IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Έτοιμη για τις πίστες η νέα Mercedes-AMG GT3


Ο επιβλητικός ήχος του κινητήρα V8 της Mercedes-AMG θα ακουστεί στις αρχές Μαρτίου, με την έναρξη της σεζόν 2015 του μηχανοκίνητου αθλητισμού.Η νέα Mercedes-AMG GT3, το νέο μοντέλο το οποίο η μάρκα των σπορ αυτοκινήτων και των υψηλών επιδόσεων της Mercedes προσθέτει στη γκάμα της, θα κάνει ντεμπούτο στο διεθνές σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης, την Τρίτη 3 Μαρτίου 2015. Κατασκευασμένο σύμφωνα με τους κανονισμούς της FIA για τα πρωταθλήματα GT3, αυτό το αγωνιστικό θα συμμετέχει σε παγκοσμίως αναγνωρισμένους αγώνες. Η νέα GT3 βασίζεται στην GT, η οποία λανσαρίστηκε πρόσφατα στην αγορά. Μετά από μια εντατική περίοδο δοκιμών, η νέα αγωνιστική AMG θα παραδοθεί στις πρώτες ομάδες που θα την παραγγείλουν στα τέλη του 2015.
 
«Με τη νέα Mercedes-AMG GT3 εγκαινιάζουμε την είσοδό μας σ’ έναν σκληρά ανταγωνιστικό  χώρο. Το υψηλό τεχνολογικό επίπεδο και οι δίκαιοι κανονισμοί αγώνων μας δίνουν τον κίνητρο να κατακτήσουμε με το νέο μας αγωνιστικό αυτοκίνητο την pole position. Μόνο τότε μπορείς να αποδείξεις αξιόπιστα τη φιλοδοξία σου για πρωτιά, όταν συναγωνίζεσαι και νικάς τους καλύτερους», δήλωσε ο κ. Tobias Moers, διευθύνων σύμβουλος της Mercedes-AMG. Η αρχική έκδοση GT, με το χαμηλό κέντρο βάρους της, την άριστη κατανομή βάρους και το φαρδύ μετατρόχιο, παρέχει ήδη την ιδανική βάση για το αγωνιστικό μοντέλο GT3. Ακρίβεια στο στρίψιμο, υψηλή εγκάρσια επιτάχυνση, μοναδική ευελιξία, υψηλό επίπεδο πρόσφυσης και μικρό ποσοστό αδράνειας κατά την απότομη αλλαγή κατεύθυνσης, είναι λίγα από τα χαρακτηριστικά του Βενιαμίν της οικογένειας Mercedes-AMG. Όλες αυτές οι ιδιότητες, δίνουν στον οδηγό το πλεονέκτημα που χρειάζεται για να κατακτήσει τις πρώτες θέσεις, σε οποιαδήποτε κούρσα και αν αγωνίζεται.
 
 
Η νέα Mercedes-AMG GT3 εκφράζει την απόλυτη δύναμη. Το ματ χρώμα της σε γκρι απόχρωση, καλύπτει τις μυώδεις γραμμές της. Το φαρδύ αμάξωμα, οι μεγάλες εισαγωγές αέρα, ο διαχύτης και η πίσω αεροτομή, προσδίδουν μία επιθετική διάθεση. Όλες οι τροποποιήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στο αμάξωμα εξυπηρετούν τη μέγιστη απόδοση και την αεροδυναμική. Όπως ακριβώς στην έκδοση δρόμου, η GT3 αποτελείται από ένα πολύ ελαφρύ, ωστόσο ιδιαίτερα σταθερό πλαίσιο αλουμινίου, που προσφέρει εξαιρετική προστασία στον οδηγό. Ο οδηγός προστατεύεται επίσης από το  ανθεκτικό κέλυφος του καθίσματος από ανθρακόνημα και τον ενσωματωμένο κλωβό από ατσάλι υψηλής αντοχής. Για την ελάττωση του συνολικού βάρους του οχήματος, το κάλυμμα του κινητήρα, οι πόρτες, το μπροστινό φτερό, η μπροστινή και η πίσω ποδιά, τα πλευρικά τοιχώματα, τα πλευρικά μαρσπιέ, ο διαχύτης, το καπό του χώρου φόρτωσης και η πίσω αεροτομή είναι όλα κατασκευασμένα από ιδιαίτερα ελαφρύ, ωστόσο ιδιαίτερα ανθεκτικό ανθρακόνημα.

Για τη δυναμική επιτάχυνση φροντίζει ο εξελιγμένος ατμοσφαιρικός κινητήρας V8 6.3 λίτρων της AMG που φορούσε και η SLS AMG GT3. Η φιλική προς το χρήστη τεχνολογία, η απόλυτη αξιοπιστία, τα μακρά μεσοδιαστήματα συντηρήσεων, το χαμηλό κόστος χρήσης και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του,ήταν ο λόγος που επιλέχθηκε για το νέο αγωνιστικό μοντέλο της Mercedes-AMG. Το 6-τάχυτο, σειριακό αγωνιστικό κιβώτιο ταχυτήτων της GT3-όπως και στη βασική έκδοση GT-είναι τοποθετημένο στον πίσω άξονα με αποτέλεσμα να επιτυγχάνεται η καλύτερη δυνατή κατανομή βάρους. Κοινό χαρακτηριστικό των δύο εκδόσεων είναι επίσης τα διπλά ψαλίδια στον μπροστινό άξονα. Όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν πόσο κοντά βρίσκεται η αγωνιστική τεχνολογία με την τεχνολογία των αυτοκινήτων παραγωγής στην AMG.
 
(Το θέμα αυτό αναρτήθηκε την 28/02/2015, 00:34 πμ.) 
Σας Προτείνουμε
Αν ενδιαφέρεστε για Skoda
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Μ. ΤΖΕΦΕΡΑΚΟΣ

Συνεργείο - Φανοποιείο/Βαφείο - Ανταλλακτικά/Αξεσουάρ (Πωλήσεις Αυτοκινήτων)
Αμαρουσίου Χαλανδρίου 12, 151 25 Μαρούσι
Τηλ.: +302106180529, +302106196297, Τηλ. & Fax: +302106196328
E-mail: georgejeferakos@gmail.com
Δείτε μας στο παγκόσμιο χρυσό οδηγό AiYellow.
Ακολουθήστε μας στο Ubiz. Κατεβάστε δωρεάν την εφαρμογή.
 
 
Χρήσιμα