IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Υπό συζήτηση η κατάργηση των διπλών βαθμών στην F1 το 2015


Η Φόρμουλα 1 κινείται πιο κοντά στην υπονόμευση του αμφιλεγόμενου κανόνα διπλών πόντων για το 2015, καθώς πολύ έντονα φημολογείται ότι θα μπορούσε να χαλάσει το φινάλε της σεζόν του 2014. Η ρύθμιση, η οποία προκάλεσε τεράστια κατακραυγή από τους οπαδούς, ψηφίστηκε στα τέλη του 2013, σε μια προσπάθεια να κρατήσει «ζεστή» τη μάχη για το παγκόσμιο πρωτάθλημα μέχρι το τέλος. Αλλά το σχέδιο απέτυχε, με τη διαφορά των 17 βαθμών μεταξύ του Hamilton και του Rosberg να σημαίνει ότι η μάχη του πρωταθλήματος θα περάσει στον τελευταίο αγώνα ούτως ή άλλως. Υπάρχουν τώρα φόβοι ότι οι επιπλέον βαθμοί θα μπορούσαν να αποδειχθούν καθοριστικοί στη μάχη του τίτλου ανάμεσα στους οδηγούς της Mercedes, δημιουργώντας την προοπτική ο Hamilton να χάσει το πρωτάθλημα, παρά το γεγονός ότι έχει κερδίσει 10 αγώνες μέχρι στιγμής.
 
Πηγές αναφέρουν ότι εν μέσω ανησυχίας σχετικά με τους κανόνες, το θέμα θα συζητηθεί σε συνεδρίαση της στρατηγικής του ομίλου της F1 κατά τις ημέρες μετά το GP του Abu Dhabi. Αν υπάρξει συμφωνία μεταξύ των ομάδων, τότε μια πρόταση θα μπορούσε να τεθεί στην επιτροπή της F1 να ξεφορτωθεί τον κανόνα για το 2015. Ο «ισχυρός» άνδρας της F1, κ. Bernie Ecclestone, έχει ήδη αφήσει να εννοηθεί ότι ο ίδιος δεν θα είχε αντίρρηση αν οι διπλοί πόντοι καταργηθούν μετά το 2014. Όταν ρωτήθηκε από το Βρετανικό εξειδικευμένο μέσο ενημέρωσης των αγώνων Autosport, αν θα ήθελε να δει τον κανόνα να αλλάζει, το αφεντικό του μηχανοκίνητου αθλητισμού της Mercedes, κ. Toto Wolff, ανταποκρίθηκε θετικά. «Ναι! Κανείς δεν συμπαθεί τους διπλούς πόντους», είπε χαρακτηριστικά. «Θα το συζητήσουμε την επόμενη φορά [που θα συναντηθούμε] και δε νομίζω ότι αρέσει πολύ στον Bernie. Έτσι, είναι μάλλον κάτι που πρέπει να απαλλαγούμε από την επόμενη σεζόν», δήλωσε.
 
 
Ο κανόνας των διπλών πόντων σημαίνει ότι ο Hamilton χρειάζεται τώρα να τερματίσει 2ος για να εγγυηθεί ο ίδιος το πρωτάθλημα. Ο κ. Wolff παραδέχεται ότι χάρη στους διπλούς πόντους, ένα παράξενο γεγονός στον τελικό γύρο θα μπορούσε να επισκιάσει μια εκστρατεία, ότι η ομάδα του έχει κυριαρχήσει. «Θα μπορούσαμε να πούμε ότι οι κανόνες είναι κανόνες και γνωρίζουμε ποιοι είναι οι κανόνες» είπε. «Αν χάσεις επειδή δεν έχεις αρκετούς πόντους, στη συνέχεια σε 1-2 χρόνια θα γραφτεί στα βιβλία της ιστορίας είτε ότι έχασες είτε ότι κέρδισες. Στη συνέχεια όμως, αν φανταστεί κανείς ένα σενάριο ότι το πρωτάθλημα έχει μετατραπεί από μία εγκατάλειψη ή ένα τεχνικό ζήτημα, θα τεθεί προφανώς μια μεγάλη σκιά πάνω από το πρωτάθλημα. Θα ήθελα πάρα πολύ μια άμεση μάχη μεταξύ των δυο τους στον τελευταίο αγώνα και θα τα δώσουν όλα. Ας ελπίσουμε ότι οι διπλοί πόντοι δεν θα κάνουν τη διαφορά», συμπλήρωσε.
 
Τέλος, με τον κανόνα των διπλών βαθμών να πλανάται πάνω από το GP του Abu Dhabi, ας δούμε τα σενάρια τίτλου για τον Nico Rosberg και τον Lewis Hamilton, ξεκινώντας από τον Γερμανό. Αν ο Rosberg τερματίσει 1ος και ο Hamilton δεν τερματίσει 2ος, ο τίτλος πάει στον Γερμανό. Επίσης, αν ο Rosberg τερματίσει 2ος και ο Hamilton είναι εκτός 5άδας. Άλλο σενάριο τίτλου για τον Rosberg είναι να τερματίσει ο Γερμανός 3ος και ο Hamilton να είναι εκτός 6άδας. Ένα 4ο σενάριο είναι να τερματίσει ο Rosberg 4ος και ο Hamilton να είναι εκτός της 8άδας κι ένα 5ο σενάριο τίτλου για τον Rosberg είναι να τερματίσει 5ος και ο Hamilton να μην βρίσκεται στους 9 πρώτους.

Πάμε τώρα στην πλευρά του Hamilton. Ο Βρετανός έχει πολύ περισσότερες επιλογές αποτελεσμάτων για να στεφθεί αυτός πρωταθλητής, εκ των πραγμάτων, λόγω του πλεονεκτήματος των 17 βαθμών έναντι του αντιπάλου του. Τίτλος γι’ αυτόν είναι η νίκη και η 2η θέση. Πρωτάθλημα μπορούν να του δώσουν και οι θέσεις 3η, 4η και 5η, αρκεί να μην κερδίσει ο Rosberg. Και η 6η θέση είναι καλή για τον Βρετανό, αρκεί ο Rosberg να μην ανέβει στο βάθρο, δηλαδή να είναι εκτός τριάδας. Τίτλο του δίνει και η 8η θέση, με την προϋπόθεση ότι ο Rosberg θα είναι κάτω από την 4η θέση. Η χειρότερη κατάταξη για τον Hamilton που θα μπορεί να του δώσει τίτλο, είναι μία 9η θέση ή ακόμη και πιο κάτω, στην περίπτωση που ο Rosberg δεν καταφέρει να μπει στην 5άδα. Οι μέρες πλησιάζουν και τα σενάρια θα λάβουν τέλος με το πέσιμο της καρό σημαίας, με την ελπίδα ότι όλοι θα έχουμε απολαύσει τον αγώνα.
 
(Το θέμα αυτό αναρτήθηκε την 19/11/2014, 02:07 πμ.) 
Σας Προτείνουμε
Αν ενδιαφέρεστε για Fiat
ΑΦΟΙ ΒΥΤΙΝΑΡΟΥ ΟΕ

Συνεργείο - Φανοποιείο/Βαφείο - Ανταλλακτικά/Αξεσουάρ
Βουλιαγμένης 270, 173 43 Αγ. Δημήτριος Αττικής
Τηλ.: +302109751184, +302109707707, Fax: +302109712710
E-mail: butinaros@gmail.com, Website: www.vitinaroscars.gr
 
Χρήσιμα