IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 6ο Olympic Classic Tour Rally


Το 3ήμερο 10-12 Οκτωβρίου (2014) έγινε το 6ο Olympic Classic Tour Rally-Marathon Cup, ο διεθνής αγώνας Regularity με αφετηρία τον κλασσικό Μαραθώνιο δρόμο και τερματισμό στο γραφικό λιμάνι της Νέας Μάκρης. Πλήθος κόσμου, φίλοι των ιστορικών αυτοκινήτων, χειροκρότησαν όλα τα πληρώματα που συμμετείχαν στον αγώνα, ενώ ο Δήμαρχος Μαραθώνα κ. Ηλίας Ψινάκης, έδωσε τη δική του ξεχωριστή πινελιά σε μια διοργάνωση που δεν αποτελεί μια απλή αγωνιστική εκδήλωση, αλλά ένα διεθνές πολιτιστικό γεγονός, που τιμά και διαφημίζει τη χώρα μας σε όλη την Ευρώπη.
 
«Θα το ξανακάνουμε, και μάλιστα ακόμη καλύτερο», υποσχέθηκε ο κ. Ψινάκης, ευχαριστώντας όλα τα στελέχη της διοργάνωσης, τους συμμετέχοντες και τον πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής κ. Χρήστο Αποστολίδη, που όχι μόνο σχεδίασε για πολλοστή φορά έναν άψογο αγώνα, αλλά είχε την ιδέα να τον συνδέσει με τον Μαραθώνα, μια από τις πλέον διάσημες περιοχές της Ελλάδας. Όλες τις εκδηλώσεις του αγώνα (εκκίνηση, τερματισμό, απονομή), τίμησαν με την παρουσία τους και όλα τα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης (ο πρόεδρος του Δ.Σ. Μαραθώνα κ. Σπύρος Λιβαθινός, ο πρόεδρος της Δ.Κ. Μαραθώνα κ. Άγγελος Λένας, ο πρόεδρος της κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου Μαραθώνα κ. Αλέξανδρος Σόμογλου, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, τοπικοί σύμβουλοι, κ.ά.), εκπρόσωποι των χορηγών, οι Εθελοντές της ΕΜΑΡ του Μαραθώνα, καθώς και εκατοντάδες θεατές.
 
Στο αγωνιστικό κομμάτι, η νύχτα της Παρασκευής περιελάμβανε μία Ειδική Διαδρομή με 3 χρονομετρήσεις. Το Σάββατο και την Κυριακή τα πληρώματα διαγωνίστηκαν σε μια δύσκολη και επίπονη διαδρομή συνολικού μήκους 500 χλμ. που περιελάμβανε 33 χρονομετρήσεις, σε όλο σχεδόν το επαρχιακό οδικό δίκτυο της Βορειοανατολικής Αττικής, καθώς και κάποια τμήματα της Βοιωτίας και της Εύβοιας. Σχεδόν από το πρωί του 2ου σκέλους του αγώνα, οι πολύπειροι Γιάννης Κατσαούνης-Μαθιός Μανσόλας (Porsche 911 του 1965) κατάφεραν να αναρριχηθούν στην 1η θέση της κατάταξης. Οδηγώντας με τη γνωστή τους σταθερότητα και με ελάχιστα λάθη, κέρδισαν τον αγώνα με σημαντική διαφορά από τους αντιπάλους τους, συνεχίζοντας τις επιτυχίες τους, καθώς πριν λίγους μήνες κέρδισαν και το ιστορικό ράλι Ακρόπολις.

Στη 2η θέση τερμάτισαν οι Ιταλοί Paolo Marcattilj-Francesco Giammarino (VW Beetle Cabrio του 1970), δεδηλωμένοι πλέον φιλέλληνες, οι οποίοι βρίσκονται μια ανάσα από τον Ευρωπαϊκό τίτλο της FIA, Trophy for Historic Regularity Rallies, θεσμό στον οποίο συμπεριλαμβάνεται και το Olympic Classic Tour Rally. Οι Γιώργος Δελαπόρτας-Δημοσθένης Παπαγιαννόπουλος (Alfa Romeo GTV 2000 του 1973), που μαζί με τους Marcattilj-Giammarino και Κατσαούνη-Μανσόλα, πρωταγωνιστούν στο Ευρωπαϊκό έπαθλο, ολοκλήρωσαν τις θέσεις τους βάθρου. Με ελάχιστες διαφορές, την 6άδα συμπλήρωσαν οι Δημήτρης & Άγγελος Κουνέλης (BLMC Mini του 1978), Θόδωρος Χαδιώς-Γιώργος Κίκιζας (Porsche 911 Carrera RS του 1972) και Γιώργος Ντανάκας-Δημήτρης Καραδήμας (Porsche 911 E Targa του 1973). Τέλος, μελετάται σοβαρά το ενδεχόμενο, το Olympic Classic Tour Rally για το 2015, να μην είναι μόνο αγώνας ακριβείας, αλλά και ταχύτητας.
 
(Το θέμα αυτό αναρτήθηκε την 13/10/2014, 01:58 μμ.) 
Σας Προτείνουμε
Αν ενδιαφέρεστε για Mazda
(MIATA) Μ. ΝΟΜΙΚΟΣ - Γ. ΚΟΥΡΗΣ ΟΕ

Συνεργείο - Φανοποιείο/Βαφείο - Ανταλλακτικά/Αξεσουάρ
Γ. Παπανδρέου 106, 144 52 Μεταμόρφωση Αττικής
Τηλ.: +302102832915, +302102845726, Fax: +302102841073
E-mail: miata@ath.forthnet.gr, Website: www.miataservice.gr
 
Χρήσιμα