IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Στις 15-19 Απριλίου η έκθεση Techno Classica Essen 2015


Η μεγαλύτερη έκθεση κλασικών οχημάτων στον κόσμο που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στην πόλη Essen, με την επίσημη παρουσίαση 25 και πλέον εμπορικών σημάτων από τη διεθνή αυτοκινητοβιομηχανία, ετοιμάζεται για το 2015. Περισσότεροι από 1.250 εκθέτες από περισσότερες από 30 χώρες έχουν εξασφαλίσει τον δικό τους χώρο παρουσίασης στην 27η Techno Classica-Essen, μέχρι και το τελευταίο τετραγωνικό μέτρο. Περίπου 8 εβδομάδες πριν από την έναρξη της έκθεσης των κλασικών οχημάτων, και τα 120.000 τμ. εκθεσιακού χώρου σε 20 αίθουσες και στους 4 υπαίθριους χώρους του εκθεσιακού κέντρου Messe Essen, είναι κατειλημμένα.
 
Επίσης, η Techno Classica-Essen για το 2015 είναι κάτι περισσότερο από «παγκόσμια έκθεση για σπορ κλασικά και κύρους οχήματα, μηχανοκίνητου αθλητισμού, μοτοσικλέτες, ανταλλακτικά και αποκατάσταση και παγκόσμια συνάντηση λεσχών», όπως περιγράφεται απ’ τον υπότιτλο της έκθεσης. Με εκθέτες πάνω από 220 λέσχες και κοινότητες κλασικού ενδιαφέροντος, είναι και πάλι η μεγαλύτερη συνάντηση λεσχών του κόσμου της κλασικής σκηνής αυτοκινήτου. Και οι παρουσιάσεις των 25 και πλέον Γερμανικών και διεθνών κατασκευαστών αυτοκινήτων, ως επί το πλείστον, με περίτεχνα προσπάθεια, συμβάλλουν στο να χαρακτηριστεί και πάλι η έκθεση Techno-Classica του 2015 ως η μεγαλύτερη έκθεση της ιστορίας της αυτοκινητοβιομηχανίας σε όλο τον κόσμο. Με την παρουσία τους, οι κατασκευαστές αυτοκινήτων καταδεικνύουν τη σημασία που αποδίδουν στην επίδειξη της ιστορίας τους προς το διεθνές κοινό της Techno Classica-Essen. Επίσης αποδεικνύουν ότι μόνον το πάθος είναι βιώσιμο. Ορισμένες εταιρίες έχουν ήδη ανακοινώσει τις αρχικές πληροφορίες σχετικά με την εμφάνισή τους στην έκθεση.
 
Η Audi παρουσιάζει τα 80 χρόνια convertible και διθέσιων ανοικτών σπορ αυτοκινήτων της με θέμα: «Ο ουρανός είναι το όριο» (Nach oben offen) κάτω από το σήμα με τους 4 κύκλους. Η Autostadt δεν γιορτάζει μόνον τα 15 χρόνια Autostadt, αλλά παρουσιάζει επίσης ενδιαφέροντα ζεύγη αυτοκινήτων με θέμα «Beziehungs-Kisten». Η Bentley σχεδιάζει να γιορτάσει την 85η επέτειο του θρυλικού Bentley Speed Six «Blue Train», ενώ η Bugatti εστιάζει στα 10 χρόνια της Bugatti Veyron. Η Citroën δηλώνει ως θέμα για την μάρκα DS «1955-2015 - 60 χρόνια DS». Δεν είναι ακόμα σαφές ποια μοντέλα θα εμφανίζονται από την Γαλλική κατασκευάστρια εταιρία. Η Ford γιορτάζει την επέτειο των 50 χρόνων του Ford Transit, μαζί με 15 λέσχες Ford και δείχνει τα επαγγελματικά και έκτακτης ανάγκης οχήματα της μάρκας. Και για την επέτειο των 50 χρόνων του Ford GT 40, η λέσχη Ford GT 40 Freunde Deutschland θα είναι για πρώτη φορά στην έκθεση έχοντας στο περίπτερό της δύο εκθέματα.
 
Η Mercedes ασχολείται με τη θρυλική νίκη στο Mille Miglia της 300 SLR (1955) καθώς και με το θέμα της αεροδυναμικής. Για το σκοπό αυτό, η εταιρία παρουσιάζει τα εκθέματά της, μαζί με όλες τις Γερμανικές λέσχες κλασικών Mercedes, στον τεράστιο εκθεσιακό της χώρο στην Αίθουσα 1. Ειδικά εκθέματα είναι η 300 SLR 722 που κέρδισε στο Mille Miglia, καθώς και για το θέμα της αεροδυναμικής η σύγχρονη CLA 45 Shooting Brake, η Ε 500 (1994), η C 111-III (1978), μία W 196 R Formula 1 Streamline (1954), την θρυλική 540 K (1938), το W 25 (1936) με ρεκόρ αεροδυναμικής και το μνημειακό Blitzen Benz (1909). Η Opel σχεδιάζει να παρουσιάσει την σχεδίαση («Design») ως το κύριο βάρος στον εκθεσιακό της χώρο, σε σχέση με την 50η επέτειο από το πρώτο πρωτότυπο Opel, το πειραματικό Opel GT.
 
Η Porsche θα έχει θέμα παρουσίασης τα 30 χρόνια της Porsche 959. Η Rolls-Royce γιορτάζει τα 90 χρόνια της Phantom και αναδεικνύει ένα ιστορικό κι ένα σύγχρονο πρότυπο του θρυλικού μοντέλου πολυτέλεια της μάρκας. Η Skoda μάς θυμίζει την ίδρυση της εταιρίας πριν από 120 χρόνια, γιορτάζοντας τα 110 χρόνια παραγωγής αυτοκινήτων, ενώ επίσης αναφέρεται στα 40 χρόνια των μοντέλων Skoda RS. Η Seat παρουσιάζει ειδικά πρότυπα για VIP, όπως το Seat 1400 Visitas και το 600 Savio με αφαιρούμενη οροφή, οχήματα που δεν έχουν ποτέ εκτεθεί σε μια έκθεση στη Γερμανία. Η VW Classic, η μονάδα ιστορίας της VW, παρουσιάζει με την ευκαιρία της επετείου των 40 χρόνων του VW Polo, 6 ειδικές εκδόσεις, όπως για παράδειγμα το Polo WRC. Η VW Nutzfahrzeuge Oldtimer (Vintage μονάδα εμπορικών οχημάτων) ασχολείται με το θέμα των 30 χρόνων Syncro, και δείχνει το Τ3 Tristar κι ένα θέμα αποκατάστασης.
 
 
Η Volvo εμφανίζεται στον μεγάλο εκθεσιακό της χώρο στην Αίθουσα 3 με θέμα «Τα Bertone Volvo», τα συναρπαστικά αυτοκίνητα που δημιουργήθηκαν από τον Ιταλό σχεδιαστή του οίκου Bertone για την Σουηδική μάρκα. Εκεί 5 Bertone της Volvo θα μπορεί να δει κανείς. Το αποκορύφωμα είναι το 262C Solaire Convertible, ένα από τα μόλις 5 που παρήχθησαν το 1981. Επιπλέον, η Volvo παρουσιάζει δύο ειδικά κουπέ 262C του 1981 και δύο δίπορτα Volvo 780 του 1985 και του 1989 αντιστοίχως.
 
Στα περισσότερα από 25 χρόνια της ύπαρξής της, η Techno Classica-Essen έγινε το πιο σημαντικό σημείο συνάντησης και το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της παγκόσμιας κλασικής σκηνής. Πάνω από 2.500 κλασικά αυτοκίνητα και οχήματα συλλεκτών, νέα κλασικά αυτοκίνητα και οχήματα κύρους είναι προς πώληση. Εν τω μεταξύ, οι ειδικευμένοι έμποροι, ακριβώς για τους περισσότερους από 190.000 επισκέπτες, δεν έρχονται μόνο από την Ευρώπη, αλλά κι από άλλες χώρες πέραν της Γηραιάς ηπείρου. Εκθέτες από τη Βόρεια και Νότια Αμερική, ακόμη κι από την Κίνα, παρουσιάζουν μεταξύ άλλων, τις προσφορές τους.
 
Επιπλέον, υπάρχουν πολλοί συντηρητές, προμηθευτές εξαρτημάτων, πωλητές βιβλίων αυτοκινήτων, διάφοροι έμποροι ανταλλακτικών, προμηθευτές αξεσουάρ, πωλητές ρολογιών και τεχνολογίας, καλλιτέχνες και γκαλερίστες στην Techno Classica-Essen, τόσο όσο σε καμία άλλη έκθεση κλασικών οχημάτων στον κόσμο. Μπορείτε να δείτε σχεδόν τα πάντα γύρω από μεγάλα και μικρά κλασικά αυτοκίνητα στις 5 ημέρες της έκθεσης. Ως εκ τούτου, η κλασική σκηνή θα δώσει και πάλι το ραντεβού της 15-19 Απριλίου (2015) στην Techno Classica-Essen, με ειδική έκθεση για τα οχήματα τουρισμού με τα αγωνιστικά αυτοκίνητα των Alfa Romeo, Bentley, Bugatti, Jaguar και Mercedes.
 
Στο κέντρο της Techno Classica-Essen, ο διοργανωτής (S.I.H.A.) παρουσιάζει στην Αίθουσα 6 μια συναρπαστική ειδική έκθεση με σπάνια και εντυπωσιακά ιστορικά αγωνιστικά αυτοκίνητα, τα οποία έχουν ένα κοινό στοιχείο. Όλα ξεκίνησαν στα τέλη της δεκαετίας του 1920 για το θρυλικό Tourist Trophy στο Ιρλανδία, ένας αγώνας αυτοκινήτων στο δρόμο, που φιλοξενήθηκε μεταξύ 1905 και 1936, και μερικές φορές υπολογίζοντάς τον ακόμη και ως παγκόσμιο πρωτάθλημα σπορ αυτοκινήτων. Αναμένεται ότι 10 κλασικά αγωνιστικά αυτοκίνητα Alfa Romeo, Alvis, Austin, Bentley, Bugatti, Mercedes, ΟΜ και Riley, θα φέρουν τη γοητεία αυτού του θεαματικού αγώνα στους εκθεσιακούς χώρους του Έσσεν.

Ο κοινός παρονομαστής είναι το πάθος για το αυτοκίνητο ως πολιτιστικό αγαθό. Αυτό δεν είναι η αξία της αγοράς, η οποία επιτρέπει στις καρδιές των λάτρεις του αυτοκινήτου να χτυπούν πιο γρήγορα, ούτε είναι η οικονομική επένδυση ή η αναμενόμενη απόδοση ενός αυτοκινήτου επένδυσης. Είναι η διασκέδαση στο κοινό χόμπι, στα συλλεκτικά αυτοκίνητα. Το πάθος για την ατομική κινητικότητα, την ευαισθητοποίηση για το τοπίο και την ταχύτητα, καθώς και η γοητεία για τον κορυφαίο σχεδιασμό και τις τεχνικές λύσεις από όλες τις εποχές της ιστορίας του στιλ της αυτοκινητοβιομηχανίας, ενώνει όλα τα μέρη που εμπλέκονται στην Techno Classica-Essen. Εκθέτες και επισκέπτες. Και θα συνεχίσουμε με αυτόν τον τρόπο στο μέλλον, την κατ’ εξοχήν βιωσιμότητα. Το κορυφαίο σημείο συνάντησης και εμπορικό κέντρο της διεθνούς κοινωνίας των κλασικών οχημάτων, θα συνεχίσει να ενημερώνει για την επιτυχή ιστορία της και το έτος 2015. Κι όπως λένε και οι διοργανωτές: «Η παράδοση μάς υποχρεώνει!»
 
(Το θέμα αυτό αναρτήθηκε την 23/02/2015, 00:23 πμ.) 
Σας Προτείνουμε
Αν ενδιαφέρεστε για Opel
Κ. & Γ. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΟΕ

Αυτοκίνητα - Ανταλλακτικά/Αξεσουάρ
Στρατηγού Καλλάρη 59, 104 45 Αθήνα (Κάτω Πατήσια)
Τηλ.: +302108310600, Fax: +302108544224
E-mail: sales@opelms.gr, Website: www.opelms.gr
 
Χρήσιμα