IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Φήμες θέλουν τον Fernando Alonso να υπογράφει στην McLaren F1


Έντονη φημολογία επικρατεί γύρω από το όνομα του Ισπανού Fernando Alonso, πιλότου της Ferrari, όσον αφορά την μεταγραφή του σε άλλη ομάδα για το 2015 και ο ίδιος αναμένεται να αποφασίσει για το μέλλον του μετά τον τελικό αγώνα του 2014 στο Abu Dhabi. Ο Alonso θα αφήσει την Ferrari στο τέλος του 2014, και με λίγες επιλογές να έχουν απομείνει για το 2015, αναμένεται να υπογράψει στην McLaren. Οι φήμες επιμένουν ότι μια συμφωνία είναι κοντά, αλλά ο Alonso αρνείται να το επιβεβαιώσει, παρά τα λεγόμενα του Eric Boullier, αγωνιστικού διευθυντή της McLaren, ότι ο Alonso πρέπει να αποφασίσει πριν από το Abu Dhabi.
 
«Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποια προθεσμία για να κάνω κάτι», είπε ο Alonso. «Την μία εβδομάδα είναι η McLaren που λέει κάτι, την περασμένη εβδομάδα ήταν η Lotus και ο [Gerard] Lopez που έλεγε ότι ήταν σε συνομιλίες για μένα και το μέλλον μου. Είναι αλήθεια, αλλά δεν είναι για την Formula 1, πρόκειται για ένα άλλο έργο που μπορεί να έχουμε μαζί, αλλά είναι επιχειρηματικό θέμα κι όχι της F1 [ο Alonso επιβεβαίωσε αργότερα ότι ήταν ένα project ποδηλάτου!]. «Κάθε μέρα [ακούγεται] και μια φήμη, ακόμη και σήμερα [Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014] διάβασα ότι είχα αγοράσει την Marussia για 1 δολάριο. Δεν είναι αλήθεια! Το ίδιο πράγμα πάντα, αλλά το πιο σημαντικό, όπως είπα και στην Ιαπωνία, είναι ότι 2-3 μήνες πριν πήρα μια απόφαση και την ακολούθησα προς μία κατεύθυνση κι ελπίζω ότι θα μάθετε σύντομα», είπε.
 
Ο Alonso έχει τονίσει επανειλημμένα ότι ο ίδιος θα κάνει την καλύτερη απόφαση για τη Ferrari, καθώς και για τον εαυτό του. Ερωτηθείς για το πώς, αφήνοντας την ομάδα, μπορεί να είναι το καλύτερο γι’ αυτήν, εκείνος απάντησε: «Αν έχω την αίσθηση ότι χρειάζονται νέα κίνητρα και να εργαστούν στο μέλλον με λιγότερη πίεση, θα το καταλάβω». Παρά το γεγονός ότι η Mercedes έχει κυριαρχήσει στη σεζόν του 2014, ο Alonso πιστεύει ότι δεν υπάρχουν εγγυήσεις για το ποια θα είναι η ομάδα που να κερδίσει το 2015. «Απ’ έξω, είναι αλήθεια, ότι η κατάσταση δεν είναι τόσο σαφής και ίσως η Mercedes είναι η ομάδα που κυριαρχεί σήμερα και ο καθένας να νομίζει ότι θα κυριαρχήσει το επόμενο έτος [2015]. Πιθανόν να σκεφτήκαμε έτσι, επίσης, και με την Red Bull πέρυσι [2013], όταν κέρδισε το πρωτάθλημα και τους τελευταίους 9 αγώνες και φέτος [2014] έκανε 5 γύρους στις δοκιμές του χειμώνα», είπε.
 
«Ποτέ δεν ξέρεις από έτος σε έτος το πώς αλλάζουν τα πράγματα και θα πρέπει να μελετήσεις τα έργα, πρέπει να δεις ποιες είναι οι προοπτικές και θα πρέπει να ακολουθήσεις μία κατεύθυνση. Δεν είναι προτεραιότητα αυτή τη στιγμή, γιατί αγωνιζόμαστε εδώ, σε ένα Σαββατοκύριακο με 75 ανθρώπους που εργάζονται σε 2 αυτοκίνητα, για να παραδώσουν ένα καλό αποτέλεσμα την Κυριακή κι αυτό είναι όλο. Αυτή τη στιγμή η προτεραιότητά μου στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον, είναι η Ferrari, καθώς δεν είναι η στιγμή να μιλήσουμε», είπε χαρακτηριστικά.

«Η Formula 1 είναι ένα σύνθετο άθλημα και ποτέ δεν ξέρεις πώς οι ομάδες θα αποδώσουν έναν χρόνο μετά. Νομίζω ότι θα πρέπει να δούμε ποιες είναι οι καλύτερες δυνατότητες εκεί έξω και είμαι πολύ τυχερός και προνομιούχος να επιλέξω περισσότερο ή λιγότερο, πού θέλω να πάω. Έχω ανοιχτές πόρτες σε πολλά σημεία κι έχουμε δει τη δυσκολία κάποιων μικρών ομάδων, όπου ορισμένοι οδηγοί αγωνίζονται για την θέση, ακόμη και σ’ αυτή την ημέρα», λέει ο Alonso και συμπληρώνει: «Νιώθω πολύ τυχερός να μην έχω αυτά τα προβλήματα και να επιλέγω περισσότερο ή λιγότερο για το πού θέλω να πάω. Αν επιλέγω μια κατεύθυνση πριν μερικούς μήνες, είναι γιατί πιστεύω ότι θα είναι καλύτερα, αλλά δεν θα είναι ποτέ το 100%», δήλωσε ο Ισπανός πιλότος της F1.
 
(Το θέμα αυτό αναρτήθηκε την 09/11/2014, 02:29 πμ.) 
Σας Προτείνουμε
Αν ενδιαφέρεστε για Honda
ΑΦΟΙ ΛΕΛΕΚΑΚΗ ΟΕ

Έκθεση - Συνεργείο - Φανοποιείο/Βαφείο - Ανταλλακτικά/Αξεσουάρ
2ο χλμ. Ιεράπετρας-Γρα Λυγιάς, 722 00 Ιεράπετρα Κρήτης
Τηλ.: +302842024190, +302842080245, +302842089173, Fax: +302842026424
E-mail: glelekak@otenet.gr, Website: http://lelekakis.car.gr
Ακολουθήστε μας στο Ubiz. Κατεβάστε δωρεάν την εφαρμογή.
 
Χρήσιμα