αυτοκίνητα - Ανταλλακτικά/Αξεσουάρ
Στρατηγού Καλλάρη 59, 104 45 Αθήνα (Κάτω Πατήσια)
Τηλ.: +302108310600, Fax: +302108544224
E-mail: sales@opelms.gr, Website: www.opelms.gr
 
Χρήσιμα