IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
SkodaOctavia 5 Scout 4x4 - Τα κάνει όλα και συμφέρει
Ένα μοντέλο που μπορεί να καλύψει πλήρως τις ανάγκες μιας δραστήριας οικογένειας, τόσο στις συμβατικές συνθήκες της πόλης όσο και στις αυξημένες ανάγκες μιας απόδρασης στην Ελληνική φύση.
Του Δημήτρη Σπυράκη
Ο δρόμος προς το τελικό προορισμό δεν είναι πάντα εύκολος και ασφαλής. Η νέα Skoda Octavia 5 Scout 4x4 είναι σχεδιασμένη για να οδηγεί το πλήρωμά του σε όποιον δρόμο κι αν επιλέξει και είναι ικανό να ξεπερνάει όλα τα εμπόδια και τις δύσκολες διαδρομές. Με απόσταση 18 εκατ. του αμαξώματος της από το έδαφος, η νέα Octavia 5 Scout 4x4 αυξάνει σημαντικά τις εκτός δρόμου δυνατότητές της και εγγυάται την ασφαλή μεταφορά των μέχρι 5 επιβατών της, ακόμα και σε επιφάνειες που παρουσιάζουν μειωμένο συντελεστή πρόσφυσης. Το στιβαρό της αμάξωμα είναι ιδανικό τόσο για σκληρή καθημερινή χρήση όσο και για τις εκδρομές μιας δραστήριας οικογένειας στην πανέμορφη Ελληνική φύση. Με κορυφαίο χώρο αποσκευών στην κατηγορία της, που φτάνει τα 1.620 λίτρα, δύναται να αποτελέσει τον πιο πιστό σύντροφό στις οικογένειες που συνηθίζουν να εξορμούν στην ύπαιθρο.
 
Επεμβάσεις αισθητικής και ουσίας
Το μήκος της νέας Octavia 5 Scout 4x4 είναι 4,581 μ. Ο δυναμικός της σχεδιασμός συμπληρώνεται από τα (αποκλειστικά για την έκδοση σχεδιασμένα) πλαστικά προστατευτικά στο εμπρός και το πίσω μέρος του αυτοκινήτου, τα μαρσπιέ με το λογότυπο Scout, τα δυναμικά σπόιλερ στον μπροστά και τον πίσω προφυλακτήρα καθώς επίσης και τις 17άρες ζάντες αλουμινίου που είναι σχεδιασμένες αποκλειστικά για την έκδοση Scout. Με τις παραπάνω επεμβάσεις, τόσο για την βελτίωση της αισθητικής του αμαξώματος αλλά και για την ουσία του πράγματος, η νέα Octavia 5 Scout 4x4 ορίζει τον δικό της μοναδικό χαρακτήρα και δεν είναι λίγοι αυτοί που είναι πιστοί σε τέτοιου είδους οχήματα σε ολόκληρη την Ευρώπη, τον τελευταίο καιρό μάλιστα, διαμορφώνεται μία ανάλογη τάση και στη δική μας αγορά.
 
Εσωτερικό στο ίδιο ύφος
Στο εσωτερικό, οδηγός και επιβάτες απολαμβάνουν μοναδική ευρυχωρία, κορυφαία ποιότητα υλικών και υψηλή εργονομία. Τοποθετημένος κάτω από το υποβραχιόνιο του οδηγού, βρίσκεται ένας ξεχωριστός αποθηκευτικός χώρος (Jumbo Box) που μπορεί να λειτουργήσει και ως θάλαμος συντήρησης αναψυκτικών, μιας και διοχετεύεται ψυχρός ή θερμός αέρας από το σύστημα κλιματισμού. Επίσης, στο Jumbo Box υπάρχει μία ειδική υποδοχή για iPod ή MP3 player. Η ταπετσαρία είναι αποκλειστικά σχεδιασμένη για την έκδοση Scout, ενώ ειδική χειρολαβή που είναι τοποθετημένη στο ντουλαπάκι του συνοδηγού, με την ένδειξη Scout, μαζί με επενδύσεις αλουμινίου, συμπληρώνουν τον ξεχωριστό εσωτερικό διάκοσμο.
 
Με ισχυρούς κινητήρες
Η νέα Skoda Octavia 5 Scout 4x4 διατίθεται ήδη στην Ελληνική αγορά και προσφέρεται με 2 ισχυρούς κινητήρες. Ο βενζινοκινητήρας 2.0 FSI με απευθείας ψεκασμό και απόδοση 150 ίππων στις 6.000 σ.α.λ. διαθέτει μία σημαντική ροπή 200 Nm στις 3.500 σ.α.λ. και υπόσχεται ικανοποιητικές επιδόσεις, με βάση τον χαρακτήρα του μοντέλου, που είναι τα 202 χ.α.ώ. τελικής ταχύτητας και τα 9,7’’ για τα 0-100 χ.α.ώ. Με τον κινητήρα αυτό η μικτή κατανάλωση του μοντέλου είναι κοντά στα 8,4 λ./100 χλμ. Η έκδοση αυτή τιμάται 28.490 ευρώ (βασική τιμή). Με τον πετρελαιοκινητήρα 2.0 TDI τεχνολογίας PD (Pumpe Düse) κάτω από το καπό, η ισχύς τελειώνει στους 140 ίππους, που εμφανίζονται στις 4.000 σ.α.λ. Το «καλό χαρτί» του κινητήρα αυτού είναι η ροπή των 320 Nm που είναι διαθέσιμη μεταξύ 1.750 και 2.500 σ.α.λ. Παρά το γεγονός ότι αυτή η έκδοση δεν είναι η ισχυρότερη σε ίππους, είναι όμως η πιο δυνατή, όπως αποδεικνύουν τα 208 χ.α.ώ. τελικής ταχύτητας και τα 9,7’’ για τα 0-100 χ.α.ώ. Όπως όλοι οι κινητήρες πετρελαίου, έτσι κι αυτός, έχει πλεονέκτημα στην κατανάλωση, με μόνο 6 λ./100 χλμ. σε μικτό κύκλο. Και οι δύο κινητήρες συνδυάζονται με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων. Η έκδοση 2.0 TDI ξεκινάει από τα 30.990 ευρώ, δυστυχώς όμως, τα πλεονεκτήματά της εξανεμίζονται από την ανεξήγητη Ελληνική Νομοθεσία που διέπει την κυκλοφορία νέων επιβατικών ΙΧ οχημάτων με πετρελαιοκίνηση.
 
Στο δρόμο
Χάρη στα αποθέματα ισχύος και ροπής, αλλά και στον πολιτισμένο χαρακτήρα του, θα κινηθείς αρκετά γρήγορα και άνετα σε συμβατική διαδρομή (άσφαλτος). Τα χιλιόμετρα θα «καταναλωθούν» γρήγορα, άνετα και απροβλημάτιστα, μέχρι τη στιγμή που θα πατήσεις στο χώμα. Εκεί η απόλαυση της οδήγησης μεγιστοποιείται από τις μεγάλες δυνατότητες της 4κίνησης, την προσαρμοσμένη σ’ αυτό το ύφος ανάρτηση και το τιμόνι που διαβάζει σωστά το δρόμο, ακόμη κι αυτόν που εσύ «χαράζεις». Καθώς τα ελαστικά αρέσκονται περισσότερο στο «καθαρό» οδόστρωμα, δεν πρέπει να παρασύρεσαι σε υψηλούς ρυθμούς εκτός δρόμου, άλλωστε δεν είναι αυτό το ζητούμενο εδώ. Χωρίς αμφιβολία, πρόκειται για άλλη μία ενδιαφέρουσα πρόταση από την διαρκώς αναπτυσσόμενη Skoda, μ’ ένα μοντέλο που είναι ικανό για όλα, χωρίς να σε αναγκάζει να ξεφεύγεις από τον «οικογενειακό προϋπολογισμό». 
Σας Προτείνουμε
Αν ενδιαφέρεστε για Smart
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΞΟΥΡΙΣΤΟΣ

Εισαγωγή & Εμπορία Μεταχειρισμένων Ανταλλακτικών & Αξεσουάρ
Λιοσίων 194 & Μωραϊτίνη, 104 45 Κάτω Πατήσια (Αθήνα)
Τηλ.: +302108542663, Fax: +302114110346
E-mail: kostas_ax@windowslive.com,
Website: www.smartaxouristos.com, www.axouristos.car.gr
Ακολουθήστε μας στο Ubiz. Κατεβάστε δωρεάν την εφαρμογή.
 
Χρήσιμα