IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Η Toyota ανακοίνωσε την επιστροφή της στο WRC από το 2017


Η Toyota Motorsport GmbH (TMG) θα επιστρέψει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι της FIA (WRC) το 2017 με ένα αυτοκίνητο που αναπτύχθηκε και κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου στο τεχνικό κέντρο της εταιρίας στην Κολωνία της Γερμανίας. Κατά τη διάρκεια των επόμενων 2 ετών, η TMG θα συνεχίσει το πρόγραμμα δοκιμών της με το αυτοκίνητο Yaris WRC, για να προετοιμαστεί για μια πλήρη επιστροφή στον θεσμό, στον οποίο κέρδισε 4 παγκόσμια πρωταθλήματα οδηγών κι άλλα 3 κατασκευαστών στη δεκαετία του 1990. Η είδηση ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο της Toyota Motor Corporation κ. Akio Toyoda, σε συνέντευξη Τύπου στο Τόκιο την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου (2015), όπου το Yaris WRC έκανε το δημόσιο ντεμπούτο του, πλήρες, με νέα χρώματα εμφάνισης.
 
Το Yaris WRC έχει ήδη ολοκληρώσει ένα προκαταρκτικό πρόγραμμα δοκιμών σε ασφάλτινες και χωμάτινες διαδρομές σε όλη την Ευρώπη, για την δημιουργία μιας πολλά υποσχόμενης βάσης πάνω στην οποία θα μπορεί να στηριχθεί τους επόμενους μήνες. Το αυτοκίνητο διαθέτει έναν turbo κινητήρα άμεσου ψεκασμού 1.6 λίτρων που παράγει πάνω από 300 ίππους, ενώ οι τεχνικές προηγμένης προσομοίωσης, ελέγχου και παραγωγής, έχουν διαμορφώσει το πλαίσιο του Yaris. Με ένα επίσημο πρόγραμμα WRC τώρα επιβεβαιωμένο, η ανάπτυξη θα επεκταθεί, ενώ η αφοσιωμένη ομάδα ειδικών για να κατασκευάσει και να λειτουργήσει το αυτοκίνητο, θα πρέπει να αυξηθεί. Αρκετές νέοι οδηγοί έχουν ήδη δοκιμάσει το αυτοκίνητο και ο 27χρονος Γάλλος Eric Camilli έχει επιλεγεί ως το πρώτο μέλος ενός νεώτερου συστήματος ανάπτυξης οδηγών που έχει σχεδιαστεί με στόχο την ανάπτυξη των αστέρων ράλι της Toyota για το μέλλον.
 
Ο Camilli θα υλοποιήσει το πρόγραμμα ανάπτυξης παράλληλα με τον περσινό νικητή του Γύρου της Κορσικής, Stéphane Sarrazin, οδηγός στην ομάδα της Toyota στο παγκόσμιο πρωτάθλημα αντοχής της FIA, και τον Sebastian Lindholm. Το εν λόγω πρόγραμμα δοκιμών θα περιλαμβάνει αρκετούς χώρους WRC σε όλη την Ευρώπη σε μια ποικιλία επιφανειών. Η εμπειρία που θα αποκτηθεί θα βοηθήσει την Toyota, καθώς προετοιμάζει ένα αυτοκίνητο για την σεζόν του 2017, όταν θα έχουν εισαχθεί οι αναμενόμενοι τεχνικοί κανονισμοί. Το Yaris WRC ακολουθεί μια λαμπρή σειρά αυτοκινήτων Toyota που φέρουν το εμπορικό σήμα «WRC» κι όταν κάνει το ανταγωνιστικό ντεμπούτο του το 2017, θα σηματοδοτήσει σχεδόν 2 δεκαετίες, από τον τελευταίο αγώνα της εταιρίας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι, το 1999.
 
 
Η σεζόν του 1999 σηματοδότησε το τέλος της άνω των 25 ετών συνεχούς δραστηριότητας της Toyota Motorsport GmbH στους αγώνες ράλι, η οποία ξεκίνησε ως Andersson Motorsport GmbH παίρνοντας το όνομά της από τον ιδρυτή της εταιρίας κ. Ove Andersson, και αγωνίστηκε στο WRC ως Toyota Team Europe. Κατά την περίοδο αυτή, πέτυχε 43 νίκες με θρυλικά αυτοκίνητα όπως τα Celica Twincam Turbo και GT-Four και την Corolla WRC, που χαρακτήρισαν θρυλικούς οδηγούς όπως οι Carlos Sainz, Juha Kankkunen και Didier Auriol. Η Toyota Motorsport GmbH ήδη βγήκε στα παγκόσμια ράλι με την αγωνιστική έκδοση του GT-86, το GT-86 CS-R3, αυτοκίνητο ράλι για πελάτες της, με προδιαγραφές για την κατηγορία FIA R3.

«Είναι μεγάλη τιμή να σας ζητηθεί να φέρουμε το όνομα Toyota πίσω στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι, παράλληλα με τη συνέχιση της συμμετοχής μας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα αντοχής. Το να εκτελέσουμε ταυτόχρονα 2 προγράμματα μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι φυσικά μια πρόκληση. Πιστεύουμε ότι έχουμε την εμπειρία και την αποφασιστικότητα να πετύχουμε», δήλωσε σχετικά ο πρόεδρος της Toyota Motorsport GmbH, κ. Yoshiaki Kinoshita. «Υπάρχουν πολλά να κάνουμε, κάνοντας το ταξίδι μας πίσω στο WRC, αλλά η υποστήριξη της Toyota Motor Corporation και του προέδρου μας, κ. Akio Toyoda είναι ήδη πολύ ενθαρρυντική. Ανυπομονούμε να κάνουμε τα επόμενα βήματα ενός εκτεταμένου σχεδίου ανάπτυξης κι ενός προγράμματος ανάπτυξης νέου οδηγού. Είναι μια συναρπαστική στιγμή κι ανυπομονούμε για αυτή τη νέα πρόκληση με μεγάλη προσμονή», συμπλήρωσε.
 
(Το θέμα αυτό αναρτήθηκε την 01/02/2015, 11:55 μμ.)


Toyota Yaris WRC
Toyota Yaris WRC
Toyota Yaris WRC
Toyota Yaris WRC
Toyota Yaris WRC
Toyota Yaris WRC
Toyota Yaris WRC
Toyota Yaris WRC
Toyota Corolla WRC & Toyota Yaris WRC
Toyota Corolla WRC & Toyota Yaris WRC
Το πρωτότυπο δοκιμών του Toyota Yaris WRC
Το πρωτότυπο δοκιμών του Toyota Yaris WRC
Το πρωτότυπο δοκιμών του Toyota Yaris WRC
Το πρωτότυπο δοκιμών του Toyota Yaris WRC
Ο κινητήρας του Toyota Yaris WRC
Ο κινητήρας του Toyota Yaris WRC
Οι κτιριακές εγκαταστάσεις της TMG στην Κολωνία της Γερμανίας
Οι κτιριακές εγκαταστάσεις της TMG στην Κολωνία της Γερμανίας

 
Σας Προτείνουμε
Αν ενδιαφέρεστε για Citroen
ΖΑΧΑΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΑΕ

Έκθεση - Συνεργείο - Φανοποιείο/Βαφείο - Ανταλλακτικά/Αξεσουάρ
Ασπρόχωμα Καλαμάτας, 241 00 Καλαμάτα
Τηλ.: +302721069174, +302721062370, +302721026139, Fax: +302721026106
E-mail: zaxarogiannis01@citroennet.gr
 
Χρήσιμα