IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Nissan Pulsar: Η μεγάλη επιστροφή
Χρησιμοποιώντας την ίδια σχεδιαστική προσέγγιση αλλά και την πρωτότυπη σκέψη, όπως έκανε στα Qashqai, X-Trail και Note, η Nissan επεκτείνει τη γκάμα μοντέλων της, με ένα νέο οικογενειακό hatchback, που ακούει στο όνομα Pulsar.
Επιμέλεια: Δημήτρης Σπυράκης
Η Nissan, πιστή στις αρχές της για καινοτομία και τεχνολογία, έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην αγορά των οικογενειακών αυτοκίνητων τα τελευταία 7 χρόνια. Συνδυάζοντας τολμηρή σχεδίαση, τεχνολογικές καινοτομίες και χώρο υπέρ του δέοντος στο εσωτερικό, το νέο Pulsar φέρνει μια νέα διάσταση στην κατηγορία C, προσφέροντας την γνωστή ποιότητα Nissan, σε ένα κομψό πακέτο. Με τον ερχομό του Pulsar, η Nissan φιλοδοξεί να προσφέρει ένα αυτοκίνητο με έξυπνο σχεδιασμό και πολλές τεχνολογικές καινοτομίες, σε ένα ευρύτερο αγοραστικό κοινό.
 
Κομψή, σπορ εμφάνιση
Υιοθετώντας το ίδιο σχεδιαστικό DNA με τα Qashqai και X-Trail, το Pulsar συνδυάζει τις έντονες γραμμές με προσοχή στη λεπτομέρεια, αποτελώντας ένα κομψό, με σπορ εμφάνιση hatchback. Ακολουθώντας το ίδιο σχεδιαστικό μοτίβο με τα crossover της μάρκας, το Pulsar χαρακτηρίζεται από τους μεγάλους τροχούς, την κωνικού τύπου μεσαία γραμμή και το ρέον προφίλ. Η απόλυτη, premium προσέγγιση συνεχίζεται και στο εσωτερικό του Pulsar, όπου η υψηλή ποιότητα των υλικών, o σαφής προσανατολισμός στο σχεδιασμό, αλλά και ο υψηλός εξοπλισμός του, το κατατάσσουν σε επίπεδα πολύ υψηλότερα από την κατηγορία του.
 
Θέτοντας νέα πρότυπα στο χώρο της καμπίνας
Χάρη στο μακρύτερο μεταξόνιο στην κατηγορία του (2,70 μέτρα) και την έξυπνη διάταξη, το Pulsar προσφέρει σημαντικά περισσότερο χώρο στα πόδια των πίσω επιβατών και στο ύψος των ώμων, σε σχέση με τα μοντέλα του ανταγωνισμού. Στην πραγματικότητα, με 692 χλστ. ωφέλιμο χώρο για τα γόνατα των πίσω επιβατών, το Pulsar είναι πιο ευρύχωρο και από αρκετά μοντέλα της κατηγορίας D. Παρ’ όλα αυτά, το Pulsar διατηρεί ένα μικρό αποτύπωμα (με μήκος 4,385 μέτρα), γεγονός που το καθιστά εύκολο στο παρκάρισμα σε στενό αστικό περιβάλλον.
 
Προηγμένες τεχνολογίες
Το νέο Pulsar είναι εξοπλισμένο με μια σειρά από προσβάσιμες και χρήσιμες τεχνολογίες, που σχεδιάστηκαν για να αισθάνεται ο οδηγός το αίσθημα της εμπιστοσύνης και της άνεσης που αυτό αποπνέει. Η φήμη που ακολουθεί τη Nissan ως προς την εισαγωγή νέων τεχνολογιών, πρωτοποριακών για την κατηγορία του κάθε μοντέλου της, έχει εδώ ενισχυθεί με μια ευρεία γκάμα χαρακτηριστικών, που συνήθως συναντώνται σε premium ή πολυτελή μοντέλα. Το γνώριμο, πλέον, προηγμένο σύστημα ασφαλείας Safety Shield της Nissan, που αποτελείται από μια παλέτα συστημάτων και τεχνολογιών που συνδυάζονται ώστε να προσφέρουν ένα πλήρες και  ολοκληρωμένο «δίχτυ ασφαλείας» για τον οδηγό και τους επιβάτες, δεν θα μπορούσε φυσικά να λείπει από τον σχεδιασμό του Pulsar.
 
Οι παραπάνω προηγμένες αλλά και πολύ χρήσιμες τεχνολογίες, εντασσόμενες στο νέο Pulsar, υποστηρίζουν με τον καλύτερο τρόπο το έργο του οδηγού, για να βιώσει στο έπακρο τη δυναμική του αυτοκινήτου, με αίσθημα απόλυτης εμπιστοσύνης. Μεταξύ των συστημάτων που προσφέρονται στο νέο Pulsar, είναι το σύστημα πέδησης έκτακτης ανάγκης (Forward Emergency Braking), σύστημα ανίχνευσης κινούμενων εμποδίων (Moving Object Detection), προειδοποίηση απότομης αλλαγής λωρίδας κυκλοφορίας (Lane Departure Warning) και προειδοποίηση τυφλού σημείου (Blind Spot Warning).
 
Επιπλέον, το Pulsar διαθέτει το 2ης γενιάς σύστημα Nissan Connect, συνοδευόμενο από μια σειρά καινοτόμων χαρακτηριστικών, όπως πλήρη συνδεσιμότητα με smartphones, το Google Send- to-Car, αλλά και πρόσβαση σε μια μεγάλη ποικιλία από χρήσιμες και ενημερωτικές εφαρμογές. Μια ακόμη προηγμένη τεχνολογία που έχει ενσωματωθεί στο σχεδιασμό του νέου Pulsar, είναι οι προβολείς LED. Έχοντας ήδη υιοθετηθεί στο νέο Qashqai, τα διακριτικά LED εμπρός φώτα του Pulsar παράγουν ένα ευκρινές λευκό φως, ενώ έχουν και το πρόσθετο πλεονέκτημα της κατανάλωσης κατά 50% λιγότερης ενέργειας, σε σχέση με τους συμβατικούς λαμπτήρες.
 
Αποτελεσματικά και ισχυρά μηχανικά σύνολα
Το νέο Pulsar κινείται από 2 κινητήρες turbo που συνδυάζουν στο βέλτιστο βαθμό την απόδοση και την οικονομία. Συγκεκριμένα, ο 1.2 λίτρων DIG-T κινητήρας βενζίνης, αποδίδει την πολύ καλή -για το μέγεθός του- ισχύ των 115 ίππων, ενώ ο κινητήρας πετρελαίου των 1,5 λίτρων dCi παράγει 110 ίππους και 260 Nm ροπής. Συνεχίζοντας την πετυχημένη φιλοσοφία του downsizing της Nissan, οι κινητήρες του νέου Pulsar είναι αφενός υψηλής απόδοσης, αφετέρου διακρίνονται για τις χαμηλές εκπομπές CO2 που βρίσκονται κάτω από 95 γραμμ./χλμ. Το Pulsar θα προσφέρεται επίσης και σε εκδόσεις, με το  προηγμένο XTRONIC αυτόματο κιβώτιο της Nissan, το οποίο συνδυάζει το τερπνό μετά του ωφελίμου, δηλαδή εξαιρετικά ομαλή κύλιση με ήπια οδήγηση, αλλά και άμεση απόδοση κατά τη διάρκεια οδήγησης με υψηλές επιταχύνσεις.
 
Στις υπηρεσίας της μάρκας
Με την απουσία της από την μικρομεσαία κατηγορία από την εποχή των Almera (2 γενιές, 1995-2006) και Tiida (μία γενιά 2004-2012), η εταιρία άφησε ένα κενό ανάμεσα στα μικρά και μεγάλα μοντέλα της, το οποίο έρχεται τώρα να καλύψει το νέο Pulsar. Η εταιρία εξόπλισε το νέο της μικρομεσαίο με καινοτομίες και τεχνολογία που θα το κάνουν να τοποθετηθεί ψηλά ανάμεσα στον ομολογουμένως σκληρό ανταγωνισμό, με την ελπίδα να βάλει κι αυτό τον δικό του λίθο στην προσπάθεια ανάκαμψης της Nissan και κατ’ επέκταση της στρατηγικής συμμαχίας Renault-Nissan Alliance, που θέλει να πετύχει ο διευθύνων σύμβουλός της, κ. Carlos Ghosn.
 
(Το θέμα αυτό αναρτήθηκε την 20/05/2014, 08:06 μμ.)


Nissan Pulsar GTI-R
Nissan Pulsar GTI-R

 
Σας Προτείνουμε
Αν ενδιαφέρεστε για Volkswagen
ΔΕΛΤΑ ΚΑΡ ΑΕ

Έκθεση - Συνεργείο - Φανοποιείο/Βαφείο - Ανταλλακτικά/Αξεσουάρ
Ν.Ε.Ο. Πατρών-Αθηνών 47, 264 42 Πάτρα
Τηλ.: +302610420373, Fax: +302610423772
Έκθεση - Συνεργείο - Ανταλλακτικά/Αξεσουάρ
3ο χλμ. Ε.Ο. Πύργου-Πατρών, 271 00 Πύργος
Τηλ.: +302621034863, Fax: +302621032272
E-mail: vw@deltacar.gr, Website: www.deltacar.gr

 

 
Χρήσιμα