IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Το νέο Opel Insignia «προσγειώθηκε» στο Λονδίνο
 
 
Καθώς οι εργάτες μετέφεραν μία σφαίρα διαμέτρου 4,7 μέτρων από το Potters Fields Park, ένα τεράστιο αντικείμενο έπεσε από ύψος 45 μέτρων σε 6’’ και συγκρατήθηκε την τελευταία στιγμή, αποκαλύπτοντας ένα άθικτο αυτοκίνητο, που το κοινό έβλεπε για πρώτη φορά. Το νέο Opel Insignia. Πάνω από 300 προσκεκλημένοι βρέθηκαν εκεί για να παρακολουθήσουν τη «βουτιά» του νέου αυτοκινήτου από τη σφαίρα, όπως κρεμόταν στον αέρα. «Είμαστε πολύ περήφανοι για το Insignia και αποφασίσαμε ότι αυτό το εξαιρετικό αυτοκίνητο χρειαζόταν μία θεαματική είσοδο. Γι’ αυτό αποφασίσαμε να το προσγειώσουμε σε μία από τις πιο πολυσύχναστες και διάσημες τοποθεσίες του Λονδίνου, στο Tower Bridge δίπλα στο London Assembly» λέει ο Alain Visser, Chief Marketing Officer της GM Europe, ο οποίος οδήγησε το Insignia στη σκηνή.
 
 
Το Insignia κάνει το ντεμπούτο του στις 22 Ιουλίου 2008, στο Βρετανικό διεθνές σαλόνι αυτοκινήτου, όπου η Opel θα ανακοινώσει τα τεχνικά χαρακτηριστικά καθώς και την τιμή του μοντέλου στη Γερμανία. Οι πωλήσεις ξεκινούν άμεσα στη Γερμανία για τις εκδόσεις hatchback και notchback με μία γκάμα 7 κινητήρων. Όλοι πληρούν τις προδιαγραφές εκπομπών ρύπων Euro5 και συνδυάζονται με 6τάχυτα κιβώτια, μηχανικά ή αυτόματα. Το νέο Insignia αποτελεί επίσης την πλατφόρμα, πάνω στην οποία η Opel παρουσιάζει πολλές κορυφαίες, τεχνολογικές καινοτομίες. Αυτός είναι ένας ακόμα λόγος για την εντυπωσιακή είσοδο του αυτοκινήτου. Να προβάλλει την αφοσίωση της εταιρίας στην έννοια της ακρίβειας.
 
 
Το Σάββατο 19 Ιουλίου 2008, η σφαίρα 3,2 τόνων «προσέκρουσε» στη γη. Ένας γερανός 62 μέτρων σήκωσε την Κυριακή 20 Ιουλίου τη σφαίρα πάνω από τον τεράστιο κρατήρα στο Potters Fields, θέλοντας να εξάψει την περιέργεια του κοινού. Τη Δευτέρα 21 Ιουλίου, το αυτοκίνητο έπεσε με δραματικό τρόπο από τα 45 μέτρα πάνω στη γη. Η δυσκολία για τους οργανωτές ήταν να διασφαλίσουν μία ασφαλή προσγείωση. «Θέλαμε να υπογραμμίσουμε την προσοχή στη λεπτομέρεια και την έμφαση στην ακρίβεια, που εφαρμόστηκε στη δημιουργία του νέου Opel Insignia. Όπως και το Insignia, η εκδήλωση αυτή έπρεπε να συντονιστεί διεξοδικά μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια» προσθέτει ο Visser.
 
 
Χρησιμοποιώντας την πιο σύγχρονη διαθέσιμη τεχνολογία, 60 άτομα εργάστηκαν πάνω από 7.200 ώρες συνολικά προκειμένου να σχεδιάσουν, να στήσουν, να προβάρουν και να εκτελέσουν αυτό το εγχείρημα. Εργάστηκαν επί 96 συνεχείς ώρες στο Potters Fields για να διασφαλίσουν την επιτυχία της πτώσης του αυτοκινήτου με υψηλή ταχύτητα, που θα έφτανε τα 7,6 μέτρα / δευτερόλεπτο. Το μηχάνημα που χρησιμοποιήθηκε γι’ αυτό τον άθλο χρειάστηκε σχεδόν 3 χλμ. καλώδια ελέγχου και ισχύος, περιείχε 152 μέτρα σωληνώσεων αέρα και πάνω από 120 αεροσυνδέσμους. Επίσης, 13 αερόφρενα είχαν αναλάβει να φρενάρουν τους 2,7 και πλέον τόνους που έπεφταν με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Παρουσιάστρια της εκδήλωσης ήταν η Kate Thornton, Βρετανίδα δημοσιογράφος και τηλεπαρουσιάστρια πολύ γνωστή στη Βρετανία, ως η πρώτη παρουσιάστρια του X Factor και γνωστή διεθνώς από την κάλυψη της συναυλίας για τη Νταϊάνα, στο κανάλι VH1. Η μέρα ολοκληρώθηκε με μία παράσταση από το γυναικείο Βρετανικό μουσικό συγκρότημα Bond, του οποίου το πρόσφατο άλμπουμ Classified έχει πουλήσει πάνω από 3.000.000 αντίτυπα.
  
Σας Προτείνουμε
Στον Νομό ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗΣ

Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων, Λιπαντικά, Μπαταρίες (Χονδρική Πώληση)
Ασπρόχωμα Καλαμάτας (έναντι ΟΑΕΔ), 241 00 Καλαμάτα
Τηλ.: +302721069313, E-mail: giakoumakis190@gmail.com
Βρείτε μας κι ακολουθήστε μας στους Χάρτες Google.

 

 
Χρήσιμα