IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Διακρίσεις του Opel Adam R2 στα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ράλι


Το Opel Adam R2 φαίνεται πως τα πηγαίνει καλά στα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ράλι μέσα στο 2014, αφότου έλαβε έγκριση τύπου για συμμετοχή σε αγώνες από τη διεθνή ομοσπονδία μηχανοκίνητου αθλητισμού (FIA). Το Adam R2 των 190 ίππων απαριθμεί ήδη 12 νίκες κατηγορίας από 15 εκκινήσεις σε γύρους εθνικών πρωταθλημάτων σε Γερμανία, Ισπανία, Γαλλία και Αυστρία. Στην Ισπανία, ο Esteban Vallin με συνοδηγό τον Borja Odriozola ηγούνται της κατηγορίας R2 με Adam R2, συμμετοχή του Ισπανού εισαγωγέα Opel, ενώ οι Yoann Bonato και Thierry Michaud με ένα αυτοκίνητο της Opel Motorsport Team France βρίσκονται επίσης στην κορυφή της κατάταξης στη Γαλλία.
 
Μετά από μία άκυρη εκκίνηση στον πρώτο τους αγώνα, οι Daniel Wollinger και Bernhard Holzer ξαναβρήκαν το ρυθμό τους στο Αυστριακό πρωτάθλημα ράλι, διεκδικώντας 2 νίκες κατηγορίας στους 2 τελευταίους γύρους. Το Adam R2 της Γερμανικής ομάδας ιδιωτικής συμμετοχής Audex Motorsport από το Extertal και με οδηγό τον Ολλανδό Timo van der Marelhas, πέτυχε επίσης μία νίκη κατηγορίας στον πρώτο του αγώνα στην Ολλανδία. Το δίδυμο από τη Γερμανία και το Λουξεμβούργο, Julius Tannert και Jennifer Thielen, από τις κορυφαίες ομάδες του φετινού ADAC Opel Rallye Cup, τερμάτισε στη 2η θέση στο ράλι Λουξεμβούργου σ’ ένα πολύ ανταγωνιστικό περιβάλλον, με 19 οχήματα R2.
 
Οι οδηγοί της ADAC Opel Rallye Junior Team έχουν ακόμα περισσότερους λόγους για να είναι χαρούμενοι. Οι Marijan Griebel - Alexander Rath και Fabian Kreim - Josefine C. Beinke έχουν κατακτήσει καθαρές νίκες σε κάθε γύρο της Division 5 μέχρι σήμερα, αστοχώντας μόνο μία φορά να πάρουν διπλή νίκη. Αυτοί οι νεαροί εργοστασιακοί οδηγοί της Opel κατάφεραν να φτάσουν στο 2ο σκαλί της πυραμίδας ανάδειξης ταλέντων των Opel και ADAC, έχοντας αναδειχτεί οι καλύτεροι νεαροί οδηγοί στο 2013 ADAC Opel Rallye Cup. Η επιλογή τους βασίστηκε στα κριτήρια ενός προγράμματος αξιολόγησης οδηγών. Στόχος του προγράμματος της Opel/ADAC είναι να φέρει μελλοντικά ένα νεαρό Γερμανό οδηγό στην κορυφή των Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.
 
Η ανταγωνιστικότητα του Opel Adam R2 φάνηκε και στο GEKP Ypres Rallye στο Βέλγιο, που έγινε 20-21 Ιουνίου (2014) με τη συμμετοχή 44 οχημάτων R2 απ’ όλες τις μάρκες που έχουν ένα τέτοιο γρήγορο μοντέλο στη γκάμα τους, συμπεριλαμβανομένων και των 15 ομάδων του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Junior της FIA. Οι Marijan Griebel και Alexander Rathwere, δίνοντας μάχη για μία θέση στο βάθρο σ’ ένα από τα πιο απαιτητικά ασφάλτινα ράλι στην Ευρώπη, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν λόγω προβλήματος στο σύστημα μετάδοσης στην αρχή της 20ής και τελευταίας ειδικής διαδρομής, ενώ βρίσκονταν στην 3η θέση. Ο πρώην Ευρωπαίος πρωταθλητής Bruno Thiry, είχε επίσης έναν εξαιρετικό αγώνα ράλι στο ντεμπούτο του με ένα Adam R2, μέχρι που χτύπησε σε βράχο και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει. Οι Fabian Kreim - Josefine C. Beinke αντιμετώπισαν παρόμοια ατυχία στην τελευταία ειδική, αλλά παρόλα αυτά κατάφεραν να τερματίσουν στην 9η θέση στην κατηγορία R2, μετά από στάση για αλλαγή τροχού.

«Το Adam R2 έχει ικανοποιήσει πλήρως τις υψηλές προσδοκίες μας μέχρι τώρα», δήλωσε ο αγωνιστικός διευθυντής της Opel, κ. Jörg Schrott. «Το αυτοκίνητο είναι γρήγορο και αξιόπιστο. Και οι ομάδες, μας εκθειάζουν τα οδηγικά χαρακτηριστικά του και το πώς ανταποκρίνεται στις αλλαγές σεταρίσματος. Οι υψηλές επιδόσεις του Adam R2 ήδη έχουν εξάψει το ενδιαφέρον πολλών ομάδων πελατών απ’ όλη την Ευρώπη και όπως είναι φυσικό το γεγονός μας χαροποιεί ιδιαίτερα», συμπλήρωσε ο κ. Schrott.
 
(Το θέμα αυτό αναρτήθηκε την 27/07/2014, 03:54 μμ.) 
Σας Προτείνουμε
Αν ενδιαφέρεστε για Lada
ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΡΗΣΤΑΚΙΔΗΣ

Συνεργείο - Ανταλλακτικά/Αξεσουάρ
Λάμπρου Κατσώνη 279, 135 62 Αγ. Ανάργυροι
Τηλ.: +302102387800, Τηλ. & Fax: +302102387319, E-mail: vfts@otenet.gr
 
Χρήσιμα